Tilburgse goedmaker voor FC-supporters

Met een opvallende geste heeft de gemeente Tilburg een gebaar gemaakt naar de supporters van FC Groningen. Aanleiding voor deze goedmaak-actie is een incident van twee jaar geleden.

Destijds werd een trein met FC-fans op last van de Tilburgse burgemeester weer teruggestuurd naar Groningen. De club en de Supportersvereniging hebben daar destijds bezwaar tegen laten optekenen. Met tussenkomst van de Nationale Ombudsman zijn er de afgelopen periode weer gesprekken gevoerd in Tilburg.

Daar kwamen de Tilburgers tot de conclusie dat “het optreden destijds geen schoonheidsprijs heeftt verdiend” (Hans Nijland in de nieuwsbrief). Daarom heeft men 100 vrijkaarten beschikbaar gesteld voor FC-fans die de uitwedstrijd tegen Willem II willen bezoeken.

Er gaan natuurlijk meer dan honderd supporters naar Tilburg om de FC daar eens een keer te zien winnen. Daarom heeft de Supportersvereniging het zo bedacht: de waarde van de honderd kaarten wordt verdeeld onder het totaal aantal supporters dat de uitwedstrijd zal bezoeken. Bij binnenkomst in het uitvak zal daarom elke fan een bedrag krijgen.

Een mooi gebaar dacht ik, al kan ik me voorstellen dat, als je destijds in die trein zat, het nog niet genoeg is. Misschien moet je het zo zien: als de FC wint in Tilburg, dan betalen de Tilburgers het (extra) biertje waarmee de overwinning wordt gevierd.

De wedstrijd Willem II-FC Groningen wordt overigens gespeeld op vrijdagavond 27 augustus.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Eén reactie op “Tilburgse goedmaker voor FC-supporters

  1. Jeroen

    Lijkt leuk… Maar waarom niet gewoon onbeperkt vrijkaarten? Volgens mij gaf groningen andere clubs ook vrij kaarten als ze afstand deden van het halve uitvak.
    Goedmakertje van niks….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.