Geen transfer Matavz naar Napoli

Als een donderslag bij heldere hemel komen er zojuist berichten dat de transfer van Tim Matavz naar SSC Napoli is afgeketst!

Voorlopig moeten we het doen met berichten in Italiaanse media. Daarin wordt de zaakwaarnemer van Matavz geciteerd. Ook nu weer is het lastig om een exacte vertaling te krijgen, maar duidelijk is dat de deal is afgeblazen omdat Napoli Matavz toch per direct wil overnemen. Vervolgens zou Matavz dan tot het eind van het seizoen verhuurd worden aan FC Groningen. Het probleem is dat deze constructie teveel administratieve haken en ogen kent om voor het aflopen van de transferwindow rond te krijgen.

Inmiddels heeft ook Gazetto Dello Sport gemeld dat de onderhandelingen gestopt zijn. Een extra element dat ook meegespeeld zou hebben bij het afblazen van de deal is het punt van risicodraging bij een eventuele zware blessure van Matavz.

Er zijn nu  verschillende opties. Napoli kan met een hoger bedrag komen met als voorwaarde dat Matavz per direct verhuisd. Een bod waar FC Groningen “ja” tegen zegt. Of in juni worden de onderhandelingen voortgezet. Het is natuurlijk ook een zakelijk en tactisch steekspel. De eerste optie is op zich financieel aantrekkelijk, maar dat geeft een probleem om op korte termijn een vervanger te vinden.

Volgens de zaakwaarnemer is het een grote tegenvaller. Matavz en hij hebben mooie clubs afgewezen omdat de voorkeur bij Napoli lag.

Nader nieuws kun je vanaf nu bij deze blog via updates volgen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

16 reacties op “Geen transfer Matavz naar Napoli

 1. HJR

  Misschien ook wel beter!
  Als Matavz op dezelfde manier de tweede seizoens helft volbrengt, zijn er vast meer clubs geinteresseerd in Matavz. Dit zal dan zeer waarschijnlijk zijn prijs alleen maar opdrijven.
  Keerzijde is wel als Matavz in 1 keer stil valt, het tegen over gestelde kan gebeuren en we blij mogen zijn met 3 miljoen…..

    /   Beantwoorden  / 
 2. robfc

  ik denk dat je dit positief kunt bekijken,7 miljoen lijkt veel, maar als hij zo blijft voetballen, komen ook de andere clubs terug en wordt er zeker meer betaald. Het voordeel is, dat er erg veel clubs geinteresseerd zijn in Matavz. We mogen wel hopen, dat hij gemotiveerd blijft.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paco

  Wat ik zelf raar vind is dat het na zo lang praten toch een administratief probleem is. Je bereid je toch voor op alle eventuele deals?

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   dat is best een gedoe hoor;) ik zei toch even wachten op een officeel persbericht:P ik ben blij dat het nie doorgaat tim is meer waard!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    Was dacht ik lang genoeg voorzichtig. Tot vanmiddag (“100%”). Wordt meteen afgestraft!

      /   Beantwoorden  / 
    1. GJ

     haha tja het leven is hard he!:P maar mijn compilmenten over hoe je de de soap matavz hebt gebracht er waren zo veel geruchten waarvan veel niet kloppen maar je zat aardig op het goede spoor!

       /   Beantwoorden  / 
 4. MartinWinschoten

  Laat hem aub blijven! Anders beleven een dramatische 2e seizoenshelft. En het verhaal van zijn zaakwaarnemer dat ze veel clubs hebben afgeslagen zou ik ook maar met een korreltje zout nemen. Zijn allemaal tactische uitspraken. Die man denkt waarschijnlijk alleen in z’n eigenbelang

    /   Beantwoorden  / 
 5. supporter

  Het is voor iedereen beter denk ik dat het vanavond nog rond komt. Matavz is rustig en gaat dan misschien nog wel beter spelen. Groningen kan rustig gaan zoeken naar een vervanger, terwijl ze nu misschien weer moeten wachten tot het laatste moment. Ben benieuwd, als het maar geen tactisch spel is van beide partijen. Groningen moet wel een vervanger hebben om het nu door te laten gaan en Matavz meteen te laten vertrekken. Wie weet wat men ondertussen aan het doen is. Het is een slechte zaak om spelers in de winterstop te laten wisselen van club, maar spannend blijft het wel. Volgens mij zit bijna elke voetballiefhebber op het moment achter de computer om bij te houden wat er allemaal gebeurd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   Dit zijn fantastische middagen, maar ik heb het vermoeden, dat Groningen redelijk goed weet hoe de markt in elkaar zit mbt Matavz, 7 miljoen is mooi, maar Nijland wil meer, en van mij mogen ze daarop gokken, Matavz ligt toch nog vast tot 2014. Hij is op dit moment erg gewild, en dat zal hij over een half jaar en zeker over een jaar nog zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 6. rob roy

  Wat betreft tactisch inzicht op financiëel gebied hoef je Nijland en consorten niets meer te vertellen. Het is nog geen 24.00 uur en er kan nog veel water naar de zee. Ik zie nog gebeuren in deze 4,5 uur dat Tim wel naar Napoli gaat en dat de FCG Aleksander Gernt nog gaat contracteren. Zo niet, nog geen man overboord, dan blijft Tim mooi nog een half jaar bij ons en met de woorden van Nijland te spreken:”Er lopen nog meer goede spitsen in Zweden rond”!!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. kees

  de zaakwaarnemer, die heeft alleen een belang bij een contract met handtekeningen! Want daar toucheert hij dik van mee… Maar beter ware het om in de kop van het item, “Transfer Matavz naar Napoli nu niet” op te nemen… want dat Matavz weggaat is zeker, en juni ( de zomer, 5 maand!) is heel dicht bij. Ik zou er veel voor over hebben om die onderhandelingen en onderons gesprekken met tussenpersonen en tolk? in een pizzeriatje te hebben meegemaakt… Zweethanden, asbakken vol, kringen onder de ogen en stiekem even naar die mooie vrouwen kijken. Zo kom je nog eens ergens, als directeur van de BVO . Laten we overall blij zijn ndat de sfeer zo goed is op het ogenblik, want dat is eigenlijk de “12e man”

    /   Beantwoorden  / 
 8. Paco

  Schakel net te laat in, maar zei Derksen nou dat de deal toch vanavond nog rond komt bij VI op TV?

    /   Beantwoorden  / 
  1. antognoni

   ja, maar dat kan niet. in italie sluit de window om 19uur

     /   Beantwoorden  / 
  2. kees

   Luciano heeft het koud…was vorige jaar ook zo! Als de narcissen boven de voetbalgrasmat uitsteken, dan kan hij weer supersnel en goed reageren.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Paco

   Een slechte keeper wint geen zilveren bal.

     /   Beantwoorden  / 
 9. Tyson

  Veel beter voor Matavz – Napoli is een onbetrouwbare club. Dit is niet de eerste keer dat het afketst. Tim gaat dit seizoen 30 doelpunten maken – en dan komen de “echte” clubs !! Zet hem op Tim – natuurlijk willen we je niet kwijt maar we gunnen je een topclub !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.