Zet Groningen de goede lijn door?

RKC Waalwijk is een tegenstander die FC Groningen normaliter niet echt ligt. De overwinningen bij de Brabanders zijn op de vingers van één hand te tellen (in elk geval in mijn herinnering). Het moge duidelijk zijn dat daar morgenavond verandering in moet komen.

De historische 6-0 overwinning op Feyenoord is schitterend maar het vizier is in elk geval bij de spelers al weer een tijdje gericht op de volgende tweestrijd. Na een zuur begin van de competitie waarin Groningen telkens de bovenliggende ploeg was maar met weinig punten stond, krabbelen we langzaam weer op. RKC bewandelt de omgekeerde weg en ik zie geen reden waarom we beide ingeslagen wegen niet ook morgen kunnen bewandelen.

Een groot vraagteken voor de wedstrijd in Waalwijk was Jonas Ivens. De Vlaamse verdediger had een rugblessure overgehouden aan de wedstrijd tegen Feyenoord en was niet helemaal okselfris op enkele trainingen. Vandaag was hij echter gewoon aan het trainen en deed ook alles met volle overgave mee. Het lijkt er dus op dat Ivens gewoon naast Virgil van Dijk in het centrum van de verdediging zal staan. Er werd zelfs een constructie geopperd waar Danny Holla centraal zal spelen omdat Kees Kwakman nog altijd geblesseerd is. Dat lijkt vooralsnog niet nodig.

Voor de rest lijkt er ook weinig reden om de opstelling te wijzigen. Johan Kappelhof is nog altijd geblesseerd en daarom gaat Tom Hiariej morgen weer als rechtsback spelen. Er is vaker kritiek op Hiariej (ook van mij), maar tegen Feyenoord speelde hij foutloos. De enige smet was zijn domme gele kaart. Maar zijn directe tegenstanders konden geen moment indruk maken en dat is toch de verdienste van Hiariej.

En wat valt er verder te zeggen over de opstelling…

Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Ivens, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Andersson, Tadic; Texeira.

Eigenlijk moeten er “gewoon” drie punten naar het noorden komen. Dan zal Groningen zich echt weer in de subtop nestelen. Dus laten we met die noot dit schrijven maar eindigen… Forza Groningen!

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

20 reacties op “Zet Groningen de goede lijn door?

 1. René

  ik zal zelfs beamen dat Hieraohnee tegen Feijenoord goed speelde… ben heel benieuwd hoe Groningen het morgen tegen RKC gaat doen. Meer uitpunten is 1 van de doelstellingen en eigenlijk moet Groningen morgen wel met 3 punten vertrekken, want hoe het ook zij, RKC is en blijft 1 van de degradatie kandidaten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Daniel

   Daarnaast speelt RKC povertjes de laatste tijd. Als Groningen inzet toont(iets wat ontbrak bij eerdere uitduels) zou het zo maar eens 0-2 kunnen worden.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Noordeling

  Als Groningen wil doorgroeien zal het moeten winnen van Rkc. Vaak komt echter naar een goede wedstrijd een mindere, denk aan de uitwedstrijd tegen Sc Heracles. Je kunt soms de ene keer iets minder spelen als de andere…maar als je elke keer qua inzet bovenop zit (thuis feijenoord en ajax)kun je altijd een goed resultaat halen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   gewoon oprollen die Waalwijkers. Het enige probleem van een beetje favoriet te zijn (na die 3 winstpartijen) is dat er enkele individuele spelers nerveus worden of ‘t even niet weten, met slordige passjes, balverlies en tegengoal(s). Kieftenbeld, Andersson(helaas), Ivens en Hiariej en van Loo natuurlijk hebben hier nog wel eens last van. Ik zou het dan ook niet gek vinden, als Huistra bij RKC een ZEKERE selectie opstelt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    heb helaas gelijk gekregen…precies op die punten wordt de wedstrijd uit handen gegeven. En je kan niet eens alleen van Loo de schuld geven hoor; maar een Kwakman wordt nu al gemist, en het midenveld was erg matig vond ik. Hoop een volgend keer op Jones i pl v Bacuna

      /   Beantwoorden  / 
  2. diego

   elke club heeft het bij heracles moeilijk ook de top clubs
   daar win je niet zomaar
   het positieve van groningen daar was dat ze beterr speelden dan heracles
   alleen niet verzilverd met doelpunten

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gert

    hahahahaha wakker worden diego. Heracles hebben we al gehad uit RKC bedoel je zeker

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

     Diego is wel wakker, maar zo te lezen jij niet, Gert.

       /   Beantwoorden  / 
 3. steentil

  Lol ;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. theoreticus

  Drie punten moeten te halen zijn in Waalwijk, we hebben echter een jonge ploeg die ik nog niet helemaal stabiel vind. Ik vermoed dat we met geduld gaan spelen en moeten proberen ze kapot te spelen en dan op fitheid de pot beslissen. Het viel me op tegen feyenoord dat we tot in de laatste minuut actief waren. En wat hier een smet wordt genoemd vind ik juist een enorm pluspunt; Tom die niet tot aan de keeper mee achteruit rent met zijn tegenstander maar meedogenloos optreedt en na een opstootje Cabral nog een hele fijne knipoog geeft.
  Als Tom zo een paar wedstrijden speelt moet ik nog zien of Kappelhof zijn plek terug krijgt. Bij de tegenstander is het centrale verdedigingsduo geschorst en ik kan me niet voorstellen dat ze adequate vervangers in huis hebben en daar moeten we ook van profiteren. Laat Texeira ze maar lekker bezig houden dan kan de rest daarvan profiteren. Forza Fc!! Groningen Uit Pressie Voetbal!

    /   Beantwoorden  / 
 5. peetje

  RKC moet “gewoon” redelijk makkelijk twee winnen zijn. Daarom zeg ik: 1-4.

    /   Beantwoorden  / 
 6. rene1

  Is RKC ook zo’n nepgrasteam als Heracles ????

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   als je het over kunstgras hebt dan hebben alleen Heracles en Excelsior in de eredivisie deze k.. mat

     /   Beantwoorden  / 
 7. jvantilt

  Kwestie van mentaliteit. Elke wedstrijd dient de fc te strijden om de punten. Agressief vanaf de eerste minuut en geen slappe hap zoals zovaak in de eerste helft. De tegenstander vastzetten en uitgaan van eigen kwaliteit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   zoals jij het zegt, klinkt het allemaal zo éénvoudig. Ze zouden dus geen 1 wedstrijd mogen verliezen, anders ligt het aan de mentaliteit?

     /   Beantwoorden  / 
   1. jvantilt

    De wedstrijd van vanavond bewijst mijn gelijk. Het is soms zo simpel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     hé je leest mijn reactie, dat was niet de bedoeling. Je zou mijn reacties negeren. Dat had je beloofd….shit… daar gaat mijn grote doorbraak in mijn leven. Maar nu even serieus, je hebt inderdaad gelijk, in deze wedstrijd liet de mentaliteit veel te wensen over…

       /   Beantwoorden  / 
 8. kees

  zes goals zeg je…en hoeveel gele kaarten had je gedacht? ook zes?

    /   Beantwoorden  / 
 9. René

  het wordt dus wel een spectaculaire wedstrijd, 6 goals, 6 gele kaarten, kan er ook iets roods bij.. (kant van RKC uiteraard) en ook nog 6 ballen op paal en lat….

    /   Beantwoorden  / 
 10. kees

  Pedersen doet niet mee, toch…dus geen ballen op de paal/lat.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.