Gaat Groningen goed de winter in?

FC Groningen heeft zich ietwat hersteld van de slechte beurten tegen PSV en NEC Nijmegen met een verdienstelijk punt in het uitduel met Vitesse. Met een behoorlijk aangepast elftal werd de 0 in Arnhem gehouden. Voetbal International sprak direct Luciano uit als Man van de Wedstrijd; de Braziliaan kan met een goed gevoel terugkijken op zijn terugkeer in de basiself.

Ook Johan Kappelhof vormde een goed koppeltje met Virgil van Dijk. De anders levensgevaarlijke spits uit Arnhem, Boni, was de gehele wedstrijd onzichtbaar. Voorts was er de wijziging op het middenveld met Danny Holla “op 10″.

In de praktijk blijkt eigenlijk gewoon dat Pieter Huistra de strategie heeft omgegooid en is overgeschakeld naar een 4-3-3 opstelling. Daar is niets mis mee. Systemen moeten ingevuld worden met de mensen die je voor handen hebt en als deze groep beter rendeert in systeem X dan moet de trainer dat aanpassen.

In dit systeem en met dezelfde elf namen zal FC Groningen vanavond aantreden tegen FC Utrecht. De Domstedelingen zijn bezig aan een zeer wisselvallig seizoen en met name in uitwedstrijden maken ze maar bitterweinig klaar. Ze hebben een beetje met dezelfde problemen als Groningen te kampen. Tegenover een mooie 6-4 overwinning op ajax staan bijvoorbeeld kansloze nederlagen tegen FC Twente, NEC Nijmegen en Heerenveen. Daarom kan Groningen het vanavond absoluut niet permiteren om punten te laten liggen.

Zoals net gezegd zal dat in een 4-3-3 opstelling gaan met dezelfde namen die Huistra tegen Vitesse op het wedstrijdformulier schreef:

Luciano; Hiariej, Kappelhof, Van Dijk, Burnet; Kieftenbeld, Holla, Sparv; Andersson, Texeira, Tadic.

Dat houdt in dat er maar liefst zes Nederlanders aan het vertrek staan en dat is de laatste wedstrijden wel eens anders geweest. Het is toch een ideaalbeeld waar we in de Nederlandse competitie weer naar terug moeten keren.

Vanavond zal er op het Champions League-tijdstip van 20.45 uur worden afgetrapt; kunnen we daar ook alvast aan wennen (Kerst nadert en dat is toch de tijd van de hoop?)

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

6 reacties op “Gaat Groningen goed de winter in?

 1. Jan

  Met Holla er weer in, speel je met 10 man!!!!
  Waarom in hemelsnaam M.Jones niet een keer proberen???
  Hij doet het heel goed in het beloftenteam.
  Ik begrijp niet waarom je anders zo’n jongen van zover weg haalt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. dennis

   Ik ben het zo erg met je eens over Jones. Waarom probeert Huistra het niet gewoon een keer. Misschien dat Texeira wel een extra boost krijgt doordat hij met een landgenoot op het veld staat. Want om nou te zeggen dat de andere Groningers hem vaak zien staan tijdens de wedstrijd, euhm nee,

     /   Beantwoorden  / 
 2. Herman

  Ben het eens met jan
  Ze zouden Jones een Kans moeten geven Holla brengt niks extra hij loopt de laatste tijd als een zak zout rond

    /   Beantwoorden  / 
 3. Duncan Hoeppertz

  En misschien vinden Jones en Texeira elkaar ontzettend gemakkelijk?

    /   Beantwoorden  / 
 4. rene1

  Utrecht speelt compleet met een B-elftal maar ook dat zegt niks.

    /   Beantwoorden  / 
  1. MartinWinschoten

   Past Holla mooi bij, bij dat B team. Wat is die slecht zeg. Pedersen komt erin en je krijgt veel een veel meer voetbal en veel meer kansen. Als die nou eens fit blijft is Andersson zijn plek kwijt op de “10″ positie. Ja lach maar mensen :p

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.