Categorie: "Van De Bestuurstafel"

Opvallend: Geen blessuretijd, toch een recordscore

Laat ik de blogdag gewoon weer eens een keertje beginnen met een Opvallend. Daar is naar aanleiding van FC Groningen – Willem II genoeg aanleiding voor.

Ik zie dat jullie lekker doorpraten over de FC. Over de aandacht die de ploeg krijgt in Hilversum bijvoorbeeld. Of het gemis daaraan, beter gezegd. Ook over de vraag of FC Groningen kampioen kan worden, en of de droom wel of niet bedrog zal blijken te zijn, wordt fijn gebakkeleid. Daarover heb ik hier zelf al vaker geschreven. Maar dat jullie daar nog genoeg gespreksstof in zien moedig ik natuurlijk alleen maar aan. Net als zinnige en ter zake doende opmerkingen van ‘over de grens’. Prima!

Centen of punten?

De rook is weer enigszins opgetrokken na de heftige transferslag van begin van de week. Wonder boven wonder bleken alle spelers van FC Groningen die in de vuurlinie stonden uiteindelijk buiten schot gebleven te zijn. Andreas Granqvist, Tim Matavz, en wie weet wie meer, zien we zondag allemaal weer aan het front als Willem II de volgende tegenstander is.

Vandaag publiceerde Voetbal International een artikeltje op hun site waarin staat dat er nog een speler was die maar zo ten prooi had kunnen vallen aan de expansiedrift van een club uit een buurland. Die club is Club Brugge, de speler in kwestie is Jonas Ivens.

Nijland: ‘Redelijk zeker dat niemand vertrekt’

Zojuist werd algemeen directeur Hans Nijland geïnterviewd door RTV Noord. Belangrijkste uitspraken: de deal met Tim Matavz is afgeketst op geld, en er vertrekt niemand van FC Groningen in de winterstop.

“Ik ben redelijk zeker dat er niemand vertrekt”, zei Nijland aan het begin. Dat is toch belangrijk en goed nieuws, al durf ik zelf op dit moment in het gekkenhuis transferwindow (wie heeft dat ooit bedacht!?) niets meer met zekerheid te brengen. Dus er kan altijd nog wat gebeuren. Nijland gaf ook aan dat niet alleen Matavz en Andreas Granqvist in de belangstelling hebben gestaan. Maar andere namen noemde hij echter niet.

Gedoe rondom Gonzalo Garcia

Er was wat gedoe rondom Gonzalo Garcia, RTV Noord en FC Groningen. Dat leverde verwarring, verontwaardiging en een verbetering op. Dit is wat er gebeurde.

RTV Noord had op Tenerife een interview met technisch directeur Henk Veldmate. Die zinspeelde er op dat Gonzalo Garcia niet hoeft te vertrekken bij FC Groningen. De club is tevreden over de middenvelder, waardoor de situatie inmiddels iets anders ligt dan aan het begin van het seizoen. Garcia zat toen veel verder van een basisplaats af. Toen werd er ook afgesproken dat er in de winterstop een gesprek zou volgen waarin een mogelijk vertrek aan de orde zou komen.

Nijland: ‘FC Groningen in principe niet actief op transfermarkt’

De nieuwe Gezinsbode heeft een interessant artikel over de naderende transferperiode. FC Groningen, zo staat er onder andere in, is “in principe niet actief op de transfermarkt”.

Schrijver van het artikel is natuurlijk Wim Masker. Hij keek bijvoorbeeld naar de concurrentie, en wie er wel en niet wat te besteden heeft. Bijna alle ploegen zijn afhankelijk van de verkoop van spelers voordat er nieuwe spelers kunnen worden aangetrokken. Sommige ploegen hebben geldschieters waardoor er toch wat mogelijk is. FC Twente kan ‘vrijuit’ spelers halen.

Hans Nijland: ‘Gezond bedrijfsresultaat boven alles’

Ik vond een interessant filmpje op You Tube. Aan het woord is FC Groningen‘s algemeen directeur Hans Nijland.

Het filmpje is gemaakt door VNO-NCW Noord, de grootste ondernemersorganisatie van Noord-Nederland. Het zet zich in voor zo gunstige mogelijke economische omstandigheden in het noorden, aldus interviewer Lambert Zwiers die met deze woorden het gesprek met Nijland inleidt. De eerste vraag is dan ook hoe Nijland de economie ervaart in het noorden?

Nijland benadrukt nog maar weer eens dat ook FC Groningen last heeft gehad van de crisis. Maar hij heeft het idee dat de ergste klappen nu geweest zijn. “We merken duidelijk dat het weer beter gaat”, zo zegt Nijland. Het heeft wel gevolgen gehad voor met name de business-seats. Die zijn -simpel gezegd- wat moeilijker aan de man te brengen geweest.

Hans Nijland even onwel

Er was gisteren sprake van lichte paniek rond en om FC Groningen toen algemeen directeur Hans Nijland onwel werd bij een vergadering.

Nijland werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, maar daar bleek gelukkig dat er geen sprake was van een serieus lichamelijk probleem. Hij kon dan ook meteen weer het ziekenhuis verlaten.

Scout Fühler blijft bij FC Groningen

Vandaag maakte FC Groningen bekend dat scout Grads Fühler bij de club blijft.

Daar was wat onduidelijkheid over, want naar verluid zou “een Nederlandse topclub” (site FC Groningen) Fühler graag aan hun scouting hebben toegevoegd. Maar die koos er voor om bij FC Groningen te blijven. Fühler: “(Maar) het is natuurlijk altijd een mooie erkenning als je kwaliteiten worden herkend en erkend door anderen. Na gesprekken met de clubleiding ben ik er echter van overtuigd geraakt, dat ik hier op mijn plaats zit. Ik werk uitstekend samen met mijn collega’s bij FC Groningen en de ambities en mogelijkheden van de club spreken mij enorm aan. Ik wil hier dan ook heel graag blijven.”

Kort nieuws FC Groningen

Een paar korte berichten over FC Groningen in één blog.

Zo zal Tim Sparv morgen meteen na de ochtendtraining naar Finland vertrekken op daar op appèl te verschijnen. Alle (ex-)zandhazen hier weten dan dat het gaat om een militaire kwestie. Sparv deed een verkorte dienstplicht in de vakantie en gaat nu een eed afleggen en een certificaat ophalen waarmee een punt gezet kan worden achter z’n militaire loopbaan. Tenzij het natuurlijk oorlog wordt… Vrijdag-laat is-ie weer terug.

Tilburgse goedmaker voor FC-supporters

Met een opvallende geste heeft de gemeente Tilburg een gebaar gemaakt naar de supporters van FC Groningen. Aanleiding voor deze goedmaak-actie is een incident van twee jaar geleden.

Destijds werd een trein met FC-fans op last van de Tilburgse burgemeester weer teruggestuurd naar Groningen. De club en de Supportersvereniging hebben daar destijds bezwaar tegen laten optekenen. Met tussenkomst van de Nationale Ombudsman zijn er de afgelopen periode weer gesprekken gevoerd in Tilburg.