‘Zweedse aanvaller in beeld voor FC Groningen’

De ene spits gaat, de andere komt: zo gaat het nou eenmaal. Ook bij FC Groningen. Nu het vertrek van Tim Matavz wel heel dichtbij gekomen lijkt te zijn (zeker is het nog steeds niet!), gaan we ons opmaken voor de komst van… Ja, van wie eigenlijk? Misschien wel van Alexander Gerndt.

De naam van de 24-jarige spits van Helsingborgs IF is een nieuwe in het transfergeruchtencircuit. Hij valt bijvoorbeeld op de site van fcgonline.nl (dat overigens ook bovenop het recente nieuws van Tim Matavz en Napoli zat). Het heeft geen zin om dat stuk helemaal over te tikken, vandaar dat ik jullie er gewoon hier naar verwijs.

Belangrijke dingen in dat verhaal: We hebben het hier over de topscorer van de Zweedse competitie, er hangt een vraagprijs aan van rond de 3 miljoen euro, en een Zweedse krant bericht vandaag dat FC Groningen contact zou hebben opgenomen met de club van Gerndt. Dat laatste past in het verhaal Matavz. Die moet eerst verkocht worden om aan nieuwe aankopen te kunnen werken.

Natuurlijk zit alles nog in schimmig vaarwater, maar er kan dus weer een nieuwe naam op de lijst van de FC-supporter gezet worden. Een veelbelovende, is mijn eerste indruk. Nu het er op lijkt dat Matavz sowieso nog het seizoen afmaakt in Groningen is er ineens geen tijdsdruk meer voor Nijland en co. Dat maakt eventuele onderhandelingen er wat prettiger op. Waarschijnlijk is dus ook dat de al eerder aangetrokken Jones voorlopig in Uruguay blijft. Dat is qua type speler overigens ook niet direct ‘de opvolger’ van ‘onze’ Timmie.

Ook de naam van Bas Dost blijft logischerwijs vallen in verband met FC Groningen. Met het vertrek van Luis Suarez bij Ajax wordt Dost ineens nadrukkelijker in verband gebracht met de Amsterdammers. Ook dat blijft een spannend verhaal om te volgen. Nog een paar daagjes, en de rust keert terug…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

28 reacties op “‘Zweedse aanvaller in beeld voor FC Groningen’

 1. kees

  je weet het nooit zeker, welke speler een toegevoegde waarde heeft! de aanval versterken: daar wordt al jaren om geroepen. Het middenveld schuift in kwaliteit a.h.w. langzaam op naar voren. Maar of één man die voorlinie echt versterkt?, dat is nog ongewis. Matavz is/was eigenlijk ideaal voor die positie. En als die Zweed nu al zou komen, dan kan hij dus mooi ingespeeld raken. Het gaat in de 2e competitiehelft voornamelijk om gemiddeldes: thuis winnen, en uit-niet teveel verliezen; dan is die plaats 5 in zicht. Morgen verder(na Heerenveen).

    /   Beantwoorden  / 
 2. appie happie

  als matavz gaar voor 7.5 of 8 miljoen en direct dan moet er wel en goede vervanger komen..dost denk ik naar ajax maar wat komt er bij voor ons misschien wel 2 molins en gendt??? ze zullen zien is wel spannend allemaal..net een gokkast :_)))

    /   Beantwoorden  / 
 3. appie happie

  gerndt

    /   Beantwoorden  / 
 4. Noordeling

  Deze speler is 24 jaar en speelt bij Helsingborgs If. Hij scoorde in 17 wedstrijden 13 keer en is 2 voudig Zweeds international. Bij een vertrek van Matavz voor 7 miljoen wordt er max. iets meer dan 3 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe spits. Een klein miljoen gaat dan naar de aandeelhoudes het overige deel wordt in de begroting van het volgend jaar opgenomen voor evt. tekorten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   met een uitbreiding of aanvulling (van tekorten)van de begroting voor volgend jaar us niets mis. Ik schat dat een zuinig aankoopbeleid op den duur zijn vruchten gaat afwerpen, en ruimte biedt voor andere noodzakelijke investeringen. Maar Groningen heeft nu wel veel achtereenvolgende jaren goede zaken gedaan op de transfermarkt, en helaas kan de club het zich niet permiteren door gebrek aan sponsorgeld om een selectie op mid bundesliga niveau te gaan houden: de groei komt maar heel mondjesmaat…dat is op zich jammer, maar een gegeven. .

     /   Beantwoorden  / 
  2. Jedokus Kwak

   Hij schijnt ook erg goed te zijn in het nemen van vrije trappen en heeft een verwoestend schot in zijn linkerbeen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob!

    Yeeeh lang leve YOUTUBE

      /   Beantwoorden  / 
 5. antognoni

  moet voor komend seizoen een hoop gebeuren,matavz, granqvist,stenman en ivens(als de top in belgenland meer dan 2milj. wil neertellen)zullen groningen deze zomer gaan verlaten… werk aan de winkel om nieuw fc samen te stellen

    /   Beantwoorden  / 
 6. appie happie

  zag net dat dost 6 miljoen moet gaan kosten..das niet normaal..dat betaald niemand.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   en Matavz 9, dus nu in de onderhandelingen…je moet wel iets afdoen van de vraagprijs, en als de club aan die vraagprijs niets af wil doen, dan is dat een signaal dat ze niet willen verkopen. “de onderhandelingen lopen goed, maandag meer” aldus berichten uit Milaan (bron: FCGOnline.nl). Dus Dost gaat of naar Ajax, of Doist blijft lekker in Heerenveen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. theoreticus

   dus niet spelen en je wordt 3 miljoen duurder, ik zou zeggen dat biedt perspectief voor de verkoop van Femi.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    da’s een flauwe opmerking: Femi is niet alleen verantwoordelijk voor verliespartijen..dan weet ik er nog een paar. Maar hij ligt bij Huistra in het spelconcept minder makkelijk dan bij Jans- terwijl ik toch steeds lees van de trainingen en beloftencompetitie, dat hij verdienstelijk en goed speelt. Bij Dost ben ik veel meer bezorgd om zijn karakter: typje onaangepast/moeilijk doen, denk ik. Verder zal SCH en hijzelf veel geld willen verdienen en dus aan Groningen voorbij gaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

     Ik schrijf toch niks over Femi’s voetbalcapaciteiten? Ik ben zelfs fan, afgelopen woensdag had ik hem gewisseld voor Tom, een goede balvaste balafpakker leek mij wel nodig tegen utreg.
     Het was een reactie op de bananenliefhebber, het is toch raar dat een speler een keer zo duur wordt van de reservebank?
     En 9 miljoen voor Dost? Als je een lastige speler echt kwijt wil dan vraag je dat niet, zo dom zijn zelfs de neuzen toch niet?

       /   Beantwoorden  / 
 7. theoreticus

  Wij zijn de plaatselijke Fc toch ook? En doar ben ik trots op!

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob!

   Wat dacht je van provinciale FC???

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Ik snap wat je bedoelt maar de uitdrukking is ‘de plaatselijke FC’, meer niet. Er zit geen waarde-oordeel aan vast. Plaatselijk betekent niets meer of minder dan ‘uit desbetreffende plaats’.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Mark

  Bij spelers die 3 miljoen of meer moeten kosten ga ik direct denken of het dan wel verstandig is om die te halen. Het verleden heeft steeds uitgewezen dat één keer in de zoveel tijd een speler moet vertrekken voor 6-8 miljoen om alle kosten te dekken, bij een aankoopprijs van 1,5 miljoen.
  Ms komt dat denken ook wel door de prijs voor Femi destijds…

    /   Beantwoorden  / 
 9. rob!

  Wie strijkt er nu die 125.00 euro van Suarez op: onze FC of de fam. Nijland?

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob!

   OK dan,andres zouden we egyptische taferelen krijgen hier in het noorden. :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Vergelijk jij nu Mubarak met Nijland? Foei :-)

      /   Beantwoorden  / 
   2. rob!

    Mubarak heeft meer poen, kunnen we Mido halen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   gevalletje voor de Raad van Commissarissen!

     /   Beantwoorden  / 
 10. GJ

  wat heeft iedereen toch met die Guillermo Molins?? hij maakt gemiddeld 3 goals
  per seisoen nou nou dat is veel. ,met tadic hebben we al zo iemand die niet kan
  scoren, ik zie liever iemand die er ook 7-10 in schiet (en dan bedoel ik niet de
  spits) je moet niet te afhankelijk zijn van 1 speler die alle goals moet maken.
  bovendien we hebben met de nieuwe al een buitenspeler erbij!

    /   Beantwoorden  / 
  1. antognoni

   molins is een speler die nog een tegenstander kan uitspelen waardoor je een man meer situatie en dus kansen krijgt. bij een doelpunt gaat vaak een assist vooraf….

     /   Beantwoorden  / 
   1. GJ

    tadic, garcia, enevoldsen, andersson, jones ze kunne allemaal een man uitspelen en een assist geven maar iemand moet ze er ook nog in schieten hé

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jedokus Kwak

     Molins zitten we inderdaad niet op te wachten want we hebben behoefte aan een speler die scoort. De beste alternatieven zijn volgens mij: Dost, v. Wolfswinkel en Gerndt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. GJ

      ben ik met je eens. alleen is al bekend dat de FC dost te duur vind en van wolfswinkel wil hier vast niet heen als groningen hem al zou kunne betalen.
      zouden boerrigter en boymans nog in beeld zijn?

        /  
 11. appie happie

  wolfswinkel hoef ik niet..laat die maar daar…zo goed is die nu ook weer niet..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.