Gedoe rondom Gonzalo Garcia

Er was wat gedoe rondom Gonzalo Garcia, RTV Noord en FC Groningen. Dat leverde verwarring, verontwaardiging en een verbetering op. Dit is wat er gebeurde.

RTV Noord had op Tenerife een interview met technisch directeur Henk Veldmate. Die zinspeelde er op dat Gonzalo Garcia niet hoeft te vertrekken bij FC Groningen. De club is tevreden over de middenvelder, waardoor de situatie inmiddels iets anders ligt dan aan het begin van het seizoen. Garcia zat toen veel verder van een basisplaats af. Toen werd er ook afgesproken dat er in de winterstop een gesprek zou volgen waarin een mogelijk vertrek aan de orde zou komen.

Veldmate borduurde daar in z’n recente uitspraken op voort. Hij gaf een genuanceerd antwoord. Dan hebben media nog wel eens de neiging om daar zogeheten ‘hard nieuws’ van te maken. Dat is wat duidelijker naar de kijker toe. Blijft hij nou wel of niet? Je hoort het de eindredacteur al vragen aan z’n redacteur toen die terug was met z’n item. Noord maakte de uitspraken hard door te melden dat FC Groningen “een definitief standpunt” in had genomen over Garcia: die blijft bij de FC. Maar het zat dus wel degelijk genuanceerder in elkaar.

Tussen de regels door lezend/luisterend snap ik RTV Noord wel. Waarschijnlijk is de strekking van hun nieuws juist. Maar het was en is gewoon nog niet definitief. Zolang de transferwindow open is kan er altijd wat gebeuren. Ook voor Garcia kan er een club komen.

FC Groningen maakte er bij monde van Hans Nijland zelfs een punt van op de site van FC Groningen. Daar zegt Nijland er dit over: “Dat is absoluut niet onze gewoonte, maar het is niet de eerste keer dat een foutief bericht wordt gepubliceerd door RTV Noord. Wij willen in dit geval stelling nemen tegen dit onjuiste bericht.”

En dat is in feite het hele verhaal, dat ik hier nog eens samenvat om wat verwarring weg te nemen. De verontwaardiging, het tikje op de vingers van de buurman, van FC Groningen tegenover RTV Noord heeft inmiddels een verbetering opgeleverd. En waarschijnlijk zijn er ook nog wel verontschuldigingen uitgedeeld her en der.

Duidelijk is dat het leven en het werk van een nieuwsmaker soms niet even gemakkelijk is. Als blogbeheerder snap ik dat wel.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

3 reacties op “Gedoe rondom Gonzalo Garcia

 1. barteld

  ik begrijp het niet,tv noord wil gewoon scoren met nieuwtjes dus verdraaien ze de boel !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   @barteld In zo’n (media-)wereld leven we blijkbaar. Kijkcijfers, hits, scoops, etc. Ik zag bij het Journaal vandaag bijvoorbeeld alleen maar ellende, en tot slot een lollig item met een mobieltje en de koning van Spanje. Daar werd smakelijk om gelachen door de nieuwslezer. Dat is geen objectieve verslaggeving meer. Slippertje bij Noord was dan op zich nog peanuts.

     /   Beantwoorden  / 
 2. René

  Niet de eerste keer van RTV Noord. Maar ja, als ze het bij het rechte eind hadden dan hadden ze een scoop. Kortom soms gaat een nieuwszender onderuit en soms hebben ze nieuws. Dat is de hele tijd het spanningsveld.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.