Categorie: "De Draaideur"

Menselijk gebaar in zakelijke voetbalwereld

FC Groningen heeft vandaag een kant laten zien die in het moderne voetbal niet vanzelfsprekend is: door het contract met de geblesseerde Koen van de Laak met een jaar te verlengen werd het menselijke boven het zakelijke verkozen.

Bij een speler die aan het revalideren is van een zware blessure en wiens contract afloopt is contractverlenging niet de meest logische optie. Daar zitten risico’s aan, zeker bij een speler die -met alle respect- op leeftijd begint te komen. Maar FC Groningen laat dus andere motieven meewegen. Dat ik dat mooi vind schreef ik hier eerder al.

Centen of punten?

De rook is weer enigszins opgetrokken na de heftige transferslag van begin van de week. Wonder boven wonder bleken alle spelers van FC Groningen die in de vuurlinie stonden uiteindelijk buiten schot gebleven te zijn. Andreas Granqvist, Tim Matavz, en wie weet wie meer, zien we zondag allemaal weer aan het front als Willem II de volgende tegenstander is.

Vandaag publiceerde Voetbal International een artikeltje op hun site waarin staat dat er nog een speler was die maar zo ten prooi had kunnen vallen aan de expansiedrift van een club uit een buurland. Die club is Club Brugge, de speler in kwestie is Jonas Ivens.

Team Stenman denkt na over aanbieding FC Groningen

Ondertussen praten, overleggen en discussiëren Fredrik Stenman en FC Groningen gewoon door over een eventuele contractverlenging. De Zweedse linksback heeft nu ook iets om over na te denken: een aanbieding van Groningse kant van drie nieuwe seizoenen bij de FC.

Ik kwam gisteren de omschrijving ‘team Dost‘ tegen, dat vind ik wel een mooie. Want het is teamwerk wat een speler met z’n zaakwaarnemer doet rond transferbesprekingen. Ook hier werd eerder al duidelijk dat het toch echt team Stenman is waar FC Groningen mee te maken heeft. Er kwamen wat tegenstrijdige berichten naar buiten: Stenman’s eigen woorden waren toch net wat anders dan het formele nieuws dat via de zaakwaarnemer naar buiten kwam. Dat was zoiets als “ik heb het prima naar m’n zin hier” tegenover “we gaan elders kijken”.

‘Matavz voor 5 jaar naar SSC Napoli’

Het is the day after, alles weer rustig aan het transferfront. Denk je… RTV Noord‘s razende reporter Frederick Stokker maakte zojuist bekend via Twitter dat FC Groningen‘s Tim Matavz een contract gaat tekenen dat hem voor vijf jaar verbindt aan SSC Napoli!

Veel informatie heb ik nog niet. Stokker verwijst door naar de site van RTV Noord, maar daar staat niets en verschijnt niets. Ik heb geen idee wanneer dat wel het geval is, vandaar dat ik nu alvast het nieuws verspreid.

Nijland: ‘Redelijk zeker dat niemand vertrekt’

Zojuist werd algemeen directeur Hans Nijland geïnterviewd door RTV Noord. Belangrijkste uitspraken: de deal met Tim Matavz is afgeketst op geld, en er vertrekt niemand van FC Groningen in de winterstop.

“Ik ben redelijk zeker dat er niemand vertrekt”, zei Nijland aan het begin. Dat is toch belangrijk en goed nieuws, al durf ik zelf op dit moment in het gekkenhuis transferwindow (wie heeft dat ooit bedacht!?) niets meer met zekerheid te brengen. Dus er kan altijd nog wat gebeuren. Nijland gaf ook aan dat niet alleen Matavz en Andreas Granqvist in de belangstelling hebben gestaan. Maar andere namen noemde hij echter niet.

Geen transfer Matavz naar Napoli

Als een donderslag bij heldere hemel komen er zojuist berichten dat de transfer van Tim Matavz naar SSC Napoli is afgeketst!

Voorlopig moeten we het doen met berichten in Italiaanse media. Daarin wordt de zaakwaarnemer van Matavz geciteerd. Ook nu weer is het lastig om een exacte vertaling te krijgen, maar duidelijk is dat de deal is afgeblazen omdat Napoli Matavz toch per direct wil overnemen. Vervolgens zou Matavz dan tot het eind van het seizoen verhuurd worden aan FC Groningen. Het probleem is dat deze constructie teveel administratieve haken en ogen kent om voor het aflopen van de transferwindow rond te krijgen.

Spitsenbal: Matavz, Dost, Gerndt

De transferwindow loopt vandaag af. Elke voetbalfan leeft nog even tussen hoop en nagelbijten. Dat geldt ook voor een FC Groningen-fan, al heb ik wel eens meer op m’n nagels gebeten in dit soort periodes. Het is wat dat betreft vooral veel gedoe om spitsen: Matavz, Dost en Gerndt.

Spitsen als speelbal van voetbalmiljoenbedrijven… De toekomst van Tim Matavz is helder: de officiële bevestiging van de clubs ontbreekt nog altijd, maar de Sloveen gaat gewoon in juni voor 7+ miljoen naar SSC Napoli. Een transfer waar vooral een positief gevoel bij overblijft. Het is niet realistisch om de topscorer langer te (kunnen) behouden als dat soort bedragen ter sprake komen. Ik zie het half jaartje extra als bonus. Zeker na gisteren.

Napoli Today: ‘Matavz is een speler van Napoli’

Zojuist kwam de Italiaanse site napolitaoday.it met het bericht dat de transfer van Tim Matavz afgerond is. Matavz vertrekt na dit seizoen van FC Groningen naar SSC Napoli.

Omdat deze site, via de geciteerde persoon van Gianluca Di Marzio, heel dicht op deze zaak zit is het waarschijnlijk dat de inhoud klopt. De letterlijke vertaling (via Google Translate) is als volgt:

“Tim Matavz is een speler van Napels. De 21-jarige Sloveense spits komt in het blauw van juni tot en met 7 miljoen euro. Te geven aankondiging werd Gianluca Di Marzio aan Sky Sports: “Een paar minuten geleden is wel de passage van Matavz naar Napels Bigon De overeenkomst tussen de leiders van Groningen en is bereikt over de basis van € 7 miljoen De speler, als.. weet, zal hij in Italië vanaf juni volgend jaar. De handtekeningen op de contracten zullen worden aangebracht in de komende uren. ”

‘Matavz na dit seizoen naar SSC Napoli’

“Tim Matavz vertrekt na dit seizoen naar SSC Napoli.”

Dezelfde bron die gisteren met de juiste info over de gesprekken van FC Groningen, Napoli en Matavz kwam is ditmaal ook de leverancier van het nieuws. Verdere informatie ontbreekt, vandaar dat ik toch heb afgewacht of het elders bevestigd zou worden. Helemaal 100% is dat nog niet het geval, maar ook @Transfergerucht op Twitter heeft het zojuist geplaatst. Dan weet je dat het bericht zich snel zal verspreiden.

‘Zweedse aanvaller in beeld voor FC Groningen’

De ene spits gaat, de andere komt: zo gaat het nou eenmaal. Ook bij FC Groningen. Nu het vertrek van Tim Matavz wel heel dichtbij gekomen lijkt te zijn (zeker is het nog steeds niet!), gaan we ons opmaken voor de komst van… Ja, van wie eigenlijk? Misschien wel van Alexander Gerndt.

De naam van de 24-jarige spits van Helsingborgs IF is een nieuwe in het transfergeruchtencircuit. Hij valt bijvoorbeeld op de site van fcgonline.nl (dat overigens ook bovenop het recente nieuws van Tim Matavz en Napoli zat). Het heeft geen zin om dat stuk helemaal over te tikken, vandaar dat ik jullie er gewoon hier naar verwijs.