Groningen ontmoet concurrent in Arnhem

De hoofddoelstelling van vooraf aan dit seizoen was direct plaatsing voor Europees voetbal. Dat kan uiteraard nog altijd want we zijn nog niet eens halverwege de competitie. Een goede stap kan vanmiddag worden gezet als Groningen op bezoek gaat bij één van de concurrenten die ook strijden om Europa in te mogen: Vitesse. Het is wel bijzonder lastig dat de provinciegrens overgestoken moet worden want over het algemeen worden we niet blij van uitwedstrijden…

Dat er na de drie treurige wedstrijden (VVV-Venlo thuis, PSV uit en NEC Nijmegen thuis) iets moest gebeuren was duidelijk en coach Pieter Huistra heeft ook rigoreus ingegrepen. De falende Jonas Ivens is niet inzetbaar vanwege een blessure volgende de officiële berichten maar het is de vraag of hij aan het vertrek zou hebben gestaan als hij wel 100% fit was. Zijn plaats in het centrum van de defensie wordt ingevuld door Johan Kappelhof. Hij moet dus nu een koppletje vormen met Virgil van Dijk en de levensgevaarlijke Boni afstoppen.

Verder moet Leandro Bacuna plaats maken. De jonge speler komt de laatste weken ook minder uit de verf en hij moet zijn plaats dus afstaan. Hoe Huistra dat gaat oplossen is een beetje opmerkelijk te noemen. Petter Andersson lijkt naar de zijkant te worden geschoven zodat de nummer 10 positie door Danny Holla kan worden ingevuld. Het is te hopen dat beide heren beter spelen dan in de wedstrijd tegen NEC. Zelfs onze trotse aanvoerder kon geen potten breken en versaagte af en toe zelfs bij het terugverdedigen. Holla was mijn inziens zelfs de slechtste man van het veld. Na zijn beenbreuk is hij toch een stuk minder geworden en dan valt vooral op dat hij veel tempo heeft ingeleverd. Ondanks dat ik geen fan ben van Nicklas Pedersen zou het logischer zijn om hem op tien te zetten. Dat is namelijk zijn positie en achter de spitsen is nu niet direct de ideale positie voor Holla. Hetzelfde geldt eigenlijk al het hele seizoen voor Bacuna. Die is ook meer een tien dan een rechterspits. En de oplossing van vandaag is eigenlijk precies hetzelfde. Andersson is geen rechterspits en dat terwijl Matías Jones zit te verpieteren op de bank. Huistra heeft wel erg weinig vertrouwen in de jonge Uruguayaan; hij is nog maar drie keer ingevallen en kwam totaal tot een half uur aan speelminuten…

De opmerkelijkste wisseling is uiteraard dat Luciano da Silva weer onder de lat staat. De negen tegendoelpunten van de laatste twee wedstrijden was reden voor Huistra om Brian van Loo te passeren. Ik vind dat erg opmerkelijk omdat hij aan deze negen tegentreffers niet zo veel schuld had. Waarom hij de Tukker niet eerder passeerde, bijvoorbeeld na de blunders tegen AZ of ADO Den Haag is me een raadsel. Dit lijkt niet het moment om het vertrouwen in van Loo op te zeggen. Een rare gang van zaken.

Al met al gaat de opstelling er waarschijnlijk als volgt uit zien:

Luciano; Hiariej, Kappelhof, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Andersson, Holla, Tadic; Texeira.

Maikel Kieftenbeld keert terug in de basis na zijn automatische schorsing van één duel. Hij is dit seizoen toch één van de beste spelers in het elftal en het gaat beter lopen tussen hem en Tim Sparv. Nu ook David Texeira het net echt goed heeft gevonden kan er vanmiddag toch nog maar weinig mis gaan! (Kerst, het is toch de tijd van hoop in deze donkere dag….)

13 reacties op “Groningen ontmoet concurrent in Arnhem

 1. Robert

  @Tammo80 goed punt, ik vind het idd ook jammer dat goede spelers worden gekocht en dan niet nodig blijken te zijn. ga maar na met wat voor verwachtingen Jones hier kwam. en Johansson is hetzelfde verhaal. en die worden maar bij de jeugd gezet

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Johansson is eigenlijk alleen nog maar geblesseerd geweest en dus een ander verhaal, denk ik.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Gert

  Ik krijg ook steeds meer vertrouwen in het tactisch inzicht van onze trainers, maar niet heus !!
  met deze opstelling heb ik geen goede hoop in een positieve afloop vanmiddag.
  Holla, Hiariej en Pedersen zijn de zwakste schakels van de FC, ik vraag me af of we onze nieuwe aanwinsten nog een keer in actie zien dit zeisoen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. MartinWinschoten

  Holla op 10 vind ik wel en niet kunnen. Voor de pass en de druk naar voren prima, maar voor goals en techniek heb je minder aan hem. Johansson zien we niet eerder dan na de winterstop terug en wat datmet jones is weet ik niet. Speelt bij de beloften erg wisselvallig. Misschien willen ze hem eerst goed op niveau voordat ze hem opstellen?

  Ben erg benieuwd wat deze opstelling ons gaat brengen vanmiddag! Come one FC

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jeffrey

  Holla weer 1 grote ramp, snelle wissel is gewenst.

    /   Beantwoorden  / 
 5. hertop

  luciano lekker bezig …..

    /   Beantwoorden  / 
 6. rene1

  teringlijer die hofs

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   hij kreeg ten onrechte rood

     /   Beantwoorden  / 
   1. diego

    echt niet
    domme actie vooral die eerste was onnodig

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     1e kon je geel voor geven, maar de 2e zeker niet. Maar ja het is ook een Belg die scheids… dus wat kun je hem kwalijk nemen

       /   Beantwoorden  / 
 7. rene1

  Was niet best in ieder geval een punt uit tegen Vitesse.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan

  blij met Luciano. Heb altijd gezegd dat hij minder slecht is dan die Lange. Heeft tenminste af en toe een punt gepakt.
  Ook a.ub. geen Holla en Hieriajeh meer1111 Waarom toch steeds
  geen Jones ??????

    /   Beantwoorden  / 
 9. René

  prima punt tegen Vitesse, Luciano aardig gekeept. Het uitkomen valt Luciano niet te verwijten, duidelijk een communicatie fout met Kappelhof. Maar verder eindelijk geen acrobatiek op doel. Verder zag ik eindelijk weer eens goed combinatie spel en veel meer zekerheid in de verdediging. Kortom na 4 hele slechte wedstrijden, biedt deze wedstrijd weer hoop voor de toekomst. Vitesse heeft een aardige ploeg, Groningen heeft het aardige gedaan… ze hadden 3 punten kunnen pakken.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.