Groningen stelt teleur in Waalwijk

FC Groningen heeft tegen RKC Waalwijk niet de juiste lijn doorgetrokken na de eclatante thuisoverwinning tegen Feyenoord. In Brabant eindigde het duel uiteindelijk in 1-1.

Groningen begon nog wel goed aan de wedstrijd maar na een stief kwartierje viel het allemaal ver terug. Sander Duits opende vervolgens ook de score en het moet gezegd, Brain van Loo zag er wederom niet goed uit. Hoe lang laat Pieter Huistra de goalie nog staan? In twaalf wedstrijden heeft de Tukker toch al minstens acht fouten gemaakt die resulteerden in tegendoelpunten.

De wil om duels te winnen die er wel wat in de topwedstrijden tegen Twente en Feyenoord was er tegen het kleine RKC niet en dat is toch erg teleurstellend te noemen.

Gelukkig vertrokken de noordelingen niet helemaal met lege handen uit Brabant. Aanvoerder Petter Andersson veroverde een kwartier voor tijd zelf de bal en schoot onhoudbaar achter doelman Jeroen Zoet.

Huistra had toen al Danny Holla en Nicklas Pedersen in het veld gebracht. Waar eerstgenoemde prima inviel en wel werklust toonde was het met de tweede weer eens huilen met de pet op. De Deen moet toch eens een keer iets laten zien. Continu is hij geblesseerd en als hij dan eens een keer fit is, geeft hij zelden thuis. Het wordt echt tijd dat de Deense aanvaller het Euroborg stadion verlaat.

De laatste wissel was minder logisch. David Texeira werd vervangen door Henk Bos. De eerste twee wissels waren meer aanvallend, maar we kunnen concluderen dat er twee punten verloren zijn en dan is het niet logisch om je spits tien minuten voor het einde bij een 1-1 stand uit het veld te halen.

Uitduels en thuisduels zijn als dag en nacht bij FC Groningen. Over twee weken zullen we thuis tegen VVV-Venlo weer anders voor de dag komen naar alle waarschijnlijkheid, maar één van de doelstellingen was om het verschil buitenshuis en thuis te verkleinen. Vooralsnog zit daar maar bitterweinig progressie in.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

84 reacties op “Groningen stelt teleur in Waalwijk

 1. Fjee

  sinds kort woon ik in buitenpost:) en vv buitenpost zou nog hebbe gewonnen van rkc. groningers schaam je!! (ik ben fries)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Arjan

   Ach zo kunnen we er ook nog wel een paar over Hoerenveen!! ga je eigen blog vervuilen kut mongool! ga lekker het volkslied zingen stelletje josties.

     /   Beantwoorden  / 
 2. pompenhaatje

  fjee ga je mee naar ut abe??

    /   Beantwoorden  / 
 3. Peter Selie

  Pedersen was zoals altijd weer een parodie op een voetballer. Knap dat de FC met tien man de 1-1 uit het vuur sleepte.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Duncan

  Tadic, Burnet, Texeira, Andersson en Bacuna haalden hun niveau niet. Ze speelden maar op de helft van hun kunnen. Als ze hun niveau gewoon hadden gehaald was het 0-3 geworden

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   ik ben het niet met je eens mbt Anderon, hij zorgde zelf voor de goal, verder ja dat klopt… elftal speelde als een aan 1 lingen bij elkaar, niet als team

     /   Beantwoorden  / 
   1. Duncan

    Als Andersson niet had gescoort had je waarschijnlijk ook gezegt dat hij ondermaats presteerde.. Hij speelde behalve bij zijn goal zeer matig

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     nee, Anderson speelt altijd met inzet en hij zorgde zelf door inzet voor de goal en je gebruikt het woord waarschijnlijk hier goed. Laten we de wedstrijd tegen RKC maar vergeten….drama was het

       /   Beantwoorden  / 
     1. Duncan

      Achja volgende week word vvv even opgerold en zijn we weer blij:D

        /  
 5. pat

  Prima verwoord ,EXIT Pedersen en van Loo ! Het houdt een keer op met de hand boven het hoofd houden.
  Dan maar Luciano er weer in en die ook laten staan na 8 blunders.

    /   Beantwoorden  / 
 6. theoreticus

  Matias estuvo en el banco! Dit schreef Matias Jones op zijn facebook hetgeen volgens mij betekent: Matias verstoft op de bank.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peter Selie

   betekent gewoon: Matias zat op de bank

     /   Beantwoorden  / 
 7. gert

  heeft de fc ook een mail adres waar je je frustratie kwijt kan ??

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   voor frustraties moet je bij AFC Ajax zijn

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    hahaha wat is de overeenkomst tussen Ajax en Feijenoord? Allebei 6 tegengoals in 1 wedstrijd :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     @ René: gezien het feit dat jij het voetbal zo intensief volgt enh een uitgesproken FC G fan bent, zou ik mij toch maar opgeven als nieuwe blogmaster op dit blog!. Je zal zien dat het je kwaliteiten ten goede komt, en d\at je leert om hoofd (met ‘n D) van bijzaken te onderscheiden Succes ermee!-kees

       /   Beantwoorden  / 
    2. Duncan

     ze verliezen allebij van fc groningen mooier antwoord vind ik persoonlijk

       /   Beantwoorden  / 
 8. arnoud kruithof

  vond Van Loo juist groeien na die blunder tegen Twente…er stond wel wat, maar dan weer die tegengoal bij RKC en ook gegrabbel bij de 16 meterlijn…

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   het is van Loo altijd een verraasing, wanneer je een tegengoal verwacht dan houdt hij de bal en als je denkt die is voor de keeper dan laat die ‘m gaan. Voor de verdediging is dat killing. Je moet als verdediging echt het gevoel hebben die is voor de keep…Maar ja dan heb van je van Loo en die maakt er elke keer een rad van fortuin van….

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    en je weet het ook: Groningen wint wéér niet in Almelo…ik bedoel maar: hij(van Loo) wordt net een beetje stabieler… en we moeten de manco van dat gelijke spel vooral bij het middenveld zien, dit keer

      /   Beantwoorden  / 
     1. Duncan

      als hij dat doet zet ik hem hoogstpersoonlijk uit de selectie :D

        /  
 9. Ruud

  De zoveelste uitwedstrijd die niet om aan te gluren was.
  Als het voetballend niet lukt, kun je het met strijd misschien wel goedmaken, één keer in de week je best doen kan toch niet teveel gevraagd zijn?
  In hemelsnaam wat moet je met Pedersen?, Had je beter Mamedov kunnen houden.
  En dan de vraag WAAR BLIJFT JONES ?

    /   Beantwoorden  / 
 10. sandra

  Kom op jongens van Loo schuldig maar ook de verdediging!
  Hoe mag die jongen zo schieten!

    /   Beantwoorden  / 
 11. theoreticus

  Idd , die gast kreeg de vrije baan om uit te halen, Tadic was het dichtste bij maar liet hem gaan, tenminste dat meende ik te zien en ik dacht nog dat Tadic ook een middenvelder was, weliswaar een aanvallende maar toch. En dat schot was heel slim geschoten, die jongen maakte gebruik van de Fc speler voor hem en raakte de bal met effect. Echt een klotenbal voor een keeper, eentje die erin kan maar dan hoop je zo dat van Loo zich eens positief onderscheid ipv dat je een subtopperkeeper beoordeelt op zijn klasse zit je steeds naar van Loo te kijken in de hoop dat hij geen fouten maakt en een voldoende haalt. Terwijl ik vind dat de Fc nu in een fase zit waarin je moet kijken naar de meerwaarde die een speler heeft. In dat opzicht is van Loo een ramp, totaal geen meerwaarde. En als ik dan de trainings/jong Fc verslagen lees dan hoeven we voorlopig ook niet op Luciano te hopen. Het is helaas niet zo dat hij op de deur klopt en zijn kans grijpt nu zijn concurrent wekelijks schuttert. Het is helaas niet zo dat van Loo zijn stinkende best moet doen om zijn basisplaats te behouden; een blunder per wedstrijd voldoet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   mee eens, mijn reactie had vooral betrekking op zijn slapstick moment daarvoor, als je hem zo zag dan zag ik een vis op het droge. Zijn goal volledig open en grabbelen naar de bal.. Wat een afgang is dat toch. gelukkig stond er een verdediger…. maar wat een drama liet hij wederom zien. Deze man straalt geen vertrouwen uit, van hé die bal is voor mij van mij. Kunnen we die gast bij Veendam niet terughalen en op doel zetten. Echt veel slechter dan dit kan het nooit worden. Kan Van Loo lekker in Almelo blijven wonen en daar zijn ding doen. Dit is de slechtste keeper die we in de afgelopen jaren hebben gehad en als ik dan toch mag kiezen zet Luciano weer op doel. Hij maakt in ieder geval bij zijn fout meer spektakel :-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    je kan boekdelen over van Loo schrijven, René, maar het verandert er niks an: van Loo heeft onder Janbs bij de schorsingen/blessures van Luciano net zo gespeeld, alleen viel dat toen minder op doordat er een man als Granqvist rondliep! Maar terug naar het team en de kansen in de competiite…Over twee weken is mogelijk Kappelhof weer terug, en Kwakman herstellend, en dan met Suk en Enevoldsen…this is IT, voor FC Groningen, bedoel ik! Mogelijk dat we in de decembermaand nog een keeperswissel krijgen, maar ik denk dat ze daar nog mee wachten. Wel in de zomer 2012, iig.

      /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   de een schittert, de ander schuttert en de lachende derde schatert :D

     /   Beantwoorden  / 
 12. siemon oost

  Nac heeft grote financiele problemen.Kunnen elke euro goed gebruiken momenteel.
  Gewoon voor een paar ton Jelle ten Rouwelaar halen in de winterstop.
  Heb je gewoon een degelijke betrouwbare keeper aan die ook de verdediging goed kan coachen met zijn routine.(okay hij maakte een enorme blunder vorige week,maar dat overkomt hem zelden)
  De mogelijkheid om voor weinig geld een goede keeper te halen.
  Van Loo zijn kontrakt loopt af dit seizoen,dus dat hoef je ook niet meer te verlengen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Ik denk dat het keepersprobleem wel onderkent wordt bij de TS: wellicht nu in dec al een vervanger?…maar als ze naar de centen luisteren (lopende contracten) dan zie ik eerder Luciano de tweede seizoenshelft weer terugkomen, en pas in de zomertransferwindow een nieuwe keeper komen

     /   Beantwoorden  / 
 13. appie happie

  volgens mij was ten rouwelaar geen succes bij groningen onder de lat…doe maar niet…geef liever luciano weer een kans…..

    /   Beantwoorden  / 
 14. Robine

  Van Loo is ook de keeper die tegen Fiorentina er een verlenging uitsleepte, en de keeper van finaleplaats van de play-offs om Champions League voetbal 2006. Verder is van Loo de super professional die zonder gezeur in de media een plaats op de bank accepteerde toen Luciano kwam. Alleen daarom al respect voor van Loo. Wel mogen we kritisch zijn op zijn momenten van zwakte.
  Ja, van Loo heeft zijn momenten van zwakte. Een nieuwe keeper halen kan een oplossing zijn, maar de kans dat de FC een wereldkeeper krijgt zonder zwakke punten is ook niet heel groot. Een groot talent als Jeroen Zoet van RKC houdt de bal van Andersson ook niet tegen en Piet Veldhuizen is zwak op hoge ballen.
  Beter is het als de verdediging onze keepers helpt. Van Loo heeft moeite met schoten van afstand, dan is het noodzaak dat de verdediging en middenvelders, naar voren toe verdedigen, en zo de tegenstander dwingen tot een passeer-actie of een schot dat waarschijnlijk wordt afgeblokt. Door eindeloos achteruit te blijven lopen, wordt de schiettent geopend. Het eerste schot van Duits was raak, het tweede afstandschot, in de tweede helft tikt van Loo goed naar de buitenkant, waarna de bal door een aanvaller van RKC in het zijnet wordt geknald. Die schoten moet de verdeding in het vervolg eruit halen.
  Beide keepers staan nog een tijdje onder contract, en ik heb liever dat ze door trainingen zich verbeteren op hun mindere punten en door de verdedigers minder in de problemen worden gebracht, dan dat we in de winterstop het geld van Matavz gaan uitgeven aan keepers en andere diamandjes die per saldo niet beter zijn dan wat we hebben. Hopelijk heeft de FC lessen geleerd van de dure aankopen in de winterstop Pedersen en Femi, waardoor we daarna gelijk weer afhankelijk werden van verkopen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   resultaten in het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. De goal van Anderson was geen fout van de Jeroen Zoet. Je bent zo goed als de laatste wedstrijd. Feit is dat Huistra Van Loo al tijden zijn hand boven zijn hoofd houdt. De blunders van Van Loo zijn inmiddels niet meer op 1 hand te tellen en dan moeten we de harde conclusie trekken dat Van Loo dit seizoen niet voldoet. Een andere keeper is dus een goede keuze. Jeroen Zoet uit Veendam zou een goede keuze zijn of de keeper die nu bij Veendam keept terughalen. Het is absolute drama met deze keeper (Van Loo). Van Loo heeft moeite met schoten van afstand en dat op eredivisie niveau,zegt dus eigenlijk al genoeg. Punt van kritiek op de verdediging is wel terecht, je moet een tegenstander zo min mogelijk de kans geven om te schieten. Laten we het nieuwe jaar goed beginnen met een andere keeper op doel. Please Huistra, een andere keeper… het is wel leuk voor een slapstick video van de blunders van Van Loo, maar daar zit een Groningen supporter niet op te wachten. En welke lessen Robine??? Je hebt altijd spelers die niet zo renderen als je had gehoopt.. hoe zit het dan ook al weer met de verkopen van Berg, Nevland, Matazv, Suarez.. etc. allemaal hebben ze vele miljoenen extra opgeleverde dan waarvoor ze gekocht zijn. Wat een rare constatering is dat van je?

     /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   Robine, René: dank voor de uitgebreide voorzetten in de discussie over van Loo-als-keeper!

   Het gedulde, resp ongeduld bij de beschouwingen komt voort uit jullie verschillende persoonlijkheid. Qua perceptie beschrijven jullie hetzelfde, maar wat Robine zegt dat kan ik onderschrijven: geduld, en vertrouwen naar van Loo; wat René zegt (en dat doet hij ook over Hiariej) is dat je keuzes moet maken voor deze onvoldoende functionerende speler(s). Hij (René) staat hier niet alleen in…een man als Joop Gall, die toch ook dicht bij het vuur zit als het op de selectie van FC G aankomt, die stelt gewoon: FC Groningen heeft in feite een eerste divisie-niveau keeper en loopt hiermee een risico dat ze onvoldoende punten halen dit seizoen, en dus hun gewenste ambities over een plaats in de subtop riskeren”. (ongeveer zó zei hij het voor RTV Noord, een maand terug)

   Wat nu te doen met al deze meningen:

   1. de winter- transferwindow is aanstaande, een nieuwe speler/keerper kan dus evt snel komen
   2. Er is een heel seizoen met Kieftenbeld op rechtsachter gespeeld, terwijl de man zoek werd gespeeld…ze hebben toen gewacht op Kappelhof/ Kwakman/ van Dijk/Burnet achterin.
   3. Er zijn nog twee inval- keepers achter van Loo: Luciano, waarover recent vanuit het trainingskamp/jong FC G geluiden doorsiepelen dat hij niet erg in vorm is. Etemadi, die geblesseerd was, maar tochg ook bij SC Heerenveen onder de lat heeft gestaan.

   Ik denk dat deze drie opties de meest waarschijnlijke is: Dat er TOT DE ZOMER wordt doorgegaan met van Loo/ afgewisseld door Luciano da Silva als eerste keeper, en dat, ook gezien hun leeftijd naar een jongere keeper wordt uitgekeken.

   ;) Is dit erg? JA ,Als je vast wil houden aan je doelstellingen van plaats voor Europees voetbal…dat kan ja namelijk allemaal mislukken met veel tegendoelpunten/verliespartijen.

   ;) Is dit waarschijnlijk dat dit gebeurt: NEE, (denk ik :D ) Ik schat FC Groningen dit seizoen sterk genoeg om met SC Heerenveen, Vitesse, Feyenoord deze strijd om plek-voor-Europees, winnend te beëindigen.

   Maar als Europa dan toch uit elkaar valt, en de Euro ophoudt…wat moeten we dan met voetbal spelen tegen Z-Europese ploegen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    Mooi omschreven Kees, om mij nu neer te zetten als ongeduldig vind ik wat kort door de bocht :-) Ik heb me groen en geel geërgerd aan het idiote moment (door hem zelf gecreëerd)voor het doel van Groningen. We zijn nu een behoorlijk aantal wedstrijden verder en voor mij is de maat nu vol. Ik vind mezelf nl. nogal geduldig met deze beste man, maar keepen dat kan hij gewoon niet, niet op dit niveau. 1 tegen 1 doet hij aardig, maar kijk de wedstrijden er eens op na en zie de blunders/fouten van deze beste man. Dat zijn er nogal wat. Hij is veel te onzeker, een keeper hoort rust uit te stralen. Aan te geven dat hij de baas is, de bal is voor hem. Van Dijk heeft die uitstraling en dat merk je ook. Van Loo maakt de ploeg onzeker en onrustig, ze kunnen er geen vertrouwen in hebben dat hij de bal wel zal pakken. Hij heeft de kans van Huistra gekregen en wat verwacht je dan dat hij die met beiden handen pakt. De kans wel, maar ondertussen vergeet hij in de wedstrijd de bal te pakken….Over Hierahohnee vond en vind ik dat het geen rechtsachter is, maar meer een middenvelder. Ik zie de contractsverlenging meer dat Groningen niet wil dat hij gratis de deur uitloopt. Maar als rechtsachter komt veel te kort.. dat is een constatering en net als bij van Loo is de constatering

    Het doet pijn aan je ogen het volgende beeld uit dit seizoen:

    http://www.youtube.com/watch?v=nha7aldHfmo

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     René: je hebt ja meer dan duidelijk gemaakt wat je van deze keeper vindt, maar mijn verhaal ging over meer: er zijn 27(?) -meen ik contractspelers die niet van de ene dag op de andere kunnen worden verkocht/verhuurd/op non-actief gesteld. Het is een doorlopende spelerscarrousel waar Huistra het mee moet doen- aanpassingen komen zeker, zxoals ik zei, over een half jaar in de zomer.

     Maar laat ik het anders zeggen: kijk naar Feyenoord: geen geld, enorme schulden, en dus wordt er ondermaats gep[resteerd met een selectie voor van heel jonge onervaren spelers/deels van Excelsior, en de goede spelers zijn verkocht, en dure contracten (Thomasson) beëindigd/afgekocht. Is dit dan de wens van de tgrainer van Feyenmoord (Been)…Nee : kort gezegd: hij moet het er maar mee doen. Ontevreden supporters, ja natuurlijk.

     Maar wat iuk ook stelde: FC Groningen gaat echt wel meedoen op de plek waar ze ongeveer nu staan…

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      ik reageerde op jouw comment geduld versus ongeduld en het klopt dat een trainer het moet doen met het spelersmateriaal dat hij heeft. Laten we eerst eens uit gaan winnen, dat is tenslotte 1 van de doelstellingen en dat is nog een hele klus. Groningen uit en thuis, het blijft een wereld van verschil.

        /  
     2. kees

      Ook dat gaat weer gebeuren: herinner je nog die 4 wedstrijden vóór Ajax-thuis? geen overwinningen, en opeens wordt er goed gepresteerd, qua resultaat en spel. Dat gaan we weer krijgen, dus :o ok met van Loo (en Hiariej en Bacuna en alle anderen) : komt goud :)

        /  
     3. kees

      laten we eerst weer eens gaan winnen(juigen)…lijkt veel op de eerste zin van’t clublied.

      Natuurlijk streef je daarnaar, maar het verschil in uit en thuis, dat is vooral ingegeven door de tactische opdrachten. Dus ik zie ze niet zo snel uitspelend dominant zijn, de hele wedstrijd. En scoren in uitwedstrijden is ook een heel ding voor FC G in uitwedstrijden, was Granqvist er maar weer

        /  
 15. diego

  van loo is wel een goeie keeper
  alleen duiken kan hij niet
  meestal laat hij zich gewoon vallen
  waardoor hij vaak net niet bij de bal komt
  als hij werkt aan zijn duiken en dan vooral aan het springen
  dan laat hij veel minder doelpunten door
  want bijna alle goals die hij tegen krijgt is wanneer hij moet duiken of juist niet moet duiken maar dan toch wel duikt
  hij heeft zijn lengte mee maar toch komt hij dus soms niet bij de bal terwijl hij er helemaal niet zo ver weg van staat
  dat heeft dus vooral te maken met hoe hij duikt

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   hahahahah een keeper die niet kan duiken. Van Loo hoe oud is ie (62?) moet dat nog leren? Dit is zo grappig…. Prachtig hoeveel hij nog moet leren op zijn leeftijd. Als we het nu hebben over een 20 plusser, ok

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    dit is niet grappig, om van Loo qua leeftijd als Sinterklaas (met baard) neer te zetten. Ben het met Diego eens dat hij wel (meer dan) eens verkeerde keuzes maakt, maar op zijn instelling als prof is weinig aan te merken. zoals gezegd: een prima 1e divisie-niveau prof-keeper. Het is overigens nog maar kort terug dat FC Groiningen in de eerste divisie zijn versterkingen zocht (bijv. Knopper, Koc). Dat niveau is nu echt voorbij: FC Groningen wil hogerop, de begroting en salarissen gaan omhoog, de sponsoren dragen meer bij, en je zal zien: in dec komt er versterking, zeker als Tadic vertrekt. (en intussen spaart FC G voor het eigen vermogen, zoals heel Nederland doet, trouwens .

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     ok, de humor ligt op straat :-) in voetbaljaren is het een ouwe knar en als hij nog moet leren om te duiken dan is het huilen met de pet op. En ja het is een aardige eerste divisie keeper, meer is het niet. En ik ben niet somber over dit seizoen by the way.

       /   Beantwoorden  / 
     1. diego

      nou ik zeg nergens dat hij moet leren
      maar waarschijnlijk heeft zijn leeftijd ermee te maken dat hij voorzichtiger word kwa duiken
      dus trainen op duiken om dat weer te overwinnen
      kan me niet voorstellen dat hij altijd zo is geweest met duiken

        /  
     2. René

      Diego, je zegt: als hij werkt aan zijn duiken en dan vooral aan het springen dan laat hij veel minder doelpunten door en in een latere post zeg je: dus trainen op duiken om dat weer te overwinnen. Ergens aan werken en ergens op trainen is toch leren om het beter te doen? En dat op zijn leeftijd, tsja beetje laat vind je niet.

        /  
     3. diego

      kijk rene leren is als je iets niet weet
      maar hij weet wel hoe hij moet duiken
      maar hij word wat ouder en heeft een tijdje minder gekeept
      daardoor is het lef gezakt om echt te duiken / springen hoe hij het vroeger deed
      dus hij moet niet leren
      maar trainen om er weer gewend aan te raken
      ben zelf ook altijd keeper geweest
      ik was fel en was niet zo gauw bang voor iets
      maar als je een tijdje stil hebt gestaan en je moet dan ineens weer aan de bak
      ja dan is is de zelfvertrouwen gezakt en doe je bepaalde dingen minder goed dan hoe je was voordat je een tijdje hebt stil gestaan als keeper
      maar ik weet nog steeds hoe het moet
      dus leren doe je dan niet maar bouwt je zelf vertrouwen weer op
      en dat is dus wat van loo moet doen

        /  
     4. René

      Diego wat denk jij dat trainen nu precies is? Je traint om nieuw gedrag te leren. Je traint om iets nieuws aan te leren. Dat is de reden dat je traint.Ok, niet in hoofzaak, je bouwt ook conditie op, maar waarom worden sommige oefeningen er zo ingesleten, om te leren. Waarom heeft Huistra het over een leerproces. Het is allemaal leren. Tuurlijk weet van Loo hoe het moet, maar moet hij nog leren daarnaar te handelen. En dat is rijkelijk laat. Die man is 36? Er zijn meer keepers die lang doorgingen, maar hadden die vaardigheden al onder de knie. En als het enkel een kwestie van zelfvertrouwen is, dan hoeft hij er inderdaad niet op te trainen (leren) en kan hij direct Ted Troost inschakelen

        /  
     5. diego

      Beste rene je geeft het zelf al aan
      hij is 36
      denk je nou echt dat hij nog moet leren
      training is per definitie niet alleen leren
      het is ook ritme en zelfvertrouwen op doen
      een bodybuilder die al jaren bezig is leert niet meer hoe hij moet trainen om zijn lichaam sterker te krijgen
      dat weet hij al
      hij traint verder om zijn lichaam verder op te bouwen
      als van loo nu nog moet leren
      zou hij nooit prof zijn geworden
      nee hij heeft stil gestaan en is daardoor onzekerder geworden
      dus hij traint niet om te leren
      maar traint om die onzekerheid weg te werken
      voor zolang het nog nodig is want waarschijnlijk is dit zijn laatste seizoen

        /  
     6. René

      geinig een discussie over leren. Leren is ontwikkelen, dat kan in gedrag zijn, in mentale kwesties etc. Elke speler leert, dus ook Van Loo. Je bent nooit uitgeleerd dat zou raar zijn. Dan kun je net zo goed ophouden met trainen en enkel nog rondjes lopen voor conditie. Het komt niemand aanwaaien, ook niet de toppers. Die werken er elke dag hard aan Helaas is de eerste divsie voor Van Loo top en hebben wij zo een doelman op doel staan. Diego je leert altijd en trainen is daar een onderdeel van. Ik zou het wel heel triest vinden als Van Loo is uitgeleerd, hij heeft namelijk nog genoeg te leren.. Maar daarvoor is het wel wat laat

        /  
     7. diego

      en huistra heeft het over leerproces
      voor al die andere spelers die in het team zitten
      hij heeft het altijd over het spel en niet over de keeper
      de keeper heeft maar 1 taak en dat is doelpunten tegen houden en achterin organiseren.
      want de keeper heeft achterin de meeste overzicht
      de keeper is voor de rest niet zo bij het spel betrokken
      huistra heeft juist voor van loo gekozen omdat die meer ervaring heeft en beter communiceert dan luciano
      achterin beter de spelers op hun plaats kan zetten
      en dat heeft vooral te maken met dat granqvist er niet meer is

        /  
     8. René

      Diego je begint nu echt onzin uit te kramen. Het team is het team, elftal weet je nog. 11 spelers!!!! En als jij nu gaat vertellen dat een Van Loo niet meer hoeft te leren, dan snap je het echt niet. Daar draait de hele sport om, vaardigheden aanleren, bestaande kwaliteiten ontwikkelen. En over die taak gesproken, die voert hij niet goed uit. Ik maar denken dat juist Kwakman daarvoor gehaald is, maar je hebt gelijk dat was destijds een argument van Huistra om voor hem te kiezen. Ik reageer op jou wat rare stelling dat Van Loo niets meer hoeft te leren. En je gaat me uitleggen dat leren iets is dat je niet weet. Dat is wel een hele korte door de bocht beredenering…

        /  
     9. kees

      René…je bedoelt over van Loo: sommige mensen leren het nooit ? :)

        /  
     10. diego

      rene van loo is 36 die leert niets meer over keepen
      die zakt alleen maar verder af
      conditie en lef etc.
      denk je nou echt dat van loo nog steeds keepen moet leren
      sorry hoor maar hij is aan het einde van zijn loopbaan
      jij hebt hem wel heel laag zitten
      of nog erger de prof clubs die met hem in zee zijn gegaan
      hebben een keeper aangenomen die niet goed was
      die nu nog op zijn 36 ste moet leren
      daarmee zeg je dus dat die clubs waaronder fc groningen geen verstand hebben van wat een goeie keeper is
      laat me niet lachen man
      nee van loo was een goeie keeper toen ze met hem in zee gingen
      die de kneepjes van het keepers vak wel kon
      wat wil huistra van loo nu nog leren dan
      hoe die uit moet komen of hoe hij moet duiken of hoe hij die bal moet stoppen
      kom op zeg
      als je al zo lang keeper bent weet je dat wel
      vooral als je bij de profs zit
      dat het nu minder gaat heeft puur met zijn conditie en lef te maken
      waardoor hij slechter keept dan voorheen
      het was anders geweest als hij niet een tijd lang op de bank had gezeten dan was die lef er nog wel
      maar doordat hij dus lang op de bank heeft gezeten is die lef gezakt
      maar hij kan nu echt niets meer leren om nog beter te worden
      en hoe huistra het spel wil spelen heeft met de veld spelers te maken
      het enigste wat een keeper met het veld spel te maken heeft is met de opbouw
      nou en dat hoeft huistra alleen maar tegen hem te zeggen en hij doet dat
      behalve als veld spelers hem anders dwingen te doen door niet vrij te lopen
      het is wel duidelijk dat jij nog veel moet leren over het keepers vak rene :)

        /  
     11. René

      bij gebrek aan een ander onderwerp is dit wel heel grappig. Van Loo was een reservekeeper bij Heracles toen hij werd gehaald… De discussie gaat over leren, niet of ik verstand heb van Keepen. Tsja wat Huistra zou hem leren, nou hebben ze bij Groningen daarvoor een keeperstrainer en die is ook nog eens toevallig de keeperstrainer van Oranja. Tsja wat is de functie van Hesp eigenlijk. Hij loopt daar alleen maar met een stopwatch rond voor de conditie als ik jou zou moeten geloven. Jij hebt ook helemaal gelijk vd Sar had ook niets meer te leren, was op zijn 36e ook uitgeleerd en Van Bommel die hoeft ook al niets meer te leren. Je bent nooit te oud om te leren, zegt men. Maar in jouw visie houdt dat op op je 36e… goh nooit geweten. En inderdaad ik ben negatief over Van Loo, geen Groningen keeper waardig. Diego, je hebt mij hele nieuwe dingen geleerd, wauw.

        /  
     12. diego

      kijk een voetballer kan je tactiek aan leren
      een systeem aanleren
      en dat is van de 1 ne trainer weer anders dan een andere trainer
      een voetballer kun je dus ook wel steeds beter maken tot het uiterste
      een keeper kan je nog zoveel leren als je wil
      maar als hij geen lef heeft helpt dat leren niets
      want als je hem leert wanneer hij uit moet komen maar hij schijt 7 kleuren voor die speler die op hem afkomt dan word het nooit wat
      vergeet niet dat een keeper zich vaak voor de aanvallende speler moet springen of zich op de bal moet laten vallen terwijl er een speler aankomt die ook voor die bal gaat
      een keeper ben je niet zomaar daar moet je een harde karakter en lef voor hebben
      heb je dat niet dan kun je beter veld speler worden
      als ik bv in de jeugd tussen 2 keepers moet kiezen
      1 die al redelijk een bal kan stoppen maar heeft niet zoveel lef
      of de andere die niet zo goed een bal kan stoppen maar die toont dat hij lef heeft en niet bang is
      dan kies ik voor de laatste
      want die kan ik wel leren hoe die een bal stopt
      en daarbij kan ik aan zijn karakter werken om zijn instelling zo te krijgen dat wat er ook gebeurd die bal in de 16 meter is van hem
      hoe dan ook hij pakt die bal maakt niet uit wie er op hem af komt
      en bij van loo is die lef gezakt omdat hij lang op de bank heeft gezeten en hij word ouder

        /  
     13. diego

      ja helaas rene is 36 jaar wel zon beetje de leeftijd dat het uiteindelijk kwa conditie niet meer verantwoord is om prof voetballer te blijven
      en nee veel kun je zulke spelers ook niet meer leren
      als hun juist of naar de amateur of trainers vak gaan kiezen
      ja dan kunnen hun veel jonge spelers heel wat leren ja
      daarom worden veel prof voetballers toch juist trainer bij een prof club
      omdat hun het vak wel kennen

        /  
     14. diego

      en Hesp is er vooral voor de wat jongere keepers
      en bij van loo is het werken aan conditie op pijl houden tot het einde van zijn loopbaan

        /  
     15. René

      Diego wat ben jij grappig, dit is echt de grootst mogelijke onzin die jij op ‘papier’ zet. Laten we er maar over ophouden, want tegen zoveel onzin, kan ik niet op :-)

        /  
     16. Nolio

      Ik stem op Diego. Ik vind Diego één van de slimsten hier op dit blog.

        /  
   2. Duncan

    gezellige blog:D

      /   Beantwoorden  / 
 16. arnoud kruithof

  Van Loo heeft soms best aardige reddingen, maar laat soms ogenschijnlijk makkelijkere ballen er in gaan…dat is dus voor de hele ploeg een onzekerheid, omdat je bij Van Loo nooit weet wat er gebeurt als de tegenstander op doel schiet…

  Van Loo komt an sich wel rustig over, maar is onvoorspelbaar en daar houdt een ploeg niet van en supporters zeker niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Thomas

   NIVEAU, over Van Loo ,wat is de niveau van de andere tien dan,3e divisie van europa denk ik ,als ze een uit wedstrijd spelen tegen bvb emmen is het niet zeker als ze dat wel winnen het is een slappe hap,en ze hopen op europees voedbal wat moeten ze daar dan hopen op een club uit ijsland hahaha

     /   Beantwoorden  / 
 17. theoreticus

  Ik herhaal mezelf nog maar eens: Ik vind dus dat de Fc nu op een niveau komt dat je ook moet kijken wat de meerwaarde van een speler voor het elftal is. En je kunt toch onmogelijk beweren dat Brian een meerwaarde heeft. Het moest er ook nog eens bij komen dat hij zou gaan zeuren als hij reservekeeper is of zich niet professioneel zou opstellen. Als reservekeeper vond ik hem voor ons ok maar als drager van rugnummer 1 ist nait best.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Thomas

  Van Loo iets leren hij is 36 geloof ik,als een keeper zoals van der sar geen top keeper is,dan is hij goed voor 2e keeper,die kun je niks meer leren,wie zoiets schrijft heeft echt geen verstand van voetballen
  sorry hoor ik heb alle goede en minder slechte dingen gezien van gvav en fc gezien,maar als je normaal iets schrijft in deze blog ben je gek of zo dus dit is de laatste keer dat ik reager rijmt ook nog prettige feestdagen allemaal moi moi

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   ongelovige Thomas, hoe kan je nou beweren dat mensen op hun 36e niets meer kunnen leren? En dan ook nog de conclusie dat je dan geen verstand van voetbal hebt. We zullen je zinvolle bijdragen gaan missen hahah

     /   Beantwoorden  / 
   1. Thomas

    als je als keeper nog iets moet leren met 36 jaar dan ben je wel 16 jaar te laat hoor je hebt het of niet,in het bedrijfs leven is dat jong daar kun je alles nog leren keeper moet op die leeftijd bijna op pensioen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

     De eerste reactie al om 13:08 uur na jouw afscheid om 12:51 uur, tamelijk snel, lijkt mij. Maar ja, jij bent dan ook een man van je woord. :D

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      “partir, c’est mourir un peu…” (voor Thomas… dit betekent: voor mijn part, is nait slecht, Duuuh )”

        /  
    2. René

     je komt uit dezelfde stal als Diego (hij die nu weer furore maakt met muziek voor Sinterklaas). voor jullie is leren enkel iets nieuws aanleren. Tsja dan kan ik me jullie zeer beknopte reacties voorstellen. Ik zou jullie willen verwijzen naar http://www.leren.nl en jullie verwelkomen in de wondere wereld die leren heet. In jullie versie kan Van Loo beter ook de analyses van de wedstrijden overslaan, want tsja Van Loo kan toch niets meer leren daarvan. Hij hoeft niets meer te doen met de adviezen van Hesp. Verdorie die is er enkel voor de jonge keepers (aldus Muziekpiet)… wat heeft Van Loo een makkelijk baantje als Keeper alleen aan de conditie werken en weer naar huis. Steeds hetzelfde kunstje doen want volgens ongelovige thomas heb je het of niet. Dat is niet meer bij te schaven. De prachtige vergelijking met het bedrijfsleven is helemaal mooi. Tsja daar heb je als 36-jarige je hele carriere nog voor je, nou echt niet. Wat dacht je van al die jonge gasten die vanuit het HBO een heel cariere pad krijgen uitgestippeld.. Maar dat neemt niet weg dat je als 36 jarige nog prima kan leren. De keeper heeft als probleem, minder trouwens dan de speler, dat zijn conditie begint af te nemen, zijn reflexen en jongere talenten beginnen aan de deur te kloppen. Maar dat een 36jarige keeper niets meer kan leren is echt totaal onzinnig en dan ook nog te stellen dat je dan geen verstand van voetbal hebt omdat je aangeeft dat een keeper van 36 nog prima iets kan leren, is echt iets wat enkel uit de pen/mond van onze ongelovige thomas kan komen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. diego

      beste rene
      natuurlijk kun je nog leren na je 36 ste
      voor een keeper van die leeftijd zal dat het trainers vak kunnen zijn
      maar een prof keeper van 36 leert niets meer van het keeper zijn
      daar is het ten eerste te laat voor
      en ten 2de hij is prof keeper die weet allang hoe je moet keepen
      als hij niet kan keepen was hij geen prof keeper geworden
      toen hij nog jonger was kon hij leren om nog beter te worden
      maar helaas een top keeper zijn moet in je zitten
      dat heeft met je karakter en inschattingen te maken
      en dat heeft van loo niet in zich
      en nu is hij 36 en het zal alleen maar afzakken
      leren om nog beter te worden gaat echt niet meer lukken
      waarom denk je dat van de sar gestopt is
      omdat hij weet dat hij nu beter kan stoppen voordat zijn keepers kwaliteiten te ver gaan zakken
      en hij weet ook dat hij niets meer kan leren om alsnog beter te worden
      zijn conditie ging achteruit
      dus stopt hij
      dus rene wat je ook zegt of dat je mensen wilt beledigen met rare uitspraken
      moet jij weten
      maar dat zegt mij al genoeg over wat voor verstand jij hebt
      en dat jij dus nog veel moet leren

        /  
     2. René

      jij bent zo grappig, muziekpiet :-) Ik ben blij dat je vele kinderen blij maakt, want dat doe je heel goed. Complimenten daarvoor en acteren kun je ook. Op papier gaat het wat minder dat is dan weer jammer….. We praten echt gigantisch langs elkaar heen of je wil het echt niet snappen. Je haalt er van alles bij en dat mag. Leren in de voetbalsport is heel simpel elke handeling om beter te worden of om fouten te voorkomen. Daarom analyseren ze ook. Ik denk dat Van Loo wat verdrietig wordt van zijn analyses, maar dat terzijde. Ik heb het niet over dat van Loo een topkeeper wil worden of dat hij zich enorm wil verbeteren. Maar weet je fouten voorkomen is al leren en dan zeg je dat Van Loo niets meer kan leren. Heb je wel eens nagedacht om naast je muziekpiet carriere ook comediant te worden? Het is zo grappig wat je opschrijft en het slaat werkelijk helemaal nergens op. En beledigen? Ik zou dan echt hele andere woorden gebruiken, muziekpiet. Blijf bij je passie van muziek en laat het voetballen en keepen met rust je hebt er geen kaas van gegeten. Dat hoeft ook blijft doen waar je goed in bent, kinderen vermaken. En moet ik nog veel leren, ja en verrassing ik ben ouder dan 36…. en vd Sar ging maar liefst 4 jaar langer door na de 36…. en weet je hij leerde elke dag nog bij als keeper, want het spel verandert… er komen andere spelers op het veld en hij moet andere inschattingen maken… leren, leren, leren en nog eens leren. Ik denk dat huistra trots op mij is en nog een vraagje wie traint Hesp dan eigenljk? Jonge keepers zei je? Hij de keeperstrainer van Groningen, in de media is hij er vooral voor van Loo en Luciano… maar jij weet andere dingen vertel…..

        /  
     3. René

      over de vd Sar gesproken, hij kon rustig nog een jaar door. Fergusson wou dat ook heel graag, dus de conclusie van zijn conditie ging achteruit raakt kant nog wal….. als je wil presteren, moet je trainen, trainen en nog eens trainen…. waarvoor train je om beter te worden en waardoor komt dat muziekpiet? doordat je ….

        /  
     4. diego

      ja rene als je nog jong bent leer je steeds beter te worden
      van de sar trainde niet om nog beter te worden
      die had zijn top al bereikt
      hij trainde om in conditie te blijven
      maar van de sar kon echt op deze leeftijd geen dingen leren waardoor hij beter zou worden
      want hij was een top keeper
      dat gaf hij ook aan
      ik ben nu de top voorbij en kwa lichamelijke conditie zal het alleen maar verder achteruit gaan
      dus is het voor mij beter om nu te stoppen
      voordat ik te veel fouten ga maken omdat ik het conditioneel niet meer echt kan bij houden
      als je jong bent als prof leer je nog steeds bij om beter te worden
      op een gegeven moment heb je jouw top bereikt
      en dan train je om dat op pijl te houden
      hesp is er voor van loo en luciano
      luciano is nog wat jonger en kan nog veel leren ja
      maar van loo heeft stil gestaan
      zijn zekerheid en lef is gezakt
      dus hesp werkt met van loo puur aan dat
      om het lef weer terug te krijgen en zijn zelfvertrouwen
      maar van loo weet wel wanneer hij moet uit komen
      en wanneer hij moet duiken
      maar doordat zijn zelfvertrouwen is gezakt gaat hij twijfelen
      en daardoor komt hij te laat
      niet doordat hij het niet weet
      want hij weet het donders goed
      dus hesp leert hem niets nieuws bij
      hij is puur aan het werken aan van loo zijn zelfvertrouwen
      maar ja jij bent waarschijnlijk nooit keeper geweest
      dus verder met jou daarover praten heeft geen zin
      want jij hebt totaal geen verstand van het keeper zijn

        /  
     5. diego

      en jij bent waarschijnlijk nooit bij jong fc geweest
      want dan had je ook geweten dat hesp die keepers ook traint

        /  
     6. diego

      dit seizoen zijn jong en de selectie samen aan het trainen
      maar voor dit seizoen trainde hij ze ook al
      maar ja jij krijgt vooral de info via media
      ik niet ik maak het van dichtbij mee
      ik bezoek de wedstrijden van jong en de selectie
      en je bent ouder dan 36 nou dat is zeker een verrassing
      want zo gedraag je je niet
      jij probeert anderen te kleineren en ik niet
      ik ben een volwassen man en ik weet dat je iedereen in zijn waarde moet laten
      en bewijzen hoef ik niet meer want dat heb ik vroeger genoeg gedaan toen ik nog jong was
      als jij ouder bent dan 36 gedraag je daar dan ook naar
      en kom niet met kinderachtige dingen zoals woorden met muziek piet of wat dan ook
      je doet zulke uitspraken omdat je nu tegen iemand praat die zich niet gewonnen geeft dus probeer je diegene zo uit de tent te lokken
      omdat je geen gelijk krijgt
      groetjes

        /  
     7. René

      tegen zo veel onbenul kan ik niet op, je hebt gelijk geachte Diego … wat zou dat toch betekenen keeperstrainer, trainer van de keepers of toch iets anders….. tsja ik weet het niet…. ik leer elke dag zoveel van Diego….goh wat een wijze woorden, ik probeer je uit de tent te lokken? Ik ben zo een stommeling die tegen beter weten in probeert je duidelijk te maken dat iedereen altijd, elke dag leert of je nou keeper bent of niet….. maar dat dringt niet tot je door. Je bent te volwassen, je leert niet meer, je staat stil… zo jammer… ik ben inderdaad in gedrag jeugdig, zoveel leerpotentie nog aanwezig… Hoe kun je nu een een discussie hebben over een feit, over een gegeven, over iets wat gewoon zo is. Maar Diego ziet het niet, kan het niet zien… ik moet me er bij neerleggen…. Waarom Diego waarom……

        /  
 19. kees

  wat zou van Loo er zelf van denken? Of kijkt hij niet verder dan de volgende wedstrijd…lijkt mij ook niet gek, trouwens! Ik denk dat van Loo “op scherp staat” bij de TS , en dat hij zich niet veel eigen fouten kan permiteren, want Luciano en Etamadi staan ook klaar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Hmmm ik heb niet het gevoel dat Luciano klaar staat , helaas.

     /   Beantwoorden  / 
  2. René

   Ik ben bang dat Muziekpiet en Ongelovige Thomas bij hem aanwezig zijn want hij lijkt maar niet van zijn fouten te leren….

     /   Beantwoorden  / 
 20. Rob Roy

  Als van Loo, volgens onze Thomas, is uitgeleerd, zou ik de ‘strafpiet’willen voorstellen om deze keeper maar mee te nemen naar Spanje, dan kan hij volgend jaar weer, uiteraard een beetje bijgekleurd, terug komen om de pakjes door de schoorsteen te stoppen. En als beloning zou hij dan een Europa-Leaque wedstrijd van onze FC mogen bijwonen. Iets wat niet gaat lukken als hij dit seizoen in het doel bljft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   je weet het nooit zeker, met die Heiligman…maar idd. een periode van 3 weken (zoals ik hierboven schreef:”hij staat op scherp”) geef ik van Loo, voordat hij exit is…of hij meegenomen wordt, daar schrijft Sint over in het grote boek-dat weten we dus volgend jaar. Stoute keepertjes dus; Maar ik denk dat met de winterstop uit het niets een hulp-Piet wordt omgeschoold tot nieuwe keeper en hoewel deze nog moet leren (..!..) komt er misschien een wat beter doelsaldo op de statistieken. Ik ben trouwens dfan van Sinterklaas, vooral als ie voetbalschoenen bij de open haard achterlaat. Nike’s of puma’s, kan me niet schelen, maar flink tracteren voor die groningen fans…trouwens: vanacht dacht ik al zo’n leipe Piet te hebben gehoord achter het huis: hij schreewde Hahahaha :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    het kan niet anders en hahahaha wordt in de zak meegenomen en blijft vervolgens ook in de zak, want tsja wie wil er nu zo een gast bij zich hebben. Maar dat terzijde. Ik hoop maar dat Van Loo zijn naam ook doorgeeft in het grote boek van de Sint, want die moet weer gevuld worden heb ik begrepen van het Sinterklaasjournaal. De verschillende pieten zijn weer flink bezig en ik denk dat keeperspiet zich erge zorgen maakt over het doel van fc groningen en dan heb je ook nog leerpiet die flink in zijn wiek is geschoten door sommige bijdragen van de muziekpiet en 1 of andere ongelovige thomas.. Nee muziekpiet en ongelovige thomas leerpiet komt niet uit de SM scene :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.