Van Ginkel gooit weer olie op het vuur

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel, een oude bekend van FC Groningen, gooit nogmaals olie op het vuur. Eerder joeg hij Bruno Silva tegen zijn club in het harnas. Hij adviseerde de speler in staking in te gaan en forceerde ook al een arbitragezaak voor Luis Suarez om een transfer af te dwingen.

Nu is hij de zaakwaarnemer van Tim Matavz en als er voor hem centjes te verdienen zijn gooit hij graag olie op het vuur. Zo riep hij onlangs vanuit het niets dat “ajax een mooie club voor Matavz is.” Nu wil hij dat de Sloveen naar PSV gaat: “Afgelopen zaterdag heeft PSV met Groningen om de tafel gezeten. Het eerste bod is afgewezen en nu wachten wij af of PSV nog een keer terug komt. Wij hopen dat ze dat doen. Voor Tim is dit een ideale stap vooruit.”

Het is vooral voor van Ginkel een ideale stap, want hij Matavz na PSV naar een Europese subtopper verkast strijkt hij nogmaals een mooie zak provisie op. Met het excuus ik moet voor de belangen opkomen voor de speler, bedoelt hij niets meer en minder dan ik heb weer een kans mijn zakken te vullen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

91 reacties op “Van Ginkel gooit weer olie op het vuur

 1. Nolio

  Het druipt er inderdaad vanaf. In het AD (online) in het stuk ‘Matavz dringt bij Groningse directie aan op transfer naar PSV’ zegt van Ginkel nog over FC Groningen: ‘Er komt een moment dat je verder wilt kijken en klaar bent met een club.’ In het stuk komt Matavz nergens aan het woord trouwens, het zijn puur de woorden van die smerige graaier. Ik denk (en hoop) dat Matavz een stuk minder vlot gek te maken is dan die Zuid-Amerikanen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Grunn Rules

  Maar dan is het altijd nog aan Matavz hoe hij hiermee omgaat.
  Ik snap best dat PSV voor hem een stap vooruit is, maar de boel moet toch eerst netjes afgehandeld worden.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Matthijs

  Wat hierboven staat klopt compleet.

  Maar ik stel vraagtekens bij zijn stelling, is PSV wel een echte stap vooruit? Er lopen een paar hele aardige spelers rond, maar het is geen team maar een bij elkaar gekocht zootje. PSV is niet heel veel beter als de FC.

  Bovendien lopen daar ook een stel “figuurtjes” met sterallures rond, bleh.

  Voor betere clubs moet je toch echt in het buitenland zijn.PSV is misschien een muizenstapje vooruit. Ik loop me nu al te ergeren aan de soap rond Matavz. Echt aan PSV voor niet minder dan 8 mln wegdoen! Maar TIM, DENK NA!

    /   Beantwoorden  / 
 4. meertn81

  wat een misselijk mannetje is die van Ginkel toch. bah

    /   Beantwoorden  / 
 5. peetje

  PSV: 21x kampioen, KNVB beker: 8x, Supercup: 8x, Europacup1: 1x, Europacup 2: 1x. Begroting: 60 miljoen, capaciteit stadion: 35150. UEFA ranglijst: 22-ste plaats. Als je PSV vergelijkt met Groningen is PSV een duidelijke stap vooruit voor Matavz. Ook al is het daar al een paar jaar onrustig en is het niet mijn club. Als je ziet hoe zij tegen ADO uit de 3-0 voorsprong vast houden de gehele 2e helft….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Be Quick was in 1920 kampioen van Nederland, is dat dan ook een stap vooruit? Iedereen kan toch op z’n klompen aanvoelen dat het PSV dezelfde kant op gaat als bij Feyenoord.
   Ik durf te stellen dat FC Groningen op dit moment één van de beste ploegen in de eredivisie is; waarom dan niet de ambitie hebben om met elkaar er een heel mooi seizoen van te maken. Ik geloof best dat Matavz daar ook voor in is. Anders gezegd, ik vind het ronduit teleurstellend dat veel voetballers dat niet meer hebben tegenwoordig en alleen naar de centen kijken en niet naar het sportieve. Ik hoop dat Matavz me positief gaat verrassen de komende week / laat je geen oor aannaaien door een geflipte Henkie zakkenvuller!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Roy

   @Peetje,
   Al deze statistieken zeggen niet zoveel meer, heden ten dage. We leven nu, in een tijd dat alles veel sneller gaat dan vroeger toen PSV nog een topclub was in Europa en de door jou geschetste bekers gewonnen werden.Realiteit is echter nu dat PSV een gewone provincieclub is met een wel is waar grotere begroting maar het is geen team. Voor onze Tim is het dus geen grote stap vooruit. Als Tim echt een stap wil zetten moet hij ten eerste die van Ginkel eruit schoppen en ten tweede de TS van FC Groningen hun gang laten gaan. Deze mensen hebben wel een netwerk in Europa en in de rest van de wereld om Tim aan een nieuwe club te helpen al is de noodzaak, volgens Nijland, niet aanwezig om hem te verkopen. Ze hebben nog 8 dagen om Tim aan een mooie buitenlandse club te helpen, zo niet, dan is er nog geen man overboord want er komt ook nog een winterstop en kan hij alsnog naar een mooie club.Laat ze daar in Eindhoven maar mooi verrekken met die modderclub, die alleen nog bestaat bij de gratie van de belastingbetaler.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Harry

   Geloof ook niet dat PSV nu een verbetering is voor Tim, Fred Rutten maakt op dit moment geen spelers beter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tyson

    Hier heb je helemaal gelijk in Harry. Rutten is niet de trainer die spelers beter maakt. En PSV is nou niet echt een verbetering…. Berg en Nijland zijn hem voorgegaan – we weten allemaal hoe het daarmee gegaan is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob!

     Maar we kennen Robben ook nog, en weten hoe het met hem is vergaan.

       /   Beantwoorden  / 
    2. René

     ik kan me voorstellen dat je HSV en PSV door elkaar heen haalt bij Berg :-) In in dat jaar dat hij bij PSV en dus niet HSV balde, presteerde Berg bagger, dat lag nou juist weer net niet aan Rutten. Veel andere dingen wel, maar dat juist net weer niet

       /   Beantwoorden  / 
 6. MartinWinschoten

  Met de huidige selectie gaat onze FC, samen met AZ, strijden om plek 4. Misschien wel om plek 3 met psv erbij. Als Matavs weggaat weet ik niet waar het schip gaat stranden.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Noordeling

  Dit soort parasieten als van Ginkel daar zou de Knvb zich tegen moeten wapenen. Speler die werk weigert zou geen loon moeten krijgen uitbetaald en zelf een behoorlijke boete moeten betalen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. almere

  ben toch bang dat het door zal gaan, voordeel is een aantal milj Euro erbij, nadeel is een topspits weg. maar we hebben toch nog Suk en Jones en Andersson kan ook prima in de spits uit de voeten hoor!

    /   Beantwoorden  / 
  1. meertn81

   plus dat ze in Texeira een vervanger hebben dacht ik toch?

     /   Beantwoorden  / 
   1. MartinWinschoten

    Een vervanger waar we niet veel van weten en die tot op heden nog niks heeft laten zien. Afwachten dus. Ik val niemand aan hoor, maar word een beetje flauw van de reacties steeds. Als de FC iemand binnenhaalt is het meteen een topper en hoeven we ons geen zorgen maken. En dit zonder de speler in kwestie te hebben zien spelen.

      /   Beantwoorden  / 
 9. appie happie

  de van ginkel is een rat alla van geel samen een criminele bende bij elkaar..

  alleen eigen belang …..

  matvz laat zich denk ik niet gek maken..maar ik denk dat hij wel gaat,lijkt me geen probleem dan kunnen andere laten zien dat ze het waard zijn in deze ploeg te spelen ze zijn ook niet voor niets gehaald dus…suk en jones..en wat er evt nog bij komt dan..texeira of wie dan ook.

  ok vennegoor halen voor dit seozoen dat wil hij vast wel want verder heeft de fc een zeer sterk elftal…

  op naar zondag az er in hakken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robfc

   Vennegoor neemt zijn tijd bij het vinden van een nieuwe club, misschien wacht hij deze zaken af, want hij wordt ook nog genoemd bij PSV.

     /   Beantwoorden  / 
  2. MartinWinschoten

   Suk heeft nog nog nooit gescoord, Texeira heeft 6 doelpunten gemaakt vorig seizoen en Jones komt nog veel te kort en is ook geen spits. Dus zeg het maar….

     /   Beantwoorden  / 
   1. diego

    in de voorbereiding heeft suk wel degelijk gescoord
    en in het seizoen heeft hij nog niet gespeeld
    ja 5 minuten ofzo

      /   Beantwoorden  / 
  1. MartinWinschoten

   Zo is het maar net John! Ik zit momenteel 24 uur per dag op allerlei internetpagina’s te kijken of Matavs er nog is. Pffff laat hem a.u.b. blijven!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 10. Absolutist

  Even weer iets anders: Mamadov speelde afgelopen weekend weer fantastisch, een hattrick! :) . Jammer dat de FC hem verkocht heeft. Dit kan nog wel eens een grote speler worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob!

   Hebben we ook een terughaal optie bedongen bij hem?

     /   Beantwoorden  / 
 11. appie happie

  mamadov is en blijft klein.:_)))

    /   Beantwoorden  / 
 12. Richard

  Alle respect voor Groningen em ik snap het chauvinisme maar als mensen PSV niet al vooruitgang zien dan heb je het echt niet begrepen. Naast het financiele aspect (en ga me niet vertellen dat iemand niet een paar ton per jaar meer wil verdienen) speelt PSV in Europa, is het klimaat professioneler, kan Tim zichzelf meer in de (Europese) kijker spelen, spelen er bij PSV betere spelers en speelt PSV gewoon weer mee om de titel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Van die miljoenen aan belastingeld kan de FC Groningen ook mee doen in de top en Europees voetbal spelen. Man laat je toch geen rad voor ogen draaien.Goed gezegd is die club uit Eindhoven gewoon failliet en wordt door de gemeente in de benen gehouden. Als FC Groningen zo met geld kon smijten konden ze mee om de titel spelen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. René

   het is buitengewoon dubieus om een voormalig topclub zo op de been te houden. Je hebt gelijk dat PSV beter is dan Groningen, maar de wijze waarop?

     /   Beantwoorden  / 
 13. René

  wat een overspannen reacties op uitspraken van een zaakwaarnemer, het is de speler zelf die beslist. Silva vind ik gewoon een lul, omdat hij er destijds zo mee omgegaan is. Tuurlijk is PSV een stap vooruit. Ze spelen europees, hebben een grotere naam in Europa en er staat ook een beter elftal dan dat van Groningen. Zij spelen dit jaar met Ajax en Twente om het kampioenschap, dus stap vooruit een volmondig JA. Ik kan me ook wel voorstellen dat Matavz verder wil. Hij speelt alweer een tijdje bij Groningen en hij wil natuurlijk ook stappen maken en ook het salaris zal heel aantrekkelijk zijn, het is alleen kloten dat het zo vlak voor de deadline is. Groningen wordt hierdoor ernstig verzwakt en ik zien hen de doelstelling niet 1,2,3 halen. Feit is natuurlijk is wel dat die van Ginkel een lul is, om spelers zo de kop gek te willen maken. Maar het is en blijft de speler die beslist.

    /   Beantwoorden  / 
 14. peetje

  @ Rob Roy. Nogmaals: PSV is ook niet mijn club en de laatste jaren gaat het daar niet best, op z’n zachts gezegd. Maar alleen al de begroting is 3.5 x hoger dan die van Groningen. Er zijn uitzonderingen maar als je de begroting naast de stand op de ranglijst legt komt dit meestal aardig overeen (hoe hoger de begroting hoe hoger een club eindigt). Neemt niet weg dat Grunn zeker boven PSV of Twente (als Ruiz en Douglas verkocht worden) kan eindigen. En is plaats 2, 3 of 4 zeker mogelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Maurits

  Om14.30 weten we het…Nijland zal spreken in zijn nieuwsbrief. Thijs Slegers, PSV Watcher VI twittert het volgende: thijsslegers: #fcgroningen zal ongetwijfeld straks bekend maken dat #psv eerder had moeten komen en dat #matavz dolgraag blijft……..

    /   Beantwoorden  / 
 16. Nolio

  Prima verhaal van Nijland in zijn nieuwsbrief. PSV bek houwe.

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   De kou is even uit de lucht, maar ik hou rekening met vertrek van Matavz.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Er is interesse vanuit Frankrijk, voor Tim Matavs. Na het afketsen van de deal met Berbatov heeft Paris Saint Germain aangegevn dat ze belangstelling hebben voor onze TIm.
    Wordt vervolgd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

     Waar komt dat nieuws nou weer vandaan? :-)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rob Roy

      Een Twitter bericht op FC Groningen Home.

        /  
    2. Robfc

     Transfer van Berbatov, was op 4 augustus al afgeketst, lijkt mij geen bericht die juist is, mede doordat geen enkele franse krant ook maar iets over Matavz schrijft.

       /   Beantwoorden  / 
 17. Daniel

  FC Groningen heeft zaterdag een concreet bod van PSV ontvangen op Tim Matavz. De Trots van het Noorden kreeg daarbij te horen dat het een ‘take it or leave it’-bod bedroeg en dat PSV dus niet hoger wenste te gaan. Hans Nijland verklaart op de clubwebsite dat Groningen ervoor gekozen heeft om dan maar ‘nee’ te zeggen tegen het bod uit Eindhoven, waarvan de hoogte niet bekend is.

  Fc groningen 1-0 Psv

    /   Beantwoorden  / 
 18. appie happie

  matavz moet blijven….

    /   Beantwoorden  / 
 19. René

  er staat niets nieuws in de nieuwsbrief, dit was al duidelijk uit de commentaren van de afgelopen dagen. Het teak it or leave it, is gewoon onderhandelingstaal van PSV. Ik zie ze wel weer terug komen naar de onderhandelingstafel.. het worden nog spannende dagen

    /   Beantwoorden  / 
 20. theoreticus

  Wat een domme lui daar in Eindhoven. Als je nou zeeen van tijd hebt om een spits te halen en vlak voor de deadline probeer je eens wat dan is dat 1. dom want hij mist de voorbereiding op het nieuwe seizoen, 2. dom want de prijs is hoger en 3. een jodenstreek want je brengt een collega-club in de problemen. De enige logica die ik kan ontdekken is dat je als club al stiekem gesproken hebt met de zaakwaarnemer ( en het zijn voor v Ginkel zijn toko slechte tijden en Tim is de enige garantie op enige cash-flow om zijn lelijke huis en auto af te betalen) en het richting Suarez-scenario schuift.
  Houden die Matavz of 8 miljoen met doorverkoopclausule van 15%.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Henk-jan

  Laatst gepost dat transfer bedrag verder omhoog moet als deadline dichter bij komt. Lees net op VI dat Nijland er hetzelfde over denkt. Dus matvz mag van mij volgende week weg voor 15 miljoen. Dan kunnen we tot de winterstop wel ergens een goede spits huren en kunnen we rustig kijken voor wat anders……

    /   Beantwoorden  / 
  1. gradje

   BERG terug !!

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    ech, nie…. dat kunnen we niet meer betalen en dat willen toch ook niet

      /   Beantwoorden  / 
   2. Rob Roy

    Laat Berg maar blijven waar ie is. Hem hebben we niet nodig in Groningen.

      /   Beantwoorden  / 
 22. theoreticus

  Ik moet vanavond weg, owee als Tim een lampje is als ik terug kom! Ik werk als lichttechnicus en er komt geen philips lamp meer in de theaters als deze transfer door gaat!

    /   Beantwoorden  / 
  1. MartinWinschoten

   whahahahaahahahaaah, hest geliek!

     /   Beantwoorden  / 
  2. meertn81

   LOL

     /   Beantwoorden  / 
 23. Tyson

  Groningen is ook niet gek…. bod moet MINIMAAL 7 miljoen zijn. Persoonlijk zou ik hem niet voor dat bedrag verkopen. In de winter heeft Mataz rond de 20 goals gescoord…. dan zal zijn marktwaarde veel groter zijn. Tim blijft interessant voor topclubs, omdat hij na de winterstop direct in Champions League of Europa League mag spelen. En over die Henk van Ginkel…. negeren die geldwolf. Die denkt niet aan de spelers…die denkt alleen aan zijn eigen portomonee.

    /   Beantwoorden  / 
 24. john

  appie zegt: mamedov is en blijft klein…daarom niet goed genoeg?
  ik ken persoonlijk heel veel kleine voetballers..
  messi als groot voorbeeld
  maar mertens is ook aanvaller en ook niet groot.
  zo heb je ook nog overmars, mamedov is t type speler dat via de zijkanten moet komen en met een actie naar binnen komt.
  Mamedov is een beloftevolle voetballer en zwolle is een mooi leermoment(heeft ook goed gedaan bij Holla)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Noordeling

   Leuke speler voor de 1e divisie meer niet. (zie Koc)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Nolio

    Wie, Messi?

      /   Beantwoorden  / 
  2. appie happie

   de grap was dus figuurlijk bedoeld..dat ontschoot jou even..klein dus van stuk..verder geen aanval op zijn voetbal kwaliteiten.

     /   Beantwoorden  / 
 25. Noordeling

  Het gerucht gaat dat een Franse club uit de hoogste divisie belangstelling heeft voor Pedersen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Gefeliciteerd, je hebt zojuist de prijs gewonnen in de categorie ‘meest onzinnige gerucht 2011′. Ik kan me voorstellen dat Disneyland Parijs nog een reserve-Goofy nodig heeft maar gekker moet het niet worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Noordeling

    Ik weet dat soccernews niet altijd even betrouwbaar is. Maar de wens is misschien de vader van gedachte. Pedersen kan aardig voetballen maar is altijd geblesseerd en mist de juiste mentaliteit.

      /   Beantwoorden  / 
 26. Gert

  mijn gebeden worden eindelijk gehoord, soccernieuws meld net dat Pedersen verkocht is voor 2,5 miljoen aan een franse club. Laat het aub waar zijn, please ik zal nooit meer stout zijn hahahaha

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Rustig aan; het is soccernews.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gert

    Ik weet het wel , maar alleen het bericht word ik al vrolijk van.
    laat me nog even genieten

      /   Beantwoorden  / 
  2. Daniel

   Ik gok, houd me er niet aan, op Stade Rennes. Die hadden ook om een of andere nutteloze reden een doerak aangetrokken die met de naam “John Verhoek” door het leven gaat. Volgens mij is hij nooit gescout want spelen doet hij niet veel. Misschien zat diezelfde “scout” laatst nog op de tribune. Lyrisch dat hij was; Pedersen bleef uitstekend in positie… De bank.

     /   Beantwoorden  / 
 27. Jos

  Nu even iets anders tussendoor geachte dames en heren medesupporters. Ik lees net het bericht dat Pedersen voor 2,5 miljoen naar Frankrijk verhuist. Iemand iets meer daarover? Of is het een voorbeeld van het betere duimzuig-nieuws?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Daniel

   Zie boven jouw post. Niemand weet of het waar is

     /   Beantwoorden  / 
 28. peetje

  2.5 miljoen Deense kronen zeker (=circa 3.25000 euro). Maar alleen uitbetaald als Pedersen meer dan 5 wedstrijden achter elkaar, zonder blessures kan spelen. En minder dan 6 manden per seizoen niet geblesseerd is….kortom, of het is een fabel, of Groningen laat hem dan voor niets gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Up

  Wel toevallig dat Pedersen niet op de training was…

    /   Beantwoorden  / 
 30. Pjotr

  Er wordt geen enkele bron bij vermeld. Voor dat bedrag zou dit een mooie transfer voor Groningen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Pjotr

  FCG Online meldt trouwens dat transfer Pedersen broodje aap verhaal is…

    /   Beantwoorden  / 
 32. kees

  mijn beperlt gedekte haardos gaat recht overeind sràan met die berichten van jullie over matavz. ik zit mijn ellende inde sàngria te verdrinken,en ondertussenvergèt mijn idòl om te imponeren op het veld,want ik vòrspel je dat zolang M. niet veel scoort,dat hij gewoon lekker blijjt…en net zolang blijf ik onder de bananenbomen zitten…ik zie ze krom groeien…tot later.ps,Tex. al in groningen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   @kees,
   Blijf jij nog maar lekker even op Madeira, Hier in Groningen is nog niets nieuws te doen. Tex is ook nog niet in de Euroborg gesignaleerd.Wij gaan wel voor jou schreeuwen aanstaande zondag als AZ hier komt.
   groet, Rob Roy.

     /   Beantwoorden  / 
 33. Henk-jan

  Las vanochtend op telegraaf app dat PSV een bod had gedaan van 5,5 miljoen. Laat ze lekker een ander kopen voordat geld als matavz. Of laat ze met een bod komen van 10 miljoen, helemaal nu de deadline nadert….

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Dat zegt dan ook wel iets over het eerste bod. En zelf 7,5 miljoen vragen voor de ‘bij gebrek aan beter’ linksback van Oranje aan Newcastle…

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    grappig, wanneer wij minder bieden dan is het vakmanschap en wanneer PSV minder biedt, dan is het vreemd.

      /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Typisch een bericht om de krant te vullen. Afgelopen zaterdag moet psv dit bod dan gedaan hebben, vandaar dat ik dacht dat dit het 2e bod was. Maar de zaak Matavz-psv verkoopt goed, zie alle reacties hier , op psv-fora en elders. En daarom geneert de visverpakkingskrant zich niet om op donderdag nog even melding van een achterhaald feit te maken.

     /   Beantwoorden  / 
 34. Henk-jan

  Televaag is ook klote krant , maar had nog nergens een bedrag gelezen. Maar misschien ligt dat aan mij….

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Google maar eens 5,5 miljoen matavz :-)

     /   Beantwoorden  / 
 35. theoreticus

  Volgens Rutte heeft psv meer kans op de titel met Tim, hup weer een miljoen derbie!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Daniel

   Volgens heel Nederland heeft PSV meer kans op de titel zonder Rutte. Dus houd die Matavz maar in Groningen!

     /   Beantwoorden  / 
 36. peetje

  Dus Rutte moet blijven en Matavz ook….eindigen we in ieder geval boven PSV. Is plaats 2 t/m 4 geen illusie….en begin ik stil aan te hopen op misschien wel voorronde Champions League volgend jaar.

    /   Beantwoorden  / 
 37. Kees

  @rene en rob roy-ben weer op aarde na een val uit die bananenboom…fijn dat jullie op de winlel passen . en ik weet zeker dat AZ met Verbeek voorop huilend over de afsluitdïjk zullen tertgrijden met twee goals van Matavz voor de broek- verder moet Nijland de onnozele hans spelen door een lang weekend met zijn vrouw in een centre park huisje te gaan sjoelbakken tot woensdag met zijn gsm geblokkeerd wegens wanbetaling…geen Tex en geen sex voorlopig voor onze nobele algemeen directeur groeten van madeira waar ik wel heel veel benfïca fans dronken heb zien worden na die pot tegen twente…ik zeg 1-0 tegen die kaaskoppen! kees

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   goed dat je weer terug bent, goede vakantie gehad? En als we nu eens ipv 45 minuten, 90 minuten gaan voetballen dan heb ik er alle vertrouwen in tegen die kaaskoppen uit Alkmaar. Het is wel grappig hier, men neemt het PSV kwalijk dat men met een laag bod richting Matavz opent, ik had het kwalijker gevonden wanneer Nijland ja had gezegd. Maar handelaar Nijland is niet gek, daar trapt hij niet in. Nee hoor, als je inkoopt dan probeer je dat tegen een zo laag mogelijke prijs te doen en als je verkoopt tegen een zo hoog mogelijke prijs. Het is het onderhandelingsspel, Groningen doet het, PSV doet het (zie verkoop Pieters)… het is zo logisch allemaal en als Groningen 1 keer meer scoort dan de klompen kaas ben ik meer dan tevreden….

     /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Roy

   Ik begrijp dat je op tijd weer terug bent/komt om AZ te zien verliezen in de Euroborg.Hoef ik me ook niet druk te maken en harder te schreeuwen dan dat ik normaal al doe. Goeie vakantie gehad? Moet eigenlijk geen probleem zijn op Madeira, een mooi eiland met altijd goed weer.Nog in die ‘levensgevaarlijke’ sleetjes gereden in Funchal? Kijk uit naar de wedstrijd van Zondag. Zal een zware dobber worden na wat ik gister van AZ heb gezien. Net wat René zegt, als we maar één keer meer scoren dan die kaasjes, dan is mijn week-end weer oké.

     /   Beantwoorden  / 
 38. GRADJE

  Laatste wedstrijd van Tim, zondag a.s.? (goed voor 2 doelpunten)

  alleen een vermoeden, echter gezien de stilte op dit moment, kan het haast NIET anders zo zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Vanmiddag is er opnieuw een belletje vanuit Eindhoven geweest betreffende onze Tim. Of er een nieuw bod is gedaan weet ik niet, maar volgens Nijland zijn ze er geen millimeter mee opgeschoten. Dus er is nog hoop!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    geen nieuw bod, als Pieters verkocht is dan is er bij PSV voldoende geld. Wordt nog spannend tot 1 september

      /   Beantwoorden  / 
   2. kees

    Zie je het voor je? Vanavond op dat gala: Nijland en Brands overleggen tijdens een pispauze boven het urinoir: miljoentje erbij en een half miljoentje eraf… en dan met pas gewassen handen: deal beklonken…en Texeira nog even van Schiphol halen…’t kan verkeren!

      /   Beantwoorden  / 
    1. gradje

     En dan maar hopen dat TEX speeltijd krijgt van PIETERTJE.

       /   Beantwoorden  / 
 39. kees

  Vrienden van dit blog! wat hebben jullie mij negatief en positef verrast: bij terugkomst op Schiphol, maandag, las ik over die AZ goal na een munuut…maar veel belangrijker vond ik het dat naast mijn auto op langparkeren P3, een vriendelijk lachende Tim Sparv mij stond op te wachten. Dat hadden jullie dus mooi geregeld. Hij ging (alleen) op vliegreis voor die wedstrijd met Finland tegen Moldavië. Ik heb hem gezegd: tot ziens in Grunn, en winnen bij Heerenveen! en heb afscheid genoemen met een keiharde militaire groet…
  Maar zonder gekheid: ben toch wel erg opgeknapt van die eeuwige zon op dat Bounty eiland, en de prijs van het bier op Madeira ( kleintje: € 0.90 – halve liter van de tap voor bij het voetballen € 1,20 … Damn die uitslag zaterdag. Het lijkt erop dat Verbeek toch net een beetje leper is geweest dan Huistra… Maar alles afwegend: ben toch weer blij om op (natte)Holandse bodem te staan.
  En Matavz en Tadic blijven dus zeer wrschl wél, gelukkig maar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Wilkommen Herr Kees, in ons kleine (natte) kikkerlandje. Had gehoopt dat je een tussenlanding had moeten maken in Madrid, dan had je Texeira meteen mee kunnen nemen en hem alvast een beetje wegwijs kunnen maken met de gang van zaken rondom FC Groningen. Inderdaad zijn de laatet berichten (inclusief natte vinger) dat Tex richting Groningen reist en vanavond op vliegveld Teuge land om zich bij voetbalclub UVV aan te sluiten in afwachting tot zijn definitieve transfer naar FC Groningen.
   Alle gekheid op een stokje, het lijkt erop dat tex toch deze richting op komt. En daar ben ik erg blij om (als het waar is).

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    toch weer een kleine € 900 voor die enkele reis uitgegeven…

      /   Beantwoorden  / 
 40. kees

  Onder deze KOP van Tammo80 (Van Ginkel…enz), is er een forumdiscussie ontstaan die naar mijn mening enige regie behoeft. Met het geruchtencircuit is het (bijna) gedaan nu de tgransferwindow gaat sluiten, woensdagnacht. En we zitten allemaal weer aan het werk. Intussen is er wel een klein vlekje op het blazoen van FC Groningen komen te liggen. Spelers hebben ze genoeg (denk eens aan de situatie van twee jaar terug, toen ze amper een reservebank konden vullen!). Goede spelers, in het algemeen. Een ambiteuze ccoach erbij en de vertrouwde leiding bij Nijland/Veldmate. Op het eerste gezicht niks aan de hand…maar onder het wateroppervlak wordt het beleid van FC Groningen om stabiele subtopper te blijven wel ondergraven door enkele problemen die niet opgelost raken: De buitenwacht om FC groningen (de sportpers, de zaakwaarnemers, de eigen supporters) voelen het knagen: Gaat FC Groningen het dit jaar waarmaken met zijn selectie? of wordt het net als zoveel andere clubs uitgebuit en afgerekend door de top 3 en raakt het verstrikt in zijn eigen ambities?…Tot nu toe had Nijland de regie sterk in handen. Zelf bij het mislukken van die carrillo transfer kan de club geen verwijten worden gemaakt. Maar nu is Suk aangetrokken omdat deze niet goed genoeg was bij Ajax, staat Luciano vertwijfeld aan de kant, en hebben we met Kwakman een aardige kandidaat schoonzoon in huis die misschien zelf iets te licht is voor de positie waarop hij speelt. Voeg daar aan toe de spelers die wisselvallig zijn gebleken ( Hiariej, Pedersen, Ivens en van Loo ) en je hebt opeens geen “winning team” meer op het veld staan! Wat nu de oplossing? Creatief denken is vaak de beste manier om een nieuw liucht op de materie te laten schijnen, maar eerlijk gezegd, in dit geval zal er leiderschap worden gevraagd, en snel ook. Texeira en Jones, leuk voor volgend jaar, maar ze kunnen toch niet allemaal in eerste divisieclub als Veendam of Emmen worden gestald? Ik denk dat de oplossing is een ‘terug naar de basis’! Daar bedoel ik mee: De basisspelers en de schaduwspelers voor de eerste selectie moeten nu opstaan, en door goede coaching zekerheid krijgen wie er in dit seizoen de kar gaat trekken. En dan kom je toch direct weer bij mensen als Enevoldsen, Bacuna, Holla, Andersson, Sparv, Matavz en Tadic terecht. En dan zeg je hiermee ook: laat de achterste linie nu zorgen voor het dichten van het gat. Focus daar in eerste instantie op, want het seizoen is echt wel begonnen, en laat hier het liederschap van Nijland zegevieren: weg met die loze berichten van geinteresseerde clubs als PSV, Ajax en Twente. Poot stijf houden, en de telefoon eraf…er is werk aan de winkel, nu. De partij tegen Heerenveen van over twee weken staat voor de deur: en veel prestige staat op het spel, of FC groningen het ingezette beleid van de laatste twee jaar kan voortzetten. Heb ik toch in mijn eentje een forumdiscussie gevoerd…met mijn virtuele blogvrienden. Ik hoop dat jullie je kunnen vinden in deze oproep tot leiderschap, met desnoods onpopulaire maatregelen. Ik heb er twee weken op vakantie over kunnen na-denken… dus het is niet een gedachte na een kratje bier. Dat is meer voor het echte zomerwerk. Groet!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.