FC Groningen wil Koç en Hiariej verhuren

Een opvallend bericht vandaag op goal.com. FC Groningen zou Serhat Koç en Tom Hiariej volgend seizoen willen verhuren.

Volgens de site zou de club de spelers dit te kennen hebben gegeven. Voor Koç zie ik de logica daar wel van in. Die kwam afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe en kan elders wellicht wel speelminuten maken. Maar het opvallende is wat mij betreft dat Hiariej ook (even) weg mag.

Cambuur had Hiariej een jaar geleden al willen huren. Maar de rechtsback bleef en kwam vorig jaar toch aardig aan de bak bij de FC. Niet dat het eenabsolute versterking was voor het elftal, maar als stand-in was hij toch -laat ik zeggen- nuttig. Maar belangrijker nog, er lijken bij FC Groningen achterin toch wat gaten te vallen. De kans dat bijvoorbeeld Sepp de Roover weg gaat is redelijk groot, als we op de geruchten af moeten gaan. Dan zou Hiariej ook nog weg mogen?

Het kan een paar dingen betekenen. Het kan zijn dat het bericht niet klopt. Goal.com klinkt echter aardig zeker, dus dat lijkt geen optie. Aannemelijker is dan al dat de nieuwe coach Huistra het wat minder ziet zitten in Hiariej. En dat hij dus wel weg mag. Het meest aannemelijk is echter dat FC Groningen de rechtsbackplek stiekem al ingevuld heeft. Want anders laat je geen alternatief voor die positie gaan. Dat duidt er toch ook op dat De Roover gewoon blijft. Anders moet je twee nieuwe mensen aantrekken voor deze positie.

Dus het zou me niet verbazen als daar binnenkort duidelijkheid over komt. Ik ben benieuwd hoe jullie er over denken.

Hier vind je het (korte) bericht op goal.com.

(Lezer Pimhoofd meldt net dat het oorspronkelijke bericht van het DvhN komt. Waarvan akte.)

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

33 reacties op “FC Groningen wil Koç en Hiariej verhuren

 1. pimhoofd

  komt oorspronkelijk van dvhn

    /   Beantwoorden  / 
  1. Noordeling

   Klopt inderdaad, dat met intern al heeft aangegeven dat Koc en Hiarriej mogen worden uitgeleend.

     /   Beantwoorden  / 
 2. herman

  nog meer eg bij de fc
  moeten ze bijna elke week wel een nieuwe speler contracteren
  er zijn nu wel erg veel weg bij de fc

    /   Beantwoorden  / 
 3. Arjan Grave

  Op de website van FC Groningen stond onlangs het volgende te lezen :

  Achter de schermen
  “Voor de clubleiding breken juist drukke tijden aan. Wij zijn achter de schermen druk doende om ook voor volgend seizoen een goede, representatieve selectie neer te zetten, die kan voldoen aan de voor het nieuwe seizoen te formuleren doelstellingen. We gaan na de zomerstop aan de slag met een nieuwe technische staf onder leiding van hoofdtrainer Pieter Huistra en er zal een frisse wind blazen door een te verversen selectie. Wij hebben daarbij alle vertrouwen in het vakmanschap van onze technische mensen, in de personen van technisch manager Henk Veldmate en de scouts Grads Fühler en Jurrie Koolhof. Zij hebben de afgelopen jaren bewezen goede spelers naar FC Groningen te kunnen halen.”

  “Hoewel wij begrijpen dat onze achterban natuurlijk reuze nieuwsgierig is naar wat we allemaal willen gaan doen of aan het doen zijn, zal er toch geduld betracht moeten worden. Het is pas half mei en eind juni starten we pas weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de komende weken zullen wij noodgedwongen terughoudend zijn in de berichtgeving over mogelijke nieuwe spelers en dus vooral achter de schermen opereren.”

  Proces
  “Wellicht zal er in de media de komende periode druk worden gespeculeerd over diverse namen of in te vullen posities, maar wij kunnen pas naar buiten treden als een transfer daadwerkelijk is afgerond. Om dat proces niet te verstoren zullen wij in onze berichtgeving voorzichtig zijn. Normaal gesproken willen wij niets liever dan onze achterban zo goed en snel mogelijk informeren over zaken en zijn we doorgaans heel transparant, maar als het gaat om transfers is het uit concurrentie-overwegingen noodzakelijk in de luwte te handelen. Wij rekenen hierbij op geduld en begrip. We willen ons in de besluiten die we nemen bovendien niet laten opjagen door de tijd.”

  Sorry hoor in Juni start de voorbereiding en het is zo Juni dus nog een dikke 3 week en er is nog niet 1 nieuwe speler aangetrokken, en als ik het zo lees moet er nog al wat bijkomen nu ook hiriaje weg mag! We houden niets over zo zal mij benieuwen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Gedult

  Nijland zij op eurovoetbal: ”ik heb het zo druk ik ga niet eens op vakantie” er wordt dus gewerkt aan de nieuwe selectie
  Gedult!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Noordeling

  Men heeft blijkbaar meer vertrouwen in Yorrick Kunst dan in Tom Hiarriej als rechtsback.

    /   Beantwoorden  / 
 6. robert

  Misschien worden dit van die Nordstrand spelers, net op de valreep aangetrokken. en ze gaan het niet maken bij groningen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nolio

   Misschien wel, misschien niet. Je weet het niet, hè?

     /   Beantwoorden  / 
 7. Noordeling

  Tadic naar Groningen?
  Voor wat het waard is, want volgens mij is de Fc niet op zoek naar een middenvelder, maar dit nieuws las ik zonet op voetbalrss.nl

  FC Groningen lijkt zich te versterken met Dušan Tadic. Volgens het Servische Mondo zijn de Groningers in nauwe onderhandelingen met de 21-jarige middenvelder, die zijn huidige club FK Vjovodina mag verlaten.

  Eerder werd al bekend dat Tadic kon rekenen op concerete belangstelling uit Nederland. Om welke club het ging kon de talentvolle middenvelder toen geen uitlatingen doen, maar volgens het Servische medium is FC Groningen momenteel de enige club die concreet is voor Tadiæc

  De zaakwaarnemer van de tweevoudig Servisch international, Zoran Pavlovic, liet eerder al weten dat zijn pupil de club uit Novi Sad ‘tegen de juiste voorwaarden’ mag verlaten.

  In de winterstop stond Tadiæ in de nadrukkelijke belangstelling van het Italiaanse Sampdoria en het Spaanse Sporting Gijon, maar tot een overgang kwam het echter niet. Met de eventuele transfer zou een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro gemoeid zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Noordeling

  Schijnt overigens een vleugelspeler te zijn i.p.v. een middenvelder.
  Ajax heeft belangstelling voor hem gehad, en Huistra was trainer bij Ajax dus dit bericht kan toch wel eens kloppen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Arjan Grave

   Klopt huistra zei ook in dvhn was het geloof ik dat ze nog een snelle speler op de flanken zochten om meer te kunnen switchen.

   Dus komt dit wel aardig goed, maar ff afwachten weer!!!

     /   Beantwoorden  / 
  1. Nolio

   Die kunnen we er wel bij hebben als vleugelspeler, zo te zien. Als hij inderdaad bij Groningen komt spelen, hoop ik dat hij net zo door de defensies van de eredivisie-clubs heen prikt als hij in dat filmpje doet. Hoop dat het doorgaat. Hoerenveen wilde ook nog een vleugelspeler eventueel, toch? Als die het nieuws maar niet zien… Dank voor de link!

     /   Beantwoorden  / 
 9. Sjonnie Ballonnie

  Laat Groningen aub doorzetten zodat we niet weer naast de pot pissen….en de overblijvers kunnen inlijven.
  En nu nog een topspits erbij !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nolio

   Zo! Ook lekker nieuws! :-)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Noordeling

   Ik wou dat de Fc nog 18 miljoen in kas had!! Hadden we geld om goede investeringen te doen.Waarom wordt toch altijd zo negatief gedaan over sc Heerenveen. Prachtige club, met misschien wel de mooiste tenues, prima publiek, nooit geen relletjes daar zouden we als Fc wel eens een voorbeeld aan nemen. De sfeer was het afgelopen seizoen……….toch ook niet bepaald geweldig in de Euroborg.

     /   Beantwoorden  / 
   1. meertn81

    wil jij je mond wel even wassen Noordeling

      /   Beantwoorden  / 
    1. Noordeling

     Je gaat me toch niet vertellen dat de sfeer fantastisch was dit seizoen? Het is duidelijk minder dan de jaren ervoor. Het is ook merkwaardig dat je al vrij vroeg moet aangeven of je je seizoenkaart wilt behouden(maakt voor mij niet uit) terwijl het nog niet eens duidelijk is wat voor elftal er volgend jaar staat. Er moeten eigenlijk 3 ervaren verdedigers bijkomen en een aanvaller op de vleugel met snelheid en scorend vermogen. Overigens Berg mag uitgeleend worden……………maar zal wel te duur zijn voor de Fc. Liever investeren in een ander talent.

       /   Beantwoorden  / 
   2. René

    ik denk dat de supporters in slaap worden gesust met dat irritante dorpslied van hun. Voordeel hiervan is, je bent niet in staat om een relletje te schoppen, nadeel je mist grote delen van de wedstrijd. Ik ben zelf meer liefhebber van de shirts van sparta en willem2. Let wel, dit is een shirtvoorkeur. En van Groningen, maar dat is pure clubblindheid. Dat van die 18 miljoen is een goed plan….Heerenveen is inderdaad een prima club en met uitzondering van vorig seizoen, presteren ze al jaren uitstekend. Beetje rivaliteit is nooit weg, echter sommigen schieten nogal door en tsja de Heerenveensupporter die hier wel een buurt, kenmerkt zich in mijn ogen door een grote bek. Vandaar de opmerking grote bek, dat hebben ze dan ook….

      /   Beantwoorden  / 
 10. beer

  ja wij kunnen teminste zo verlies leiden als jullie dat deden waren jullie allang falliet maar we halen met dit nog steets dost binnen en kruiswijk en jullie vissen mooi achter het net zorg nou maar dat fc een gooie selctie krijgt in plaats je druk maken over heerenveen

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   las net een stuk in de VI dat zowel Groningen als Heerenveen… ik ga bijna overstag om ook dat andere woord te gebruiken, achter Dost aanzitten en dat Groningen afhaakte ivm de transfersom. Tsja als je daar als Heerenveen met een tekort van 15 miljoen, nog eens miljoenen voor over hebt???????? Wat ik al zei, een typische reactie van een grootbek uit Heerenveen. Met Groningen komt het wel goed, volgens mij loopt dat wel los. Heerenveen straks het 2e Feijenoord? En dan doel ik uiteraard op financiële situatie. De ene na club valt of om of heeft enorme schulden. Nijland heeft dat toch strak gezien, destijds.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

   Nou, daar moet je trots op zijn, beertje. Gefeliciterd met het enorme verlies. Dwaas!

     /   Beantwoorden  / 
  3. Nolio

   Haha!! Wat een reactie!! Als Hoerenveen zo laag eindigt met een DIK budget, hoe laag eindigen ze dan wel niet met een FORS VERLAAGD budget?? Haha, mooi!

     /   Beantwoorden  / 
  4. hallo

   julie mogen onze afdankertjes wel
   met dost en kruiswijk zijn julie ook zoveel sterker geworden
   dus niet :P
   alleen jans is een lichtpuntje
   maar vergeet niet dat hij 8 jaar onze trainer is geweest
   dus hier in groningen weten ze hoe hij denkt en doet
   dus kunnen daar op in spelen

     /   Beantwoorden  / 
 11. beer

  rustig maar regelen jullie maar jullie club doen wij de onze:)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Met alle respect, wil jij je eigen blog openen en daar je mening geven?

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    ze hebben allemaal een grote mond op de fc groningen blog over hun club
    maar geen 1 heeft de club genoeg in zijn hart en verstand van voetbal om die heerenveen blog te beheren
    en ze weten toch dat niemand het leest
    als ze het in nederlands doen leest geen enkele fries die blog
    als ze het in fries doen dan nog niet :D

      /   Beantwoorden  / 
 12. fcg fan

  Ik las dat Berg verhuurt mag worden, kan wel terugkomen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   lijkt me niet
   eerst verkopen en dan weer terug huren
   dus lever je weer geld in wat je aan hem verdiend hebt
   kan je beter een andere speler die net zo goed is of beter
   die je later mischien weer met winst kan verkopen

     /   Beantwoorden  / 
   1. pimhoofd

    vind maar is zo’n speler die minstens net zo goed is als berg (dus minstens 15 – 20 in schiet) die betaalbaar is (transferom én salaris) en wíl komen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

     Matavz? :-)

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.