Categorie: "Circus “Rumusculus”"

Onprofessionaliteit kost Groningen drie punten

FC Groningen heeft op bijzonder knullige wijze twee punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen. Na één van de slechtste wedstrijden van de laatste jaren in het Euroborg stadion stonden de Noordelingen met nog een minuut op de klok op voorsprong. David Texeira leek met drie treffers de grote man te worden. Leandro Bacuna, die heel slecht speelde, had net kramp gehad en zijn vervanger stond klaar. Een professioneel team laat dan Bacuna nogmaals op de grond plaatsnemen, zodat de wissel kan plaats vinden en de laatste minuten van de wedstrijd verkwanselt worden. De vierde man stond al klaar met het bord toen op het allerlaatste moment toch besloten werd om niet te wisselen. Prompt viel de 3-3 nog door de volkomen vrijgelaten Melvin Platje.

Meer woorden wil ik niet aan dit puntverlies vuil maken.

Twente informeert naar Tadic

Naast het getrek aan Tim Matavz (en de uiteindelijke overgang) werd er kort vandaag nog even aan een FC-speler getrokken.

FC Twente informeerde bij Groningen om Dusan Tadic naar Tukkerland te halen. Hans Nijland verkocht Joop Munsterman een duidelijk “nee.” Met name de lange contractsduur maakt het niet noodzakelijk om de Serviër nu al van de hand te doen. Bovendien was de hoogte van het bod (dat niet bekend is gemaakt) direct van tafel geveegd door algemeen directeur Nijland.

“Texeira in Nederland, maar moet weer terug”

David Texeira mag gisteravond dan op Schiphol zijn geland en vervolgens naar Groningen zijn afgereisd, het zal vooralsnog niet tot een akkoord met FC Groningen komen, aldus Hans Nijland. Volgens de algemeen directeur is er geen overeenkomst met zijn club en PSV over een overstap van Tim Matavz en dat is een vereiste.

“We ontvangen David dinsdagochtend netjes op kantoor”, zegt Nijland tegen RTV Noord. “Maar hij moet weer terug. Hij overnacht bij onze Uruguayaanse speler Matias Jones.”

Nijland is ook niet van plan opnieuw te onderhandelen met PSV nu de Uruguayaan toch naar Nederland is gekomen. PSV handelt erg merkwaardig in deze soap, maar nog altijd kunnen we niet rustig achterover in een luie stoel gaan zitten; het transferwindow is nog anderhalve dag geopend.

“Als Chadli gaat moet Tadic komen”

Het gaan nog een paar lange dagen worden voor de supporters van FC Groningen. Tim Matavz lijkt voorlopig even te blijven al weet je het nooit. Aan onze andere topper van de Balkan wordt eveneens een beetje getrokken als we het Algemeen Dagblad moeten geloven.

Nacer Chadli speelde een uitstekend seizoen bij FC Twente en het Engelse Fulham toonde interesse. Het bod van 5 miljoen werd echter resoluut van tafel geveegd. Mochten de Londenaren echter hun bod alsnog verhogen dan is Dusan Tadic de beoogde opvolger voor de Tukkers.

Het is echter de vraag of Twente genoeg geld heeft. Als er een flinke duit binnenkomt voor Chadli wil het nog een poging wagen om Leroy Fer van Feyenoord binnen te hengelen. Dan blijft er nooit genoeg over om Tadic te halen zou je denken. Toch blijft het voorlopig billenknijpen…

Matavz niet naar PSV

Tim Matavz vervolgt zijn loopbaan niet bij PSV, aldus Hans Nijland. Hij had de directie van de Eindhovenaren tot 20.00 uur vanavond gegeven om het bod te verhogen, maar een nieuw bod kwam er niet.

PSV vroeg om de deadline van 20.00 met 24 uur te verlengen, maar daar wilden Nijland niet op ingaan, zo meldt RTV Noord. “We hebben fatsoenlijk de tijd nodig om een vervanger te halen. David Texeira was inderdaad de beoogde kandidaat. Dat was ook zo goed als geregeld, maar we kunnen hem simpelweg niet op het vliegveld laten staan wachten.”

Het is de vraag of Groningen echt zo star blijft, we zullen nog tot woensdagnacht moeten wachten voor we echte zekerheid hebben.

PSV wil Matavz nog steeds

Volgens Hans Nijland was het take it, or leave it toen PSV een bod op tafel had gelegd voor Tim Matavz. Groningen vond het bod niet interessant genoeg en gingen voor leave it. Maar nu hebben de Eindhovenaren toch opnieuw contact gezocht om de Sloveense goalgetter naar de Lampenstad te halen.

Volgens VI zijn de club echter niets opgeschoten met een nieuw onderhoud omdat PSV haar bod niet heeft verhoogd. Eigenlijk is het dus geen nieuws wat er is voorgevallen. Maar de transfermarkt is nog altijd in ruste zo lijkt het en daarom zal er zoveel mogelijk geschreven worden over een “op handen zijnde transfer…”

Patrick Haas niet naar FC

De Oostenrijker Patrick Haas gaat zich niet bij de B-kern van FC Groningen voegen. De jonge middenvelder had welliswaar een goede indruk achtergelaten maar Groningen en zijn huidige club Rapid Wien konden het niet eens worden over de voorwaarden.

Naar verluid wilde Rapid nog een vinger in de pap houden in de toekomstige loopbaan van Haas. Dat was voor FC Groningen uiteraard geen optie. Als zij de speler verder vormen is het niet de bedoeling dat Rapid dat in een later stadium van profiteert.

Van Ginkel gooit weer olie op het vuur

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel, een oude bekend van FC Groningen, gooit nogmaals olie op het vuur. Eerder joeg hij Bruno Silva tegen zijn club in het harnas. Hij adviseerde de speler in staking in te gaan en forceerde ook al een arbitragezaak voor Luis Suarez om een transfer af te dwingen.

Nu is hij de zaakwaarnemer van Tim Matavz en als er voor hem centjes te verdienen zijn gooit hij graag olie op het vuur. Zo riep hij onlangs vanuit het niets dat “ajax een mooie club voor Matavz is.” Nu wil hij dat de Sloveen naar PSV gaat: “Afgelopen zaterdag heeft PSV met Groningen om de tafel gezeten. Het eerste bod is afgewezen en nu wachten wij af of PSV nog een keer terug komt. Wij hopen dat ze dat doen. Voor Tim is dit een ideale stap vooruit.”

Het is vooral voor van Ginkel een ideale stap, want hij Matavz na PSV naar een Europese subtopper verkast strijkt hij nogmaals een mooie zak provisie op. Met het excuus ik moet voor de belangen opkomen voor de speler, bedoelt hij niets meer en minder dan ik heb weer een kans mijn zakken te vullen.