Opvallend: Geen blessuretijd, toch een recordscore

Laat ik de blogdag gewoon weer eens een keertje beginnen met een Opvallend. Daar is naar aanleiding van FC Groningen – Willem II genoeg aanleiding voor.

Ik zie dat jullie lekker doorpraten over de FC. Over de aandacht die de ploeg krijgt in Hilversum bijvoorbeeld. Of het gemis daaraan, beter gezegd. Ook over de vraag of FC Groningen kampioen kan worden, en of de droom wel of niet bedrog zal blijken te zijn, wordt fijn gebakkeleid. Daarover heb ik hier zelf al vaker geschreven. Maar dat jullie daar nog genoeg gespreksstof in zien moedig ik natuurlijk alleen maar aan. Net als zinnige en ter zake doende opmerkingen van ‘over de grens’. Prima!

Als je het echter over opvallende zaken in en om de wedstrijd hebt is er ook genoeg om nog even bij stil te staan. Zo vestigde de FC een recordscore. Met zes doelpunten verschil winnen was al eerder voorgekomen, maar nog nooit met zeven gescoorde goals. Drie goals van 1 speler zal ook weer even geleden zijn. Berg uit bij Roda JC? En thuis? Wie het antwoord weet…

Tim Matavz blijft natuurlijk ook opvallen. Opvallend is dat hij blijft presteren, ondanks alle heisa om hem heen. Hij lijkt zelfs extra vertrouwen te hebben opgedaan. Wat ik inmiddels ook opvallend vind is dat hij nauwelijks geblesseerd is. Heel belangrijk in de huidige situatie. We hebben ‘m nog nodig, waarbij je nu zelfs kunt zeggen dat dat hopelijk voor maar 12 wedstrijden is. En dan doel ik niet op z’n eventuele vertrek.

Overigens kwamen er vandaag weer berichten omtrent Matavz over het voortzetten van de onderhandelingen met SC Napoli. Dat zou maar zo deze week echt rond gemaakt kunnen worden, zo melden diverse media. Ik ga daar geen aparte blog aan wijden, maar bij deze is het gezegd. En als het zover is, dan lees je het natuurlijk hier.

Het laatste opvallende feit dat ik hier onder de aandacht wil brengen sluit aan met waar we begonnen: met goals. Gisteren werden niet alleen drie punten gepakt, maar die zevenklapper is een soort extra puntje. Met de close race die er aan het ontstaan is met liefst vier ploegen is het doelsaldo aan het eind van de rit waarschijnlijk een factor. De kans is gewoon groot dat er ploegen gelijk eindigen in de stand. Dan telt elk goaltje.

Mooi dus, maar het had nog mooier kunnen zijn: scheidsrechter Blom liet namelijk geen seconde blessuretijd spelen. Ondanks vijf goals, drie rode kaarten, twee penalty’s, en vijf wissels in de tweede helft. In een minuutje of vier extra was er dan nog wel wat mogelijk geweest voor de FC. Het was zelfs reden voor Hans Nijland om een brief aan de KNVB te sturen. Wat daar precies in staat weet ik niet, en veel effect zal zo’n brief niet hebben. Tenminste, ik neem niet aan dat we binnenkort nog even een paar minuten gaan inhalen. Maar zo af en toe je stem laten horen in Zeist kan wellichtgeen kwaad.

Opvallend is en was het wel. Hopelijk komen we een extra goaltje over een paar maanden niet te kort…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

14 reacties op “Opvallend: Geen blessuretijd, toch een recordscore

 1. theoreticus

  Even off-topic maar wel opvallend: 020 directeur van der boog is zo gefrustreerd dat collega-clubs te hoge bedragen voor hun spelers vragen op het moment dat 020 interesse heeft dat hij geen ere/eerste divisie spelers meer koopt. “wij subsidieren de eredivisie”, stelt hij.
  Welke club is ooit op het idee gekomen waanzinnige bedragen te betalen voor Machlas en Sulemani?
  In de echte werkelijke wereld mag 020 ons wel duizend maal bedanken dat wij Suarez voor ze gescout hebben, wij hebben hun gesubsidieerd!
  Pannenkoeken!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tom

  Ach Hans moet daarover geen brief sturen naar de Eredivisie, 7-1 is genoeg en dan moet je er geen probleem van maken , ook niet echt netjes voor Willem II

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Hans heeft inmiddels z’n excuus aangeboden aan Willem 2, voor zijn gedane opmerking. Ook heeft hij een SMS gestuurd naar Swinkels, voor die rooie kaart. Overigens is die ‘topscheids’ dhr. Blom, door de KNVB verbannen naar België, om daat het week-end te fluiten. Moesten ze meer doen met die stumperds.

     /   Beantwoorden  / 
   1. jay

    Mee eens, gelukkig heeft hij snel zijn excuus gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. O_Boema

     nou,ik vind dat hans wel gelijk heeft.
     je kan het zeuren noemen,nog maar n paar jaar geleden is het eredivisie kampioenschap bepaalt door 1 doelpunt in het voordeel van psv.(seizoen 2006/2007)
     toen az het kampioenschap verspeelde bij excelsior en ajax net 1 doelpunt te weinig had gescoord,heel erg jammer ;-)

     ik bedoel maar te zeggen dat het verschrikkelijk jammer zou zijn dat we straks 1 doelpuntje te kort komen om de nummer 5 van ons af te houden en play offs te moeten spelen.

     en een brief sturen naar de knvb heeft tot zo ver zin,ik vind dat je dat altijd moet doen,als je het ergens niet mee eens bent moet je het nu laten horen en niet veel later,en ze “nemen het wel mee” maar doen er verder niks mee.is helemaal niet erg want ze weten nu hoe hansie er over denkt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Milko Djurovski

      Wedstrijden die nergens meer over gaan mag je affluiten vind ik. Zie je veel meer gebeuren. Hans moest dat maar niet doen. Vind ik. Zeker niet na zo’n wedstrijd vind ik dat een beetje zeuren.

        /  
 3. Milko Djurovski

  Quote: Heel belangrijk in de huidige situatie. We hebben ‘m nog nodig, waarbij je nu zelfs kunt zeggen dat dat hopelijk voor maar 12 wedstrijden is. En dan doel ik niet op z’n eventuele vertrek?

  Eh.. waar doel je dan op?:)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Milko Djurovski

  ok.. je doelt o pplay offs.. iets te snel gereageerd :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Yup. Of geen play-offs… ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Milko Djurovski

    Ik heb zo’n voorgevoel dat de play offs niet meer nodig zijn.. :D maar goed, het is te vroeg..veel te vroeg om dit te zeggen eigenlijk. Toch, om Fredrik Stenman te citeren: het kán! (doelende op iets wat ook hij niet uit durfde te spreken op FC Groningen TV);-)

      /   Beantwoorden  / 
 5. rob roy

  (6)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Paco

  Iets met ‘gas’ denk ik… ;)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Tom

  ach dat is niet te voorspellen, gewoon de sponsor die het meeste geld bied he :P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.