Slechtste arbiter naar Groningen

Sommige bezoekers van het blog vinden het onsmakelijk om de nadruk op de scheidsrechter van dienst te leggen, en de laatste weken heb ik me om die mensen niet voor het hoofd te stoten, wat milder uitgedrukt over de boevenbende die vanuit Zeist richting de Nederlandse stadions wordt gestuurd. Maar voor de komende wedstrijd hebben ze verzonnen om de opgeschoren poedel Reinold Wiedemeijer naar Euroborg te sturen.

Iedereen die vind dat ik onrecht aandoe aan het scheidsrechterkorps en mijn excuses moet maken: deze keer niet. We moeten het tegen NEC doen met by far de slechtste scheidsrechter en we kunnen alleen maar blij zijn dat er nog maar weinig op het spel staat…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

20 reacties op “Slechtste arbiter naar Groningen

 1. DonDanny

  Ja normaal moet je idd niet te veel zeuren over scheidsrechters, al doen we dat lekker toch, maar vraag me echt af hoe die KNVB het in hun hoofd heeft kunnen halen om die poedel naar Groningen te sturen…
  Met Bossen heeft het jaren geduurd voor hij weer kwam, maar nu is het een jaar geleden, de supporters zullen alleen maar meer argwaan hebben en de kans is groot op spreekkoren(laten we het maar niet doen). Wie weet wel de reden van de KNVB, kunnen ze weer geld vangen natuurlijk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Absolutist

  Ik denk dat Nijland de 10.000 euro al heeft klaarliggen wat hij moet betalen voor de spreekkoren. Want de kans dat die komen schat ik hoog in.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Batcel87

  Ik vind Bas Nijhuis de allerslechtste scheidsrechter van Nederland, met vlak daar achter Wiedemeijer. Nijhuis fluit, naar mijn inzien, altijd tegen de FCG. Daarnaast kan ik zijn manier van lopen/rennen niet meer aanzien. De hele wedstrijd draaft hij als een paard met z’n knieën in de lucht over het veld. Een misselijkmakend mannetje die er van houdt om tegen de groen witte glorie te fluiten!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mark

  Of Nijhuis de allerslechtste scheidsrechter is weet ik niet; hij doet vaak net even te veel z’n best om niet in het voordeel van de thuisploeg te fluiten en dat werkt dan net ff de andere kant op.
  Als ik de naam Wiedemeijer hoor dan denk ik direct: Heracles uit. Dus idd niet handig van de KNVB.
  Ik moet wel zeggen dat het voor de scheidsrechters ook niet meer goed te doen is. Het spel is veel sneller tegenwoordig, maar ze moeten nog wel steeds meelopen. Dan krijg je gewoon blunders, door concentratieverlies. In Engeland vind ik het peil van de scheidsrechters ook niet meer zo hoog als jaren geleden.
  Misschien fluit Wiedemeijer deze keer wel goed? Ik denk toch wel dat 99,99% van alle nederlagen van onze FC toch echt aan de ploeg zelf ligt en soms ook aan ons zelf d.m.v. overdreven negetieve reacties.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sammy

  Als de FC verliest dan heeft dat vaak ook met het spel en instelling te maken. Dat wil niet zeggen dat de scheidrechters geen invloed hebben. Ik kan me nog al te best herinneren hoe Wiedemeijer de wedstrijd tegen Heracles verklote. Alhoewel het hele scheidsrechterskorps (m.u.v. een enkeling) onder de maat is, vind ik Wiedemeijer en Blom echt de ergsten. Dat zijn ook de scheidsrechters die het vaakst rood geven… wie herinnert zich Heerenveen uit twee jaar geleden, die wedstrijd doet me denken aan Heracles, alleen was het toen Blom die ons zonodig twee rode kaarten moest geven….

    /   Beantwoorden  / 
 6. kees

  bij het eredivisielive verslag van afgelopen zaterdag, uit tegen Vites – wat heel behoorlijk werd becommentarieerd – werd in de eerste helft de nadruk gelegd op de vele (kleine en spelvertragende) overtredingen van vooral Holla, Enevoldsen, Sparv en Bacuna van FC Groningen spelers.”het zit in die ploeg en het wil er maar niet uit”, sprak de man terecht. Als ze dáár zich niet teveel aan bezondigen, dan kunnen ze vrijuit ( want er staat weinig meer op het spel- de play offs zijn binnen!) lekker voetballen, en winnen. Kan Jones ook lekker meegenieten van zijn nieuwe club.

    /   Beantwoorden  / 
 7. hans

  @Mark De nederlaag bij Heracles (4-3) was hem wel aan te rekenen. Alhoewel het slechte fluiten niet altijd alleen aan de scheids ligt. je hebt ook nog met grensrechters te maken die nog vaker falen maar de scheids op zn donder krijgt.

    /   Beantwoorden  / 
 8. appie happie

  als hij het fout doet gaan we met zn allen blaffen…

    /   Beantwoorden  / 
 9. Frank

  Als Ron de Rijk nouu ook nog commentaar gaat geven, hebben we de wedstrijd al verloren.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Frank

  Wat het trouwens ook bij Wiedemeijer is. Hij heeft altijd gelijk (vindt hij zelf)en als het echt heel duidelijk is ging het weer te snel ofzo.

    /   Beantwoorden  / 
 11. meertn81

  oh mijn god Wiedemeijer? dat ze het durven zeg haha of is dit een verlate 1 april grap?

    /   Beantwoorden  / 
 12. jaap"nou ja goed natuurlijk"stam.

  Ze zullen dit waarschijnlijk alleen hebben aangedurft, omdat de laatste 3 wedstrijden toch niet echt meer van belang zijn.
  Ik heb niet snel een hekel aan iemand, maar wat die wiedemeyer heeft geflikt toendestijds heracles uit, vergeet ik nooit meer.
  Die man weet, valt me vaker op, om een wedstrijd een geheel adere wending te geven, door onnodige strafschoppen en gele kaarten.
  Groningen moet geen boete krijgen door kwetsende spreekkoren, maar als het mogelijk is om voor eens en voor altijd duidelijk te maken, dat we die ongelofelijke eikel nooit meer als scheidsrechter willen, zou mooi zijn. Desnoods op een ludieke manier, die evengoed over komt als op een kwetsende manier die ook nog de club geld kost.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Hij floot toch ook PSV – Willem II? Met die idiote rode kaarten voor Willem II?

     /   Beantwoorden  / 
 13. René

  Ik vind dat je normaal gesproken niet moet zeuren over scheidsrechters.. Nijhuis is bijvoorbeeld een goede scheidsrechter.. maar van wiedemeijer kreeg je spontaan een hartverzakking….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   En,Rene, is het nog wel weer goed gekomen met je hart?

     /   Beantwoorden  / 
   1. twenteforever

    een mooi stukje om ff over te dubben . welke scheids is in jullie ogen dan goed te noemen ? een bossen? een vink ?? een pieremeyer?
    een blom ? een nijhuis ? in mijn optie allemaal ONGESCHIKT !
    DIE GASTEN HEBBEN allemaal een voorkeur voor o20 of voor az of voor pisvee !

      /   Beantwoorden  / 
 14. Arjan Gr

  Ik kan helaas zijn naam niet uitspreken of typen maar die jonge turkse scheidsrechter vind ik wel een goede scheidsrechter.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Je bedoelt Gozubuyuk, met nog wat trema´s.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Noordeling

    Prima scheidsrechter inderdaad.

      /   Beantwoorden  / 
 15. Ward

  hij is totaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal niet de slechtste;

  RUUD BOSSEN, wat een shenkie is dat!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.