Categorie: "Adversarius"

Groningen kan wedstrijd schriftelijk afdoen na arbiterwissel

Dacht ik een half uurtje geleden nog dat Groningen de punten mee zou nemen uit Friesland, komt mij net ten gehore dat de wedstrijd schriftelijk afgedaan kan worden. Arbiter Pieter Vink heeft aangegeven vanwege een irritatie aan zijn pees in de knieholte niet te kunnen fluiten. Een fan van Vink ben ik niet, maar als we vervolgens zien wie de beste man zal vervangen…

Reinold Wiedemeijer zal de plaats innemen. Vroeger dachten we dat Ruudje Bossen de slechtste arbiter op de Nederlandse velden was, maar de opgeschoren poedel is Bossen ondertussen al kilometers ver voorbij gestreefd. We moeten het er morgen maar weer mee doen. Proficiat met de drie punten, Heerenveen.

Wegereef leidt eerste play-off duel

Jan Wegereef zal het eerste duel in de play-offs voor FC Groningen gaan leiden. Het uitduel met Heracles Almelo staat voor donderdag op het programma; de return zal op zondagmiddag volgen.

Wegereef heeft als assistenten de heren Rutgers en Schenkels toebedeeld gekregen. Serhat Gözübüyük is vierde man (waarom niet eerste man?).

Bij de play-offs geldt dat bij een eventuele gelijke stand de uitdoelpunten dubbel tellen naar het recept van Europees voetbal.

Slechtste arbiter naar Groningen

Sommige bezoekers van het blog vinden het onsmakelijk om de nadruk op de scheidsrechter van dienst te leggen, en de laatste weken heb ik me om die mensen niet voor het hoofd te stoten, wat milder uitgedrukt over de boevenbende die vanuit Zeist richting de Nederlandse stadions wordt gestuurd. Maar voor de komende wedstrijd hebben ze verzonnen om de opgeschoren poedel Reinold Wiedemeijer naar Euroborg te sturen.

Iedereen die vind dat ik onrecht aandoe aan het scheidsrechterkorps en mijn excuses moet maken: deze keer niet. We moeten het tegen NEC doen met by far de slechtste scheidsrechter en we kunnen alleen maar blij zijn dat er nog maar weinig op het spel staat…

Van Boekel naar amsterdamse UFO

Pol van Boekel moet de belangrijke wedstrijd tussen ajax en FC Groningen komend weekeinde gaan leiden. De heren luisterend naar de namen Lobbert en Meenhuis zullen de arbiter assisteren. Ketting maakt het arbitrale kwartet vol.

Na zondagmiddag weten we of we net als Hans van Breukelen het niet zo op polletjes hebben of dat het allemaal meevalt. Dit seizoen leidde hij FC Groningen al één kaar en dat resulteerde in een 1-0 overwinning op SC Heerenveen. Laten we dat dan maar een vervolg geven.

Jans verlengt contract bij Groningen

Het is uiteraard uiterst pijnlijk voor SC Heerenveen dat Geert Arend Roorda de motor van de Rotterdammers bleek terwijl aan de zijde van de hartjes Christian Grindheim 85 minuten rond ploeterde als een kip zonder kop. Ron Jans stuurde de enige Fries uit de selectie weg en moet nu op de blaren zitten…

Of niet?

Na de overwinning van Excelsior in Heerenveen kan er maar één conclusie worden getrokken die al eerder werd geopperd: Ron Jans heeft wel degelijk zijn contract bij FC Groningen verlengd.

Haverkort lijdt FC Groningen v VVV-Venlo

Velen van ons zitten nog met het hoofd in het interlandvoetbal, maar de knop kan al bijna weer om. Zondagmiddag komt VVV-Venlo langs in de Euroborg en dat is een stuk interessanter dan landenvoetbal als je het mij vraagt (wat overigens niemand doet).

Hoe dan ook, vandaag maakte de KNVB bekend welke lijdsheren de fluit danwel vlag dan wel wisselbord gaat hanteren. Voor ons is dat Ben Haverkort geworden. Hij wordt zondag bijgestaan door de heren Schaap, Steegstra en Abbink.

De aftrap is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Vink komt FC wedstrijd vergallen

Na het vervelende nieuws omtrent de schorsing van Luciano da Silva, komt er mij zo juist ten gehore dat de KNVB nog wat gif heeft bijgeschonken in de gifbeker. Komende zaterdag mag FC Groningen aantreden in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda en pedant nummero uno Pieter Vink zal naar alle waarschijnlijkheid de wedstrijd komen vergallen.

De Fringilla Ciegos komt dus een deuntje fluiten en dan kunnen we ons het beste instellen op het ergste. Laten we hopen dat we in de volgende thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo gelukkiger zullen zijn met de aanstelling van de professioneel wedstrijdverpester. Met dit nieuws kunnen we gerust een eentje invullen op het totoformulier.

Gaat Makkelie het zondag verpesten?

Elk woord over de idioterie uit Zeist is er één te veel, dus voor zondag bij de wedstrijd FC Groningen – RKC Waalwijk: D. Makkelie, H. Olde Olthof, M. Strijker en R. Bekebrede.

Wel opvallend dat Reinold geen wedstrijd hoeft te leiden komend weekend. Niet in de Eredivisie en ook niet in de Jupiler League. Goed ook dat de knvb dit in alle toonaarden verzwijgt. Beter zou het zijn om te melden dat een kleuter met een mond vol droge beschuiten beter kan fluiten en dat daarom Wiedemeijer een weekje aan de klant blijft. Overigens heeft ook Adriaan Inia geen wedstrijd gekregen voor deze week; hij ging ook zeker tweemaal opzichtig in de fout.

Nijland dient toch geen klacht in?

Hans Nijland zou toch geen klacht ingediend hebben tegen arbiter Reinold Wiedemeijer zoals Johan Derksen gisteravond beweerde in het tv-programma Voetbal International. Het zou wel volledig terecht zijn geweest als hij het had gedaan maar van een officiële klacht is geen sprake. Dat zegt Nijland in het Hacheeblad van het Noorden. “Ik heb Kessler pertinent niet gevraagd maatregelen tegen Wiedemeijer te nemen en ook niet om hem voorlopig geen wedstrijden van ons te geven. Wij vonden dat wij een signaal moesten geven, ook richting onze achterban.”

Er is geen sprake van een officiële klacht, maar daar komt het afgeven van een signaal natuurlijk wel op neer. We spreken dan maar van een officieuze klacht.