Live: PSV v FC Groningen

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

49 reacties op “Live: PSV v FC Groningen

 1. grunn

  iemand toevallig ook nog een stream??

    /   Beantwoorden  / 
 2. colinthekiller

  en uiteraard is het 2-0 wordt nog wel 5 6 nul voor psv want groningen heeft van loo en hiariej dus we verliezen hard

    /   Beantwoorden  / 
 3. rene1

  In de winterstop een nw keeper halen deze had die moeten hebben

    /   Beantwoorden  / 
 4. Noordeling

  Half uur gekeken…….ze kunnen weer in de bus terug naar Groningen.
  Hebben ze nog ergens een keeper die een bal kan tegenhouden?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sjaak A.

  Het is toch verschrikkelijk weer die keeper. De 1e goal schiet hij de bal weer onnodig lang weg terwijl er toch juist van achteruit opgebouwd wil worden. En die 2e goal, daar wordt je toch helemaal gek van! WEER een vrije trap in de hoek van V. Loo. Elke supporter die ooit negatief gesproken heeft over Kwakman na dat interview na Roda moet zich schamen en verontschuldigen want die had dus na 1 wedstrijd al in de gaten dat Van Loo er helemaal niks van kon! En de directie neem ik pas weer serieus als er daadwerkelijk versterkingen komen; een keeper, een rechtsback, een spits (Teixeira veel te licht tot nu toe) en een creative middenvelder; dan mag Groningen misschien over Europees voetbal praten

    /   Beantwoorden  / 
  1. Noordeling

   Teixeira krijgt geen enkele bespeelbare bal.

     /   Beantwoorden  / 
  2. rene1

   Ze komen inderdaad kwaliteit te kort

     /   Beantwoorden  / 
 6. Noordeling

  Met slechts 1 creatieve speler….9 spelers van 12 uit het dozijn…en 1 standbeeld….komt je tekort voor de top,subtop.

    /   Beantwoorden  / 
 7. arjan

  Het hele elftal speelt kut

    /   Beantwoorden  / 
 8. arjan

  Wat een geweldige wissels juf pedersen er in

    /   Beantwoorden  / 
 9. Gert

  wat een K….zooi, heb een half uur bekeken. maar het is te erg om aan te zien, geenbezieling, geen inzet 100% kwaliteitsverschil en wij hebben natuurlijk van Loo en Ivens en hiariej.
  als er niet serieus word ingekocht in de winterstop voorspel ik met 100% zekerheid dat er ook dit zeisoen geen europees voetbal te zien zal zijn in de euroborg.
  ga nu gezellig een filmpje kijken.
  prettige avond verder

    /   Beantwoorden  / 
  1. Daniel

   Wat verwacht je? Huistra. uitwedstrijden. groningen. Recipe for disaster

     /   Beantwoorden  / 
 10. arjan

  5_1 wat een drama zeg

    /   Beantwoorden  / 
 11. arjan

  Ik kan mij niet voorstellen dat je denkt dat je Europees voetbal gaat halen met hiriaje en van Lo op het doel. Wat bagger zeg deze voorstelling

    /   Beantwoorden  / 
 12. Peter Selie

  wederom een genante vertoning; blijf voortaan gewoon lekker thuis jongens, als jullie het eng vinden om een uitwedstrijd te spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 13. MartinWinschoten

  Pffffff kopzere! Enige man die een voldoende krijgt van mij is Petter Anderson!!

    /   Beantwoorden  / 
 14. René

  dit was mijn eerste keer dat ik besloot om een wedstrijd na 25 minuten niet verder te kijken van onze FC. Wat een drama was dit zeg.. kan allerlei dingen gaan roepen als creativiteit ontbreekt etc. Vind het een hoop onzin. Want er is een wereld van verschil tussen uit en thuis. En inderdaad wat iemand hier al zei, als je er zo tegen op ziet om uit te spelen, speel dan niet… lever de punten dan gewoon in. Ondertussen ziet de hele wereld, behalve Huistra, wat een drama die van loo is en echt Hierahonee op rechts wat moeten we met deze man… weg ermee. En Tex deze man heeft nog een weg te gaan… Echt wat een wanvertoning was dit weer 3 op rij…. benieuwd wat Huistra hierover te roepen heeft. Weer een leermoment. Echt waardeloos.

    /   Beantwoorden  / 
 15. Noordeling

  Na de 2-0 had ik het ook wel gezien en ben ik maar wat anders gaan doen. Blij dat ik dit jaar voor het eerst in 12 jaar geen seizoenkaart heb, het voetbal is gewoon niet om aan te zien. Ik zeg maandag direct ook maar even eredivisielive op……het zal jaren duren voordat groningen weer een aardig elftal heeft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan

   Kijk! Hier spreekt een echte supporter

     /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   last van een winterdepressie?

     /   Beantwoorden  / 
 16. Rudy

  Hmm. Vergeet niet dat PSV 4 a 5 spelers van de buitencategorie heeft met daartegenover slechts 1 (Tadic) van FC Groningen. Dit is een ongelijke strijd. Daarbij kun je ook stellen dat het een vorm van competitievervalsing is, dat PSV deze spelers heeft kunnen kopen met, en dat is extra wrang, geld van de gemeen(schap)te. Groningen heeft bij vlagen aardig voetbal laten zien, maar het is gewoon te weinig. Misschien is het een idee een sportpsycholoog in te schakelen bij uitwedstrijden?

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   altijd goed om een positieve noot te lezen, maar echt Groningen heeft het volledig aan zichzelf te wijten, wat een balverlies afgetroefd worden op stevig voetbal. PSV is gevaarlijk in uitbraken en Groningen heeft het PSV wel heel gemakkelijk gemaakt…. verliezen kan altijd maar zo! Echt waardeloos. Groningen lees Huistra staat weer met beide benen op de grond..

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    grappig zie net het interview met Huistra en wat hoor ik we staan met beide benen op de grond

      /   Beantwoorden  / 
   2. Tammo80

    Met beide benen op de grond? Wanneer stonden ze dan niet met beide benen op de grond?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Daniel

     Dat is een goed leermoment!

       /   Beantwoorden  / 
    2. kees

     ze stonden weliswaar met beide benen op de grond maar ook met hun hoofd in de wolken na die 6-0 tege n Feyenoord. En het baart mij idd zorgen dat die spelers die een jaar of twee zijn gehaald en toen vaste waarden waren, zoals Pedersen, Enevoldsen, Sparv, Holla Haiairej en Bacuna nu óf geblesseerd zijn, of ondermaats presteren voor de sub-top, Kennelijk is het opwaards potentieel ook bij trainer Huistra beperkt om hier tussenbtijds hier een positieve draai aan te geven Want hoe vaak hebben we die uitwedstrijden niet op dezelfde zwakke manier uit handen gegeven. En FC Groningen moet blijven voldoen aan de hoge gestelde verwachtingen…Dus wat te doen: gewoon volgende keer wel winnen, en radicaal/scherp kijken naar die genoemde spelers en de basis. ps: Opvallend dat het team eindigde in de opstelling die velen van ons al vanaf het begin hadden gewenst!

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      Groningen heeft een jong elftal en misschien wel te jong, te weinig ervaring en je zag het klasseverschil wel heel pijnlijk naar voren komen. Wat een misvatting van Huistra om zo de wedstrijd in te gaan, is het naïef, gebrek aan ervaring. Ik weet het niet, maar echt tactisch is hier zo geblunderd. Ze hebben PSV gewoon in de kaart gespeeld en alle ruimte gegeven om hun eigen spel te spelen.Ik kan me ook wel voorstellen dat Burnet nu een mindere wedstrijd speelt, die jongen wordt nu al Oranje in gepraat, wat een onzin is dat zeg. Dit zijn de wedstrijden dat hij er moet staan en dat stond hij niet.Wat heeft Huistra toch met spelers als Van Loo en Hieraohnee???? Echt, wat maakt dat hij zoveel vertrouwen in ze heeft. Je kunt per wedstrijd alvast een tegengoal incalculeren bij Van Loo en een vaste blunder per wedstrijd bij Hierahonee. Gisteren is Groningen ten onder gegaan aan het gebrek aan creativteit en naïviteit en ze zullen aan NEC nog een hele kluif gaan krijgen. Mijn vertrouwen in Tex begint ook op te raken, ja hij maakt genoeg meters maar effectief kan ik hem (nog) niet noemen. In deze competitie is alles mogelijk, dus het einddoel hoeft helemaal niet weggestreept te worden, maar ik maak me wel zorgen om het waardeloze spel van de afgelopen 3 jaar wedstrijden en hoe zit het met de mentale instelling? Dat begint zorgelijk te worden..

        /  
   3. Rudy

    Natuurlijk kun je zo niet weggespeeld worden, maar dit geeft maar weer eens aan hoe kwetsbaar Groningen is tegen een goede ploeg. Dit was een enorme zeperd en hopelijk de laatste dit seizoen. Huistra zelf heeft de goede mentaliteit (we gaan voor de winst), helaas zet de ploeg dit niet om in daden. Groningen kroop pas uit zijn schulp toen de spanning (de wedstrijd was gespeeld) eraf was, jammer.

      /   Beantwoorden  / 
 17. Robine

  Spelers misten de overtuiging dat ze konden winnen, dan weet je zeker dat je gaat verliezen. Ging zoveel fout, juist als het moeilijk wordt, moet je de basisdingen goed blijven doen. Nu maakten ze alle fouten bijelkaar.
  Niet te lang in blijven hangen, volgende week weer vol voor de 3 punten.
  De uitoverwinning bij PSV komt wel in het jaar van het kampioenschap.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Noordeling

  Ze hadden zich een busreis kunnen besparen. Met deze instelling in het veld kun je beter thuisblijven.

    /   Beantwoorden  / 
 19. erik

  tralalalala, heerlijk om eens te switcj=hen van team.. :-)

  Excusus alvast voor mijn taal:

  Wel godverdomme, de eerste die een trap onder oftwel midden in zijn kloten moet krijegen is… Huistra, Tactisch plan…. eu welke, uitwedstrijden en dan nog mis zitten…..ik heb je gezever niet willen horen, leercurve… rot op naar een blue oister bar….

  Hopelijk volgende keer beter, sinterklaas is nu wel geweest.
  Heerlijke wedstrijd voor pisvee aanhangsel, andersom……….. trap die leukerds voor ons tegen de schenen…. Nieuw contract: uit verliezen met meer dan 2–> 50% korting op salaris….

    /   Beantwoorden  / 
  1. vakb

   patient!

     /   Beantwoorden  / 
 20. Noordeling

  Een trainer is zo goed als zijn materiaal is. Welke trainer je ook voor deze groep zet het zal niet veel beter gaan. Er ontbreekt ervaring en kwaliteit. Het is eigenlijk een wonder dat deze ploeg in het 1e rijtje staat.

    /   Beantwoorden  / 
 21. Hans

  Leuk dat je aanvallend wilt spelen. Maar hiervoor heb je snelheid en creativiteit in de ploeg nodig. Snelheid hebben we bijna niet in de ploeg (in verdedigend opzicht Ivens, van Dijk, Hiarej, Sparv allemaal erg traag) en creativiteit heeft alleen Tadic. Anderson werkt hard en Bacuna weet niet waar hij lopen moet.Texeira krijgt geen ballen en moet duidelijk nog wennen (komt er wel)

  Wanneer ziet de technische staf eens dat we zonder rechterkant spelen. Verder vond ik PSV helemaal niet zo goed spelen, mede met dank aan Van Loo en Burnet kon PSV makkelijk scoren gisteravond.

    /   Beantwoorden  / 
  1. marcello

   ben ik het mee eens dat rechts op het middenveld het voor geen meter loopt ja dan moet tadic van links komen waarom heeft huistra hier geen antwoord op of gewoon geen speler voor deze positie
   burnet zou je ook zo op het middenveld kunnen zetten wat we gisteren hebben gezien totaal geen vechtlust veel te tam
   tegen vvv was het ook al niet best tegen feynoord was een uitschieter 8 keer een bal raken en 6 keer scoren wie weet zien we dat nog een keer weer maar er moet echt wat gebeuren maar zoals ik huistra nu ken start hij gewoon met het zelfde elftal weer
   dan moet het publiek ze er maar weer door heen slepen tegen nec
   we staan er nog mooi voor met 21 punten maar knokken om mee te blijven doen en ik hou ook van mooi voetbal hoeft geen barcelona te zijn waha

     /   Beantwoorden  / 
 22. kees

  Er IS een oplossing: de hele ploeg nu scherp zetten, door een aantal basisopstellingen/ en spelers-plaats te wijzigen. Waaróm? Omdat je zo niet verder kunt, met bijna visieloos op een nederlaag afgaan: achterin: van Loo blijkt meer niet dan wel te kunnen, en dus maar Atamadi erin. Kappelhof naar de bank -van Dijk- laten staan. Hiairej naar de bank, evenals Ivens. Burnet(achterin) vervangen door Johansson./ Middenveld: drie man: Kieftenbeld-Holla-Burnet / Voorin: Jones-Andersson-Tadic/ Texeira:
  dus samengevat:

  Etamadi
  van Dijk-Kwakman- Johansson
  Holla
  Kieftenbeld – Burnet
  Jones – Andersson -Tadic
  Texeira

  pak het op,…HUISTRA !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Kappelhof naar de bank? Die stond er niet eens in…

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    wel een erg minimale kritiek op mijn opstelling…maar je mag i pl v Kappelhof ook Hiariej zetten, hoor. En wat dacht je van de rest?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

     Ik weet niet of Jones al goed genoeg is, bij het tweede blinkt hij ook niet uit. En Bacuna is nog altijd de topscorer… Ik weet niet of Burnet op de plaats van Sparv iets uithaalt om eerlijk te zijn. Wat wil je daarmee bereiken? En 3 verdedigers? Ik denk niet dat Huistra, met name uit, in eens een verdediger minder gaat opstellen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      OK, das duidelijk (Cruyff) ..Maar nu Huistrra blijft , blijven we dan ook eeuwig met deze zelfde gemankeerde opstelling zitten, zonder lering te trekken uit de zwakke (verdedigende) kwaliteiten?
      Zou toch zonde zijn als je zo voort moet modderen.

        /  
     2. Tammo80

      Wat ben je de laatste weken negatief. Groningen verliest al jaren meer uitwedstrijden dan het wint. Dit seizoen hebben we thuis nog maar één keer verloren volgens mij.

        /  
     3. René

      Op fcgonline lees ik juist steeds goede dingen over Jones, dus die keuze van Kees ondersteun ik en hoe zat dat ook alweer goede resultaten bieden geen garantie voor de toekomst..en dan doel ik op Bacuna… wat is deze man vaak onzichtbaar in wedstrijden. Misschieni moet je hem enkel in de topwedstrijden opstellen, dan lijkt hij er wel voor te gaan… Geef Jones een kans om zich in de kijker te spelen. Een 3 mans verdediging daar ben ik ook niet zo kapot van. De optie om Burnet op het middenveld te positioneren vind eigenlijk wel een goede… Johansson mag zich wel eens laten zien…. En Hierahohnee verhuren, verkopen, op de tribune plaats laten nemen en zet Kappelhof er neer. En Van Loo, het is een schande hoeveel vertrouwen hij van Huistra krijgt. Dit heeft ons al vele tegengoals gekost en wellicht ook punten…. Waar is de grens, als hij ze er zelf in begint te schieten. Alhoewel hij waarschijnlijk dan ook nog mist…. Er moet iets veranderen en Huistra blijft veel te vasthouden aan het oude en wat blijkt het werkt in uitwedstrijden niet, want was dat niet 1 van de doelstellingen meer punten in uitwestrijden. Er komt tot op heden geen zak van terecht.

        /  
     4. kees

      Op het gevaar van negatief genoemd te worden (door Tammo) vind ik op het ogenblik dat FC Groningen niet voldoende werkt aan zijn eigen gestelde ambities: van groeien van spelers en de sterkst mogelijke opstelling te willen kiezen. Natuuurlijk zijn wij pas 5, 6 jaar veilig in de Eredivisie, en wordt er in periodes goed spel geleverd, maar je wordt wel eens jaloers wat zew in Alkmaar en Enschede flikken: daar wordt meer overtuiging getoond op het ogenblik, bij ons meer blessureleed enzo… Er komt missschien een oplevinkje, zodat we qua positie op de ranglijst nog wel aardig blijven staan, maar we moeten toch vaststellen dat er weinig verbetering is ten opzichte van de zwakke plekken (geblesseerde routiniers en tekort aan ervaren spelers) in dit team…misschien dat het trainingskamp in januari wonderen doet, maar ik blijf het na drie jaar positief commentaar, een beetje mager vinden wat FC Groningen op dit ogenblik aan groeipotentieel in de selectie heeft. En het risico bestaat natuurlijk altijd dat DCHeerenveen, Vitesse, Feyenoord en nog een enkele, mét de topclubs ons dit op pijnlijke wijze laten voelen, dit seizoen.

        /  
     5. René

      De laatste 3 weken zijn er ook weinig positieve dingen te melden over de prestaties op het veld. Ja 3 punten tegen VVV en dat is dan het enige. Het spel is echt waardeloos en in hoeverre gaan ze dat oppakken tegen NEC? Toch vaak een lastige ploeg om tegen te voetballen, met vaak spectaculaire uitslagen. Kees,ik zie geen reden om op dit moment zo positief te zijn… En ja ik ben ook negatief de laatste tijd…..helaas ik zou het graag anders zien…

        /  
     6. Tammo80

      Kees: dat het met name de laatste twee wedstrijden niet goed gaat staat buiten kijf, maar we moeten niet net doen of we al gedegradeerd zijn. We staan nog steeds waar we ongeveer moeten staan (qua puntentaantal) dus doemdenken is wat overdreven. Natuurlijk moet het beter. Tegen VVV was het zwak, maar slechte wedstrijden winnen is ook een kwaliteit. De 6-1 tegen PSV was een afgang, aan de andere kant zijn er maar 3 punten verloren en aangezien we nog nooit uit bij PSV hadden gewonnen zijn dat ook wel drie verliespunten die zijn ingecalculeerd. Natuurlijk kan en moet het beter, maar we moeten nu ook niet net doen alsof Groningen de slechtste selectie van de Eredivisie heeft of zo.

        /  
     7. kees

      na-schrift aan Tammo/René: misschien ben ik in gedachten wel teveel met mijn verlanglijstjes beziggeweest :) , wenste ik in mijn oude voetbalschoen een kanjerkeeper en een superleider in de verdediging en een reuzenkiller in de aanval…in “mijn” ideale team :D …en je raadt het: ‘s ochtends bij de kachel niks van dat alles/ en moet ik mijn waarneming omtrent FCG wat minder (zwart)gekleurd zien…ik ben perslot al heel lang fan van Groen-witten.
      Maar dat Nijland en Veldmate alleen maar voor “contractoverleg met zaakwaarnemer van Tadic” in de regio Belgrado waren (citaat Nijland), dat is weer zo’n stuntelige waarheid uit de mond van Nijland (net als die halve transfer van Texeira) dat ik weer spontaan (!) in Sinterklaas ben gaan geloven… regressie heet dat.

        /  
     8. marcello

      het zal mij er verassen als huistra met wat nieuwe invallers komt
      je moet toch wat proberen zo als het nu gaat loopt het ook niet
      moet ik nog zien of we winnen van nec

        /  
     9. kees

      @Marcello: wat bedoel je? wél of géén nieuwe invallers tegen NEC.
      Maar ook ik denk dat hij boodgedwongen weer Pedersen, Hiariej, Bos opstelt en dat het blessureleed bij FC Groningen nog voortduurt. dwz. géén Suk, Kwakman, Enevoldsen, van Loo, Sparv, Ivens?….en of je daar die wedstrijd mee kan winnen?

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.