Zijn Zweedse kranten nog betrouwbaar: May Mahlangu

De Zweedse kranten zijn over het algemeen redelijk goed ingevoerd en zeker te vertrouwen, maar de laatste weken lijken ze een beetje op hol te slaan. Na de eerder genoemde Alexander Gerndt en Marcus Nilsson wordt FC Groningen nu in verband gebracht met een derde speler van Helsingborg.

Het betreft de Zuid-Afrikaanse middenvelder May Mahlangu. De 22-jarige speler heeft zo juist zijn contract verlengd bij de Zweden maar zou een clausule in zijn contract hebben opgenomen. Ook SC Heerenveen wordt in het bericht genoemd.

Kan het misschien zijn dat FC Groningen een socutingsdelegatie naar Helsingborg heeft gestuurd en dat de pers aldaar nu aan het gokken is voor wie het eigenlijk was?

Want het lijkt toch beter dit bericht vooralsnog ook met een korreltje zout te nemen. Volgens mijn informatie is Mahlangu een aanvallende middenvelder waar we er al een half dozijn van hebben. Ook moet hij als niet-EU speler een flink salaris verdienen. Als er al interesse is in deze speler, moeten er eerst mensen vertrekken bij Groningen.

Met Petter Andersson, Nicklas Pedersen, Gonzalo García en Leandro Bacuna heb je sowieso al vier speler die primair voor de positie van aanvallende middenvelder in aanmerking komen en dus is het niet voorstellen als er eentje bijkomt voordat bijvoorbeeld García en/of Pedersen vertrekken. De mysterieuze blessures waar de heren mee kampen beginnen wel erg op de zenuwen te werken.

De naam Lasse Schöne komt ook af en toe voorbij — niet in de pers, maar wel bij de supporters. Voor hem geldt echter precies hetzelfde. Wanneer er geen van de vier zojuist genoemde namen vertrekt is het erg onwaarschijnlijk dat de Deen naar Euroborg komt. De prioriteiten liggen nog altijd achterin: er moeten eerst vervangers worden gehaald voor Fredrik Stenman en Andreas Granqvist. Als er dan nog geld over is om te investeren en ruimte in het salarishuis, kan er worden nagedacht over een volgende aankoop.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

21 reacties op “Zijn Zweedse kranten nog betrouwbaar: May Mahlangu

 1. dreetje

  Ben nu wel erg benieuwd wie groningen echt gaat halen! Het blijven maar geruchten!

    /   Beantwoorden  / 
 2. kees

  Een beetje versluiering…dan kan de TS slagvaardig een nieuwe speler halen voor Matavz. en Granqvist. Mijn voorstellingsvermogen is OK, maar bescheiden zal het aantal zijn, de nieuwe aankopen, gezien het aantal contractspelers dat FC Groningen zich kan permiteren. Denk dat ze nog één jaar met Garcia, Pedersen, Femi en Enevoldsen verder gaan… of je het leuk vindt of niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rene

  Waarom denkt iedereen gelijk aan een aankoop op korte termijn als Groningen een speler volgt. De scout zorgen voor schaduwlijstjes voor de toekomt.Granquist, Stenman en Nevland gaven alle drie aan dat ze wisten dat Groningen hen al jaren volgde.

    /   Beantwoorden  / 
 4. absolutist

  waarom heeft iedereen toch de pik op pedersen en garcia. Vooral garcia gaat dit seizoen iedereen verbazen in de euroborg. Let maar op. En dat komt doordat hij dit seizoen veel speelminuten moet maken als hij wat van zijn carrière wil maken. En dan is hij ook minder geblesseerd. Zo werkt dat vaak.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Henk-Jan

   Hoe kan je niet kritisch zijn op een spits die nauwelijks scoort of wat toevoegd aan de selectie? Jij kan mij niet wijs maken dat jij pedersen goed vindt voetballen, en al helemaal niet in verhouding tot de kosten van die man. Het is gewoon een miskoop geweest en we moeten van die jongen af, jammer maar helaas Take he loss….

     /   Beantwoorden  / 
  2. René

   voetballen ze dan nog bij Groningen? Ik zie ze nooit, schijnen constant geblesseerd te zijn en als ze voetballen dan hopen we met zijn allen steeds (tegen beter weten in) dat ze iets goeds doen. Deze kostenpost zo snel mogelijk aan de kant zetten, zodat er ruimte komt voor voetballers die a) niet steeds geblesseerd zijn b) ook iets toevoegen aan Groningen.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Tammo80

   Ik blijf zeggen dat het goede voetballers zijn, maar hun rendement is te laag. Dat komt deels door blessureleed, deels door instelling. Dat is niet de pik hebben op die spelers, dat is gewoon kijken naar wat ze presteren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Garcia is een goede voetballer, geweldige balbeheersing en ik heb hem dit jaar slidings zien maken. Pedersen is een mindere voetballer , kan wel goed voetballen en heeft wel inzicht, het is alleen jammer dat hij niet tegen tegenstand kan. Ik denk dat zelfs verdedigers uit de hoofdklasse hem nog bang maken. Typisch een speler die heel goed op de trainingen is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     Ik was zelfs tijdelijk enthousiast over Garcia, maar je kunt nog zo geweldig voetballen als het er niet uit komt dan noem ik degene geen geweldige voetballer. Bij Garcia ben je al blij als je dat stukje in hem terugziet en hij was ook vrij snel weer zijn basisplaats kwijt. Pedersen laat ook mooie dingen zien, echter veel te weinig en nog vaker geblesserd dan Garcia. Laten we afscheid nemen van deze grootverdieners…

       /   Beantwoorden  / 
     1. theoreticus

      Ja, ik viel bijna van mijn stoel toen ik hem slidings zag maken en meeverdedigen. Verschil tussen P en G is m.i passie. Dat zie ik nog wel bij G en totaal helemaal niet bij P.
      Ja, voor het seizoen begon zag ik een gepassioneerde P die een weddenschap met Ron J had afgesloten over het aantal te scoren goals.
      Bleek kroegpraat van P te zijn.
      G is een tegenvaller, je ziet nl ook dat Heracles na zijn vertrek alleen maar beter is geworden en dat zegt mij ook wel iets.
      Toch heeft die jongen een geweldige techniek en ik hoop dat het er nog eens uit komt en dan het liefst bij ons maar ik vrees dat het hem niet wordt, helaas pindakaas.

        /  
     2. rossie

      dat heracles beter is geworden nadat hij is vertrokken ligt niet aan hem
      kom op zeg
      hij is een goeie voetballer
      kun je wel zeggen dat hij weinig doet en niets betekend voor de club
      maar toen hij dit seizoen speelde heeft hij goeie dingen gedaan
      hij heeft gewoon pech dat hij weer geblesseerd raakte
      en dat hij vorig seizoen ook niet speelde kwam ook door dat hij en jans niet met elkaar overweg konden
      maar met huistra was er geen probleem
      wel opvallend dat ook dost niet met jans op kon schieten
      en ook niet opgesteld werd

        /  
     3. theoreticus

      Rossie, lees toch eerst eens!

        /  
 5. peetje

  Weet wel zeker dat als, in het “normale leven”, een werknemer net zo weinig en matig presteert als Garcia, Pedersen, Femi en in mindere mate Enevoldsen er weinig of geen werkgevers en collega’s zijn die hen de hand boven hun hoofden blijft houden. De oplossing voor vooral Garcia en Pedersen die in potentie echt wel kunnen ballen maar nauwelijks iets van meerwaarde toevoegen aan een mooie club als Groningen, is volgens mij een relatief nette afkoopsom meegeven en ze dus transfer-vrij laten vertrekken. Klingt wel rigoureus, is misschien ook niet de goedkoopste oplossing op dit moment maar ik zie deze twee niet verkocht worden zodat ze nog geld kunnen opleveren voor Groningen

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Nou ik kom genoeg ‘Pedersen’ tegen in het dagelijkse werkzame bestaan. En die blijven tot hun pensioen gedekt door collega’s rustig zitten.
   Bijna elk bedrijf heeft wel een ‘Pedersen’ rondlopen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Henk-Jan

    Hahaha das mooi omschreven, maar ook heel herkenbaar…..

      /   Beantwoorden  / 
   2. René

    De Garcia’s lopen er ook rond hahaha elke keer denk je, ja nu pak je het echt op en dat ben je op het einde toch weer teleurgesteld :-)

      /   Beantwoorden  / 
 6. bo

  garcia is een topper maar niet altijd begrepen. 1e helft v/h seizoen was hij er altijd bij en deden we het glorieus!! daarna is hij geblesseerd geraakt helaas. Pedersen heeft ook goede wedsrtijden achter matavz gespeeld maar is erg blessure gevoelig. Beide waren en zijn nog steeds prima voetballers voor de fc maar door blessures is het huwelijk niet echt gelukkig. Ik zeg nog steeds dat ze van hele grote waarde worden aankomend seizoen!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. peetje

  Ik denk dat iedereen hier het er wel overeens is dát Garcia qua techniek een van de betere spelers is van de Eredivisie, maar het rendement is toch gewoon veel te laag (idem Pedersen). Feit is dat hij vanaf 2008(!!!) bij Groningen onder contract staat (dus 3 jaar). Ook bij degradatie kandidaat VVV wist hij zich niet te onderscheiden. Daarom zeg en vraag ik, hoeveel tijd moet je zo’n speler nog geven. Gewoon afkopen, zij contract loopt nog één jaar, en hem het beste wensen…de spelers waar het hier over gaat mogen naar mijn mening “mis aankopen” worden genoemd als je niet door een groen-witte bril kijkt. Of is er iemand op dit blog die denkt dat ze voor een eventuele contractverlenging in aanmerking komen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   kapitaalvernietiging is ook zo wat… en FC Groningen is gewoon niet kapitaal krachtig genoeg om op alle posities top spelers te hebben…maar ze werken wel aan een hogere norm, dus wat ik eerder schreef: hooguit een jaar nog bij FC Groningen-selectie met een wisselbeleid van selectiespelers die in vorm zijn/niet geblesseerd zijn, en een enkele uitschieter daarboven van een of enkele spelers die doorbreken: Bacuna, Tadic, Matavz, enz. Heb je toch ook een sterke ploeg in het volgend seizoen.

     /   Beantwoorden  / 
 8. Noordeling

  Spelers als Pedersen en Garcia moet je natuurlijk nooit afkopen.
  Op de bank, en als invaller kun je ze nog wel gebruiken. Maar beide spelers missen eigenlijk de over mijn lijk mentaliteit. In potentie goede spelers………….maar ja de zweep moet erover.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Sander

  Op die aanvanllende positie zie ik het liefst Garcia aan het werk. Hij is creatief heeft inzicht en hij maakt het voetbal ook leuker om naar te kijken. Pedersen moet iedereen eerlijk in zijn, dat is gewoon een miskoop geweest. Andersson daar integen niet, zodra hij weer volledig fit is loopt hij Garcia er vierkant uit, en hoop dat dan ook gebeurd. Buiten dit alles lijkt dit me wel een leuke speler voor Groningen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.