Punten in de tas en voor de rest snel vergeten

Vooraf sprak ik nog over dat alleen de punten telden, maar een iets betere wedstrijd vanmiddag had zeker geen kwaad gekund. De mensen die enkel en alleen de samenvatting op Studio Sport hebben gezien snappen de reactie van het publiek waarschijnlijk niet. De bezoekers van Euroborg trakteerden de spelers toch op een fluitconcert.

Gezien de kansenverhouding was de overwinning meer dan terecht. VVV-Venlo kwam welliswaar op voorsprong maar dat was werkelijk de eerste keer dat de Limburgers over de middellijn durfden te komen. FC Groningen begon de wedstrijd fel maar het niveau zakte al snel naar een bedenkelijk niveau met de tegentreffer tot gevolg.

De spelers van Groningen deden heus hun best, maar de handbalverdediging van VVV bleek lastig te slechten. Arbiter Braamhaar hielp echter een handje door een strafschop toe te kennen terwijl verdediger Mei keurig de bal speelde. Braamhaar floot sowieso warrig bij vlagen. De Nigeraan Uchebo heeft de hele middag door overtredingen lopen maken zonder daarvoor te worden bestraft. Kieftenbeld werd bij zijn eerste overtreding direct op een prent getrakteerd.

De rode kaart voor Mei zorgde ervoor dat VVV nog verder naar achteren ging spelen. Leandro Bacuna benutte de bijbehorende penalty en dus konden we weer van voor af aan beginnen.

Vijf minuten na rust bood Dusan Tadic zijn teamgenoot David Texeira een niet te missen kans en zodoende kwam de FC op voorsprong. Daarna had de score uit kunnen lopen want er werden nog een aantal kansen gecreërd, maar met name aanvoerder Petter Andersson had het vizier niet echt op scherp. Daarna kreeg ook Tadic op zijn verjaardag nog de kans om het duel te beslissen maar hij schoot naast vanuit niet te missen positie.

De misser van de dag kwam echter op naam van invaller Moussa. Tom Hiariej ging gruwelijk in de fout en zijn blunder toonde nog maar eens zijn onzekerheid aan als verdediger. Het is te hopen dat Johan Kappelhof volgende week weer inzetbaar is. Hiariej miste de bal en wilde vervolgens de bal terugkoppen op zijn doelman. Dat ging geweldig mis! Ook Brian van Loo zag er vervolgens niet goed uit door als een doldriest stier bij de bal langs te rennen. Moussa schoot de bal in met twee spelers van Groningen op de doellijn en liep al bijna juichend weg. Echter belandde de bal aan de voor Groningen goede kant van de paal.

Door de 2-1 overwinning klimt Groningen dichter tegen de zeer brede subtop aan. Het staat vooralsnog zevende maar met een gelijk aantal punten met de nummer vier. Volgende week moet er maar in Eindhoven worden gewonnen om een echte stap te maken. Dat is ons echter nog nooit gelukt…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

27 reacties op “Punten in de tas en voor de rest snel vergeten

 1. FCG On Tour

  Fotoverslag op htto:// fcgontour.tk

    /   Beantwoorden  / 
 2. Daniel

  Dat uitkomen van van Loo zag er niet uit, maar mag ik de Lucianoknuffelaars eraan herinneren dat hij dat ons ook meerdere malen heeft geflikt.

  alvast bedankt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. theoreticus

  Ik heb helaas alleen de samenvatting kunnen zien en knap wat ze dan toch nog van zo een zaadwedstrijd weten te maken. Ik telde met gemak 6 goede kansen voor de Fc en 3 voor vvv waarvan dus beide teams 1 verzilverde. Ik tel de strafschop niet als kans. Tegen Feyenoord was elke kans een goal , nu duidelijk toch niet. Opvallend bij hoeveel aanvallen/kansen Andersson betrokken was. Maar goed, ik heb niet echt recht van spreken want ik zag alleen de samenvatting. Dat uitkomen van van Loo was erg, als je dan zo uitkomt moet je de bal of de man hebben, dan maar rood maar alles beter dan dit. Ik zou het niet meer dan billijk vinden dat Hiariej ( de veroorzaker) en van Loo een deel hunner salaris overmaken naar Musa; die jongen kan wel wat steun gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   @ Theo: Ik zou as weekend tegen PSV de hele wedstrijd maar gaan kijken… al was het alleen voor die droge goals die Matavz scoort…maar eerlijk gezegd: met Toivonen zie ik toch geen defensie opgewassen voor dit karweitje.. Of je moet Kwakman en Holla en Sparv controlerend laten spelen, en die rare SUK met Enevoldsen weer mee laten doen: gewoon de lichtgewichten e’ben thuislaten: geen Hiariej enzo… Jammer dat nog steeds van Loo erin styaat: we staan met hem immers al 1-0 achter bij de beginfluit…6 december mist er op de training wellicht een keeper…meegenomen naar Spanje, en niet voor het trainingskamp.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tammo80

    Suk en Enevoldsen waren allebei geblesseerd afgelopen weekend dus die konden er sowieso niet inkomen… Hopen dat ze zondag in elk geval weer bij de selectie zitten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     Tammo: zie mijn post tegelijkertijd (van 22:27)

       /   Beantwoorden  / 
  2. René

   Laten we Ivens niet vergeten die giga over de bal maaide, maar ja hij kon niet vermoeden dat daar een kansrijke actie uit naar voren zou komen. VVV poeiert de bal naar voren, Hierahohnee klungelt en kopt idioot van die afstand terug… hoe bedenk je het en Van Loo komt uit en inderdaad of rood of iets anders. Van Loo was compleet de kluts kwijt wat moet ik doen, wat moet ik doen en daar zagen we het doel volledig open. En inderdaad Musa schrok zo van zoveel klunzigheid dat hij uit pure wanhoop of misschien juist wel veel medegevoel besloot om de bal naast te schieten. Echt wat een klucht is dit toch weer. Ik gun Van Loo een goed bestaan in Spanje, echt ik gun hem dat….

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    Kwakman én Enevoldsen weer op de training maandag! Dat zou heel goed uitkomen als die twee in één week weer in de basis kunnen staan, en Suk invallen als Bacuna leeg is gespeeld… maar: alles zal op het defensieve deel gefocused moeten zijn, hoe gaan de spelers die steekballen in de 16 pareren…en hoe voorkom je vbrije trappen vanaf 20 meter op van Loo? van Dijk moet dus achterin blijven, en Hiariej aub even niet op rechts: dan maar een oplossing met de mensen achter de bal (Holla). en ik denk dat Andersson misschien plaats zou moeten maken voor een ander: Suk misschien. Eigelijk mis ik Femi een beetje voor zo’n wedstrijd, maar gedane zaken nemen geen keer. Hoop op een wondertje tegen PSV, maar ik zet mijn geld niet op een overwinning voor Grunn, helaas.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     ik ben en blijf fan van Anderson, hij werkt hard creëert kansen, ik zou hem dus niet wisselen… maar meer creativiteit is van harte welkom in dit elftal en de blunder van Hierahohnee had gevolgen kunnen hebben…. en van Loo no no no

       /   Beantwoorden  / 
     1. meertn81

      zag ik nou goed dat onze Petter een foute pornosnor had?

        /  
     2. kees

      je kijkt teveel op de verkeerde sites ! :D

        /  
 4. JvanTilt

  Brrrrrrrrr, wat een voetbalarmoede. De stijgende lijn zit alleen in de punten. Het spel is abominabel

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   De creativiteit ten top.Dus JvanTilt op het middenveld en de FCG dendert over PSV heen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. je hebt soms van die momenten

    bij bloed-balarmoede moeten ze allemaal aan het infuus, en net zo’n pot als tegen Feyenoord afleveren. Texiera en Tadic gaan scoren en nog weer een keer mazzel voor van Loo/ PSV goals van Matavz en Toivonen: ik denk 2-2 eindstand… ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

     Gewoon onder je eigen naam berichten achterlaten, aub.

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      sorry, was het begin van een mooie zin, in het verkeerde vakje .

        /  
  2. Tammo80

   Och wat heb je liever? Uit bij Roda JC was het spel goed en hadden we geen punten…

     /   Beantwoorden  / 
 5. Robine

  Tadic not for sale. In de Europese wedstrijden van volgend jaar hebben we hem nodig. We hebben geld genoeg in kas.
  Vol op de aanval tegen PSV. Die verdediging van PSV is echt zwak. Dan maar liever met 5-3 ten onder, dan hebben ten minste gevoetbald. Met een beetje geluk slaat PSV dicht en win je er met 0-3.
  Wanneer Enevoldsen weer kan invallen, zou ik hem graag op links zien. Hij was op die plek Deens international. Tadic kan dan achter de spits. Denk dat Tex meer heeft aan een steekpas van Tadic dan aan al die voorzetten van af de flank. Anderson moet eerst maar bijtekenen, anders gewoon verder gaan met het elftal voor volgend seizoen. Hoop dat Anderson blijft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Hoewel we nog een voorbeschouwing PSV-Grunn van onze blogmaster tegoed hebben, is al bekend wie de scheids is: Danny Makkelie en wat Unibet er op dit moment van denkt: zege PSV: €1.30/gelijk €4,90/zege FCG €9,80…dwz volgens “kenners-gokkers” is de wedstrijd al gespeeld… Dacht van niet…denk meer aan een 1-1 gelijkspel.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Ach ja, die koffiedikkijkers van Unibet, daar heb je ook niet veel aan.
    0,0002% van hun voorspellingen komen ook echt uit.We zien zaterdag wel wat het wordt.
    ps.
    Wordt het nog wat met een nieuwe blog-beheerder of wordt het tijd om definitief af te haken?
    Zo verder gaan, dan is er natuurlijk geen reet meer aan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   vwb jouw voorhoede voor zaterdag tegen PSV: Bacuna-Tadic-Enevoldsen/ Texeira…maar ik vond Bacuna zo weinig overtuigend tegen VVV. Hij heeft eerder van die off-days gehad… maar wie moet er anders op rechts? Suk misschien?

     /   Beantwoorden  / 
 6. Rob Roy

  :-X

    /   Beantwoorden  / 
 7. Rob Roy

  : – X

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   - X denk niet dat Tammo’s humeur hiervan beter wordt…hij heeft een voorbehoud gemaakt, dat er “misschien” nog enkele stukjes volgen…/ misschien dus ook niet! let’s go for Grunn: we krijgen straks weer transfergeruchten over Tadic, en ik zie missch ? zaterdag onze Braziliaanse vriend weer Luciano in de goal staan!

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    op naar Eindhoven, dus…heb begrepen met 500 Grunnigers! en er gaat een gerucht dat Tadic (ook) geblesseerd zou zijn (?)… Die ziekenboeg van Grunn is trouwens wel erg goed gevuld momenteel!

      /   Beantwoorden  / 
 8. kees

  Beste Martin, bedankt voor je tekst/voorbeschouwing… maar ere wie ere toekomt: op FCGOnline.nl staat een heel lang en poëtisch verhaal over de achtergronden van deze pot…ook heel lezenswaardig!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Martin

   Je hebt helemaal gelijk!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.