Scout Fühler blijft bij FC Groningen

Vandaag maakte FC Groningen bekend dat scout Grads Fühler bij de club blijft.

Daar was wat onduidelijkheid over, want naar verluid zou “een Nederlandse topclub” (site FC Groningen) Fühler graag aan hun scouting hebben toegevoegd. Maar die koos er voor om bij FC Groningen te blijven. Fühler: “(Maar) het is natuurlijk altijd een mooie erkenning als je kwaliteiten worden herkend en erkend door anderen. Na gesprekken met de clubleiding ben ik er echter van overtuigd geraakt, dat ik hier op mijn plaats zit. Ik werk uitstekend samen met mijn collega’s bij FC Groningen en de ambities en mogelijkheden van de club spreken mij enorm aan. Ik wil hier dan ook heel graag blijven.”

Voor de fans is het belangrijk welke spelers er komen en gaan. Dat maakt het werk van de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn ook belangrijk natuurlijk. Ik denk dat we wat dat betreft tevreden kunnen zijn over de scouting, dus ook over Fühler, en vervolgens ook met diens besluit om bij de FC te blijven. Ervaring is een belangrijk aspect van z’n werk, waarin een goed wereldwijd netwerk een belangrijke factor is. Zou Fühler gegaan zijn, dan moet je altijd maar weer afwachten of een opvolger dezelfde goede connecties heeft.

Technisch manager Henk Veldmate is dan ook een tevreden man: “Het herkennen van talent en weten waar en hoe je talent kunt vinden, is essentieel voor een goede scout. Fühler heeft daarnaast bewezen over een goed en uitvoerig netwerk te beschikken. Voor ons is continuïteit in het scoutingbeleid van groot belang. We zijn dan ook uitermate tevreden dat we de belangstelling voor de kwaliteiten van Fühler met deze nieuwe overeenkomst hebben weten te pareren.”

Rest mij om nog te zeggen dat het altijd mooi is om te lezen dat FC Groningen een aanval, in welke vorm dan ook, van een topclub heeft weten te pareren. Wellicht is het een signaal dat de afstand top en Groningse subtop steeds ietsje kleiner wordt?

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

3 reacties op “Scout Fühler blijft bij FC Groningen

 1. rob!

  Marcus Berg voor 4 wedstrijden geschorst!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   en nou wel uitkijken voor Koevermans, morgen…staat daar gewoon te wachten in de 16 om zijn goaltje erin te prikken!

     /   Beantwoorden  / 
 2. hallo

  Stenman en Pedersen weer beschikbaar tegen PSV
  gelukkig :D

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.