Groningen moet draad oppakken tegen NEC

Na de enorme zeperd in Eindhoven is FC Groningen uit op eerherstel en dat kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen NEC gehaald worden. Het moet nog maar eens herhaald worden: uit- en thuiswedstrijden van Groningen zijn als dag en nacht. Zo werd er dit seizoen thuis nog maar één keer verloren (en wel van de huidige koploper AZ). Tegelijkertijd werd er ook maar één keer gewonnen wanneer de provinciegrens werd overgestoken en iedereen weet nog hoe die overwinning tot stand kwam. Een minuut voor tijd met 2-1 achter tegen laagvlieger De Graafschap en dan als nog aan het langste eind trekken. Misschien moet we de uitwedstrijd gewoon schriftelijk afdoen het zal de FC-supporter een boel frustratie schelen.

Maar als gezegd, vanavond is het anders. Want vanavond is Stadion Euroborg het strijdtoneel.

De vraag is welke elf namen er aan het vertrek zullen staan. Dat zijn zeker niet dezelfden als tegen PSV omdat Maikel Kieftenbeld een schorsing van één duel moet uitzitten vanwege zijn nu al weer indrukwekkende collectie gele kaarten. Hij maakt hier en daar domme overtredingen, maar hij heeft de naam nu ook gewoon tegen. Als ik zie hoeveel overtredingen elk weekend in de Eredivisie de revue passeren die niet bestraft worden, dan kan het niet anders zijn dan dat arbiters op namen letten in plaats van overtredingen te beoordelen. Het lijkt mij dat Danny Holla de plaats van Kieftenbeld gaat innemen.

Dan, zoals elke week, de positie van de rechtsback. Het zal mij niet verbazen als Pieter Huistra daar gewoon weer Tom Hiariej neerzet met een fitte Johan Kappelhof op de bank. Ik heb daar in het verleden al vaker woorden aan vuilgemaakt, maar blijf me afvragen hoe lang Huistra zonder rechtsback blijft spelen.

Voor de rest valt op dat de hele ziekenboeg van de FC tot aan de winterstop niet inzetbaar gaat zijn. Kees Kwakman, Hyun Jun Suk, Emil Johansson, Thomas Enevoldsen en Koen van de Laak zijn er vanavond niet bij en zijn er nog lang niet bij. Ze werden stuk voor stuk als kleine pijntjes afgedaan die met rust behandeld moesten worden. Dit lijkt mij toch een fout van jewelste van de medische staf. Als er een keer één zo’n fout wordt gemaakt is dat storend. Vier in een half jaar is toch beschamend voor een bvo! Voorts is ook Luciano er niet bij waardoor Agil Etemadi wederom op de bank zal plaats nemen.

Voor de opstelling zal dat, denk ik, het volgende gaan betekenen:

Van Loo; Hiariej, Ivens, van Dijk, Burnet; Holla, Sparv; Bacuna, Andersson, Tadic; Texeira.

Ik mag toch hopen dat Huistra niet met een variant op de proppen komt en de altijd ziek, zwak of misselijke Niklas Pedersen in de spits gaat zetten in plaats van Texeira. Pedersen viel afgelopen maandag al weer bij de beloften uit, maar zijn kwetsuur leek minder erg dan afhankelijk werd gedacht. In de kleuterklas noemden wij dat vroeger altijd aanstelleritis. Het lijkt voor iedereen het beste om de brekebeen weer terug naar Denemarken te laten gaan en je verlies te nemen want bij ons gaat het er nooit uitkomen. Zijn doelpunt tegen PSV liet weer eens zien dat hij wel degelijk goed kan voetballen, maar zijn lichaam lijkt domweg niet geschikt voor topsport.

Hoe dan ook, vanavond zal het elftal weer echt bloed, zweet en tranen moeten laten zien want anders kan de fikse overwassing in Eindhoven nog lang doorzeuren. Kop d’r veur en forza Groningen!

Eén reactie op “Groningen moet draad oppakken tegen NEC

  1. Irene de vos

    Kieftenbelt ERUIT!!!!!!!!
    Doormhem nu al 2 tegengoals. Tegen NEC

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.