Centen of punten?

De rook is weer enigszins opgetrokken na de heftige transferslag van begin van de week. Wonder boven wonder bleken alle spelers van FC Groningen die in de vuurlinie stonden uiteindelijk buiten schot gebleven te zijn. Andreas Granqvist, Tim Matavz, en wie weet wie meer, zien we zondag allemaal weer aan het front als Willem II de volgende tegenstander is.

Vandaag publiceerde Voetbal International een artikeltje op hun site waarin staat dat er nog een speler was die maar zo ten prooi had kunnen vallen aan de expansiedrift van een club uit een buurland. Die club is Club Brugge, de speler in kwestie is Jonas Ivens.

We zagen de aanval aankomen. Al eerder werd in de wandelgangen gezegd dat er serieuze belangstelling van de Belgische topper was voor Belgische Jonas. De club zou hem in z’n periode bij KV Mechelen al hebben willen aantrekken, maar er waren twijfels over de kwaliteiten en/of de transferprijs. FC Groningen durfde het wel aan. Dat is voorlopig geen verkeerde beslissing gebleken. Ivens presteert goed en speelde zondag tegen SC Heerenveen z’n beste wedstrijd in het groen-wit.

“Een miljoenenbod” zou er op het bureau van oppergeneraal Hans Nijland hebben gelegen, vlak voor het sluiten van de markt. Die zei “nee”, in de wetenschap dat er bij “ja” een driedubbele winst gemaakt zou zijn op een speler die hier net een dik half jaar is. Het zegt iets over de intenties van FC Groningen, en het verklaart ook waarom er uiteindelijk geen enkele speler in de recente transferperiode vertrok: met de huidige stand op de ranglijst is de kans om de sportieve ambities waar te maken groter dan ooit.

Er is dit seizoen een kans ontstaan om een sportief topseizoen te draaien. Klaarblijkelijk, zo is ook in VI te lezen, zo is al eerder gezegd en geschreven, is dit gegeven doorslaggevend geweest om eens niet voor de centen te kiezen. Okay, misschien speelt Nijland ook een beetje blufpoker door in te zetten op nog betere prijzen voor z’n gewilde spelers aan het eind van het seizoen. Maar voorlopig heeft hij toch maar mooi minstens drie keer “nee” gezegd.

Als supporter gaat me de poen ook aan het hart, maar voor mij draait het toch nog steeds meer om de punten dan om de centen. Daarom ben ik een blij man. Bovendien; niet kiezen voor de poen wil op de langere termijn nog wel eens een late beloning krijgen…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

6 reacties op “Centen of punten?

 1. Sympho

  Geld maakt je geen kampioen, goeie spelers wel..

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   met geld kan je goeie spelers spelers kopen..

     /   Beantwoorden  / 
   1. sjef

    een TEAM koop je niet! kijk maar naar real madrid fantastische spelers maar geen prijzen!!!!
    Nijland poot stijf houden en als ze echt willen alleen voor de jackpot.

      /   Beantwoorden  / 
    1. GJ

     oohnee? en barca dan? alles gaat om geld dat weten jullie ook. dat zie je toch ook bij Feyenoord… geen geld meer hoppa weg topclub. we kunne wel veel romatisch gaan doen van je kan beter een goed team hebben enzo dat hou je misschien een jaartje vol maar uiteindelijk beslist de kwaliteit en hoe kom je aan kwaliteit… persies geld!

       /   Beantwoorden  / 
 2. FCG fan

  Als je geld hebt, kan je makkelijker nee zeggen tegen bedragen die binnen kunnen komen. Door spelers te behouden en een paar jaar met elkaar laat voetballen, en af en toe wat weg en dr wat bij, kan je een fantastisch team maken die voor de kampioenstitel strijdt! Kijk naar FC Twente

    /   Beantwoorden  / 
  1. Sympho

   Juistem :)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.