Druk even van de ketel voor FC Groningen

Dit weekend, en een paar dagen later, worden er interlands gespeeld. Diverse spelers van FC Groningen zijn daarom het land uit. De rest traint natuurlijk gewoon door, maar er kan en mag ook rust gepakt worden. De druk kan even van de ketel.

“FC Groningen vrijdag gesloten”, las ik vandaag zelfs. Een personeelsuitje staat op het programma. Ook de spelers mogen even weg van het dagelijks ritme van de competitie. Zo wordt er maandag bijvoorbeeld een spelletje Footgolf gespeeld. Lijkt me gaaf, vooral met een mooi zonnetje. Van de Laak, Andersson, Bacuna, Garcia en Holla gaan zelfs voor het Gronings Kampioenschap, om een uurtje of vier in het Stadspark. De tegenstand is niet mals. Topamateurs en de collega-profs van BV Veendam. RTV Noord stuurt een team van Groningse prominenten. Een birdie van Burdy?

Zaterdag zien we Garcia en Bacuna ook al in actie, samen met Hiariej en Metaj, op Kardinge. Daar doen ze mee aan een straatvoetbaltoernooi. Het Keti Koti Festival: een naam die nieuwsgierig maakt. Om twee uur gaan de vier FC-spelers het opnemen tegen echte straatvoetbalspecialisten. Beentjes bij elkaar!

Tussendoor toch ook nog even serieus aan de bak. In Mechelen staat zondag een oefenwedstrijd voor FC Groningen tegen de plaatselijke KV Mechelen op het programma. Bij de overgang van Ivens werd deze wedstrijd ingepland. Een serieuze tegenstander, waarmee het ritme er toch enigszins in blijft. Bij absentie van de internationals bovendien een kans voor de jeugd, en voor hen die op dit moment buiten de basis vallen, om zich te laten zien.

Zo wordt de batterij weer wat opgeladen na een voorbereiding van hard werken, en een competitiestart met ook de mentale druk erbij. Misschien pak ik dit weekend ook wel wat rust…

Meer info over de verschillende evenementen staat natuurlijk op de site van FC Groningen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “Druk even van de ketel voor FC Groningen

 1. Monsterrr

  Druk eraf.
  Even opladen.
  En dan ‘kop d’r veur’ tegen Utrecht.

  De quote op unibet.com van seizoenswinnaar=FC Grunn is al flink gedaald. Was 1:90. Is nu 1:50.
  Als bekerwinnaar staan we op 1:30.
  Tis maar dat je het weet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   ik kon er vanacht niet van slapen zat de heletijd te denken wat zou de De quote op unibet.com nou zijn…

   wat een onzin zeg

     /   Beantwoorden  / 
 2. Dag

  50 cent voor elke euro als Groningen kampioen wordt?? en dan mogen ze ook nog een heel jaar je geld vast houden?? volgens mij kan je het beter op de bank zetten

    /   Beantwoorden  / 
  1. wilem95

   jij bent echt dom he….

     /   Beantwoorden  / 
  2. meertn

   LOL

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.