Categorie: "1"

Druk even van de ketel voor FC Groningen

Dit weekend, en een paar dagen later, worden er interlands gespeeld. Diverse spelers van FC Groningen zijn daarom het land uit. De rest traint natuurlijk gewoon door, maar er kan en mag ook rust gepakt worden. De druk kan even van de ketel.

“FC Groningen vrijdag gesloten”, las ik vandaag zelfs. Een personeelsuitje staat op het programma. Ook de spelers mogen even weg van het dagelijks ritme van de competitie. Zo wordt er maandag bijvoorbeeld een spelletje Footgolf gespeeld. Lijkt me gaaf, vooral met een mooi zonnetje. Van de Laak, Andersson, Bacuna, Garcia en Holla gaan zelfs voor het Gronings Kampioenschap, om een uurtje of vier in het Stadspark. De tegenstand is niet mals. Topamateurs en de collega-profs van BV Veendam. RTV Noord stuurt een team van Groningse prominenten. Een birdie van Burdy?

FC Groningen wil Koç en Hiariej verhuren

Een opvallend bericht vandaag op goal.com. FC Groningen zou Serhat Koç en Tom Hiariej volgend seizoen willen verhuren.

Volgens de site zou de club de spelers dit te kennen hebben gegeven. Voor Koç zie ik de logica daar wel van in. Die kwam afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe en kan elders wellicht wel speelminuten maken. Maar het opvallende is wat mij betreft dat Hiariej ook (even) weg mag.

Blind en Granqvist in VI Elftal van de Maand

Andreas Granqvist en Daley Blind zijn door de bezoekers van VI.nl gekozen in het Elftal van de Maand. Blind hielt Feyenoorder De Vrij en NAC’er Feher achter zich; Granqvist deed hetzelfde met Zwaanswijk (NAC) en ex-FC’er Antoine van der Linden. Stef Nijland, ondertussen door PSV aan Willem II, staat ook in het elftal van januari.

Tot slot is Ron Jans gekozen als de beste coach.