FC Groningen en Cambuur gaan samenwerken

Het zat er al aan te komen, maar deze week werd het officieel: de jeugd van FC Groningen gaat gecombineerd worden met die van Cambuur Leeuwarden.

Met de BV Veendam was die samenwerking er al. Daarmee zijn drie van de vier noordelijke profclubs en hun jeugdopleidingen samen gegaan. Al vraag ik me wel af hoe de situatie nu is met alle ellende van de faillissementsaanvraag bij Veendam?

Ik verwijs door naar de site van FC Groningen voor alle details. Hieronder vind je een reactie van manager technische zaken Henk Veldmate:

“Het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van talentvolle voetballers te verhogen en hierdoor een grotere doorstroom te realiseren naar het betaalde voetbal. We willen de kennis en krachten bundelen in plaats van met drie jeugdopleidingen in de breedte te werken. In de samenwerking is sprake van minder kwantiteit en meer kwaliteit. Na BV Veendam zijn we ook blij dat we Cambuur als partner erbij hebben. De club is qua cultuur en beleving vergelijkbaar met FC Groningen, dat is een gezond uitgangspunt om samen een traject in te zetten.”

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

3 reacties op “FC Groningen en Cambuur gaan samenwerken

 1. Gall

  Cambuur mag de stront nog niet vreten van een bankzitter van FC Groningen. Opzouten met die arrogante kwasten. Vergelijkbaar met FC Groningen, rot toch op!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Marcus

  Groningen heeft in kader van samenwerking met Veendam bod uitgebracht op de Leeuw?
  Ik begrijp nog steeds niet waarom Nijland onlangs heeft gezegd dat Groningen genoeg middenvelders heeft.
  Maar misschien nu van gedachte veranderd met vertrek van Lovre en Zonneveld (eindelijk!).
  Heb de Leeuw elke week zien spelen aan de Langeleegte en hij is niet alleen een veelscorende MIDDENVELDER, maar ook een technisch begaafde middenvelder met zeer doordachte loopacties.
  Hans, wees verstandig, koop de Leeuw, investeer in Veendam (alleen met een nieuw bestuur!) en creër een groter draagvlak in de provincie voor FC Groningen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marcus

  @Gall

  De A- en B-junioren van Cambuur zijn nagenoeg allemaal talenten, wat daar rondloopt zul je nog versteld van staan!
  Ik heb het volste vertrouwen in deze samenwerking.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.