Groningen kan uit weer geen vuist maken

De meeste mensen hadden waarschijnlijk een eentje ingevuld op het Toto-formulier, maar dat FC Groningen zo kansloos ten onder zou gaan in Eindhoven hadden de meeste mensen toch niet verwacht.

PSV droogde de noordelingen af: 6-1. Kevin Strootman, Dries Mertens, Zakaria Labyad, Georginho Wijnaldum, Tim Matavz en Ola Toivonen maakten het halve dozijn voor PSV vol. Invaller Nicklas Pedersen wist nog wel een knappe goal te maken voor FC Groningen, maar toen was de wedstrijd die nooit een wedstrijd was al lang en breed gespeeld.

Vooraf hadden we het nog over het feit dat het verschil tussen thuis- en uitwedstrijd kleiner moet. Van die goede intenties is wederom bitterweinig terecht gekomen.

24 reacties op “Groningen kan uit weer geen vuist maken

 1. MartinWinschoten

  Verdedigend kom je met zulke (Ivens, Burnet, Hiariej) verdedigers telekns weer tekort tegen sterke aanvallers. Tegen mindere tegenstanders en thuis valt dit minder op, maar onze verdediging is niet om aan te zien..

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCG On Tour

   PSV deklasseert onthutsend zwak FC Gronigen in Eindhoven. Fotoverslag op http://fcgontour.tk

     /   Beantwoorden  / 
  2. René

   het is veel te kort door de bocht om hier de verdediging enkel de schuld van te geven, dit was een wanprestatie van het gehele team. Als je zo naïef bent dat je zo ver naar voren verdedigt.. dan trap je wel heel gemakkelijk in de val van PSV. Het verlies van Groningen is volledig aan zichzelf te wijten. Wat had PSV het gisteren gemakkelijk, het is het snelle balverlies wat Groningen de das om heeft gedaan en we moeten eens ophouden om jongens als Burnet en Van Dijk de hemel in te praten, die gasten komen net kijken.

     /   Beantwoorden  / 
 2. jvantilt

  Wat een dramatische wedstrijd. Niets in te brengen.
  Geen sprankje hoop gezien. Maar het was al moeilijk tegen VVV.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   vergeet de wedstrijd tegen RKC niet, ook al een draak van een wedsrijd

     /   Beantwoorden  / 
 3. Ruud

  Zag je Holla achter Wijnaldum aan kruipen , wat is die gozer traag zeg.
  Anderson speelde wel sterk moet ik zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. sfj

  @ MartinWinschoten. Je vergeet de aller aller allerzwakste schakel in de verdediging volgens mij hoor, onze geweldige ballenvanger. Want er waren er weer 3 houdbaar gisteren, maar zelfs zulke ballen vliegen er in bij ons, zoals gewoonlijk. Haal nou eens 10 tegengoals weg (en dan ben ik nog mild volgens mij), dan sta je 2 plaatsen hoger.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Duncan

   Wou je Etamadi op goal zetten dan? hahahaha

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    ik ben er van overtuigd dat elke veldspeler en ballenjongens de ballen beter tegenhoudt dan deze draak van een keeper. Ik neem het Huistra trouwens ook kwalijk, hij laat hem steeds staan. Echt het is een schande dat we zo een waardeloze keeper op doel hebben staan.

      /   Beantwoorden  / 
 5. Noordeling

  Burnett had een paar leuke wedstrijden gespeeld en had het over Oranje….natuurlijk is hij nog erg jong….maar hij loopt constant als een kip zonder kop rond, en dekt constant aan de verkeerde kant. Hiariej is gewoon een middenvelder en in het centrum zijn we niet echt snel en als je daarvoor ook nog een paar verdedigende middenvelders zonder veel snelheid, ontstaan er grote ruimten. Voorin hebben we ook te weinig dreiging. Teixeira werkt had, maar oogt niet, maar krijgt ook geen bespeelbare bal en een echte vleugelspeler hebben we al helemaal niet. Ik hoop dat men nu ineens ook eens in de gaten krijgt dat we ook al zet je Luciano en van Loo gezamenlijk in doel….er minimaal 1 nieuwe keeper moet komen. Bij de amateurs in Groningen loopt een aardige keeper die je er voor een bedrag van rond de 50.000 p.j. zo kunt halen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rob Roy

  @duncan,
  Jij doet nu zo neerbuigend over Etemadi maar slechter als van Loo kan hij natuurlijk nooit zijn.Dus als je een beetje kijk op het spelletje hebt dan zie je dat van Loo een draak van een keeper is en dat Etenadi altijd beter MOET zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert

   Ik vind dat je gelijk hebt, Van Loo en Luciano zijn allebei niet echt bepaald wereldkeepers. ze hebben zo hun momentjes maar daar blijft het bij. maar we moeten ook aan de toekomst denken, Luciano en Van Loo zijn allebei al in de 30, en nu ze niet meer zo goed zijn moet je de jeugd op zn minst een kans geven.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert

  En wederom vond ik Texeira weer erg slap spelen. Pedersen en Suk hebben allebei inzet en dat zie ik bij Texeira nog niet zo. want als je zoveel wedstrijden in je eentje in de spits speelt mogen dr wel wat meer in vind ik…

  Texeira staat samen met, Matavz, Suk, Tadic nog steeds op 3. terwijl ik van Texeira toch wel wat meer had verwacht

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   Als 1 ding Tex juist wel heeft is het inzet, die mans sjouwt het hele veld rondt…. Rendement ontbreekt dat ben ik het met je eens maar om van brekebeen en opa Pedersen te zeggen dat hij meer inzet heeft???? En ja ik heb had ook meer verwacht. Maar Pedersen en inzet, ik zie dat niet zo

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert

    Ik vind juist wel dat Pedersen zich inzet, hij speelt niet veel maar als hij speelt wil hij wel graag en loert op elke kans.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Rob Roy

  @Robert,
  Bedoel jij wel dezelfde Pedersen als de meeste mensen hier op dit blog.
  Die hebben het over de “lapzwans” Pedersen, de knaap die te beroeerd is om één stap teveel te zetten voor de FCG en z’n teamgenoten. Hij toont veel inzet, ja, bij het omhoogtillen van de jeneverfles of een glas bier. Daar is hij inderdaad erg goed in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Pedersen was bij zijn komst/transfer uit Denemarken al langdurig geblesseerd en we hebben die ervaring dus ook gehad met deze man. Er zijn er trouwens wel meer: Enevoldsen, van de Laak, Kwakman, Suk…waar “op papier” het zekerheidjes waren voor een basisplaats…daar moet Huistra het doen met een “next-best”op stelling.

   Er zal hard gewerkt moeten worden tegen NEC, morgen, m,aar dan zal de kwaliteit doorslag geven. Eigenlijk is het wel eens tijd voor Bacuna om zijn kwaliteiten weer eens te tonen en te scoren: Ik voorspel een overwinning van FC Groningen van 3-1- doelpunten van Bacuna en Texeira.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert

   Okey buiten het veld toont hij inderdaad niet zoveel inzet maar in het veld vind ik dat juist meevallen. dat hij tegen PSV word ingsloten door 3 man maar toch balbezit houdt en ook nog scoort.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    was die wedstrijd niet in 8-1 geëindigd…en dan kan je als verdediging wel een beetje toekijken, denk ik. Pedersen heeft vaak in het veld juist heel veel keren getoond geen afmaker te zijn, althans in het slimme samenspel met de andere voorwaartsen, zeg ik, met enige spijt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     correctie: 6-1…ik had mijn bril niet op ;)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Robert

      Hahah, kan gebeuren met die bril :P . maar Pedersen blijft een speler met talent en dat ga ik niet ontkennen :) Daarnaast vind ik dat we na de winterstop misschien Suk een keer in de basis moeten zetten. Texeira is wel goed maar speelt te veel op het middenveld en dat kan niet als je met 1 spits speelt. daarnaast is het rendement van Texeira zeer laag. maar bij Suk juist hoog.

        /  
     2. René

      Pedersen een speler met talent, met inzet?? Mis ik delen van wedstrijden…. of Robert heb je het dan toch over zijn gedrag in het café? Want daar zal hij deze talenten die hij niet op veld laat zien stevig inzetten. Brekebeen, want hij is inmiddels alweer geblesseerd…. ben jij echt de enige die die zo ziet Robert?

        /  
     3. Robert

      Misschien wel, Pedersen heeft wel degelijk talent. hoe denk je anders dat ie ooit gescout is? en hij heeft wel degelijk iets in zich.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.