Eindelijk weer voetballen!

Na een week vol semi-voetbal is het weer eens tijd om voor het echie te gaan spelen. De nietszeggende oefenpotjes voor het Thialfpubliek zijn gelukkig weer achter de rug. Het was heus leuk voor Virgil van Dijk en Lorenzo Burnet om hun debuut voor Jong Oranje te maken (al hadden ze er waarschijnlijk meer van voorgesteld), maar mij interesseert alleen de volgende wedstrijd waar de mannen het groen-wit weer aantrekken en dat is de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Na de hinderlijke onderbreking zou VVV een goede tegenstander zijn om er weer in te komen. De Limburgers verloren tot dusver alle uitwedstrijden en dus mag de FC vanmiddag geen punten laten liggen.

Het mag geen excuus zijn als er niet wordt gewonnen vanmiddag maar er zijn toch een behoorlijk aantal mensen met blessures afwezig. Uiteraard is Koen van de Laak nog altijd herstellende. Maar ook Thomas Enevoldsen, Emil Johanson en Kees Kwakman zijn niet inzetbaar om uiteenlopende redenen. Zij stonden de laatste week sowieso al niet in de basis maar een goede bank bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke plaats op de ranglijst.

Hyun Jun Suk beperkt zich de laatste weken ook tot individuele trainingen en het is de vraag of de Koreaan op de bank plaats kan nemen. Johan Kappelhof moest zich noodgedwongen van de standby-list van Jong Oranje laten halen vanwege een knieblessure en hij speelt waarschijnlijk ook niet net als tegen RKC Waalwijk.

Dat zou moeten resulteren in de volgende elf namen op het wedstrijdformulier:

Van Loo; Hiariej, Ivens, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Bacuna, Andersson, Tadic; Texeira.

Daarmee zouden de Limburgers gewoon verslagen moeten worden. De bal is echter rond! We weten allemaal hoe oneerlijk het voetbal kan zijn. Afijn, indekken voor eventueel puntverlies is onzin. Hoe de wedstrijd ook verloopt er moet domweg aan het eind van de rit drie punten bijgeschreven worden…

10 reacties op “Eindelijk weer voetballen!

 1. René

  Ben benieuwd vandmiddag, 3 punten moeten gewoon te pakken zijn. Gaat het moeizaam of zetten de goede lijn van de thuiswedstrijden door? Toch de 3 punten moet je natuurlijk gewoon bijschrijven. ..

    /   Beantwoorden  / 
 2. grunn

  Moi eem, iemand toevallig ook een goeie stream?? Wil wel eem zien hoe die drie punten in de euroborg blijven..
  alvast bedankt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rene1

  Ik vind VVV met 10 man gevaarlijker dan Groningen, wederom kieftenbeld en Sparv zwakke schakels , een spits die voor Jan lul meedoet, en over de keeper heb ik het maar niet. Tegen de zwakste clubs spelen ze bagger.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rene1

   Ok de 2-1 dit is een goede goal dit doet Texeira goed.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    de aktie van Tadic was goed, maar echt met overtuiging ingeschoten vond ik eigenlijk niet. Maar gelukkig een goal. Maar wat speelt Groningen een baggerpot zeg. Ik val bijna in slaap van dit voetbal…. ben het eigenlijk wel met je eens

      /   Beantwoorden  / 
    1. rene1

     Rene heel snel vergeten deze pot, op naar PSV uit en wat mij betreft kan deze wedstrijd vanavond op de NOS ook schriftelijk afgehandelt worden zonder byzonderheden. 3 punten maar heel heel slecht.

       /   Beantwoorden  / 
 4. kees

  Matige wedstrijd van FC G gezien…beetje op eerste divisie niveau. Verder was de aanvalsinie individueel niet goed:Bacuna, Tadic, en Andersson misten veel raffinement/creativiteit en afwerking. Maar het meeste viel toch het zwakke middenveld op: vanaf Kieftenbeld, Burnet en Sparv ( op rechts naast Holla-daar kan hij niets) werd er alleen breed gespeeld, en moest Andersson alles oppikken in z’n eentje en ook nog eens afronden. En dat tefen 10 man voor een groot deel van de wedstrijd. Volgende keer zou ik i pl van Andersson een wat offensiever middenveld willen zien, zo komen we te kort…als hebben we nu de drie punten, en staan we even gelijk met Ajax, Feyenoord, Vitesse en Heerenveen. Het kan en moet dus beter op het middenveld.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Jan

  Maar ik heb vanmiddag ook dingen gezien,daar kunnen we weer
  verder mee, daar kunnen we deze week op de training mee verder voor
  de volgende wedstrijd BlaBlaBla

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   heet jij niet Pieter?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.