Napoli Today: ‘Matavz is een speler van Napoli’

Zojuist kwam de Italiaanse site napolitaoday.it met het bericht dat de transfer van Tim Matavz afgerond is. Matavz vertrekt na dit seizoen van FC Groningen naar SSC Napoli.

Omdat deze site, via de geciteerde persoon van Gianluca Di Marzio, heel dicht op deze zaak zit is het waarschijnlijk dat de inhoud klopt. De letterlijke vertaling (via Google Translate) is als volgt:

“Tim Matavz is een speler van Napels. De 21-jarige Sloveense spits komt in het blauw van juni tot en met 7 miljoen euro. Te geven aankondiging werd Gianluca Di Marzio aan Sky Sports: “Een paar minuten geleden is wel de passage van Matavz naar Napels Bigon De overeenkomst tussen de leiders van Groningen en is bereikt over de basis van € 7 miljoen De speler, als.. weet, zal hij in Italië vanaf juni volgend jaar. De handtekeningen op de contracten zullen worden aangebracht in de komende uren. “

Een wat cryptisch verhaal, maar de strekking is denk ik wel duidelijk. Die komt ook overeen met de eerdere berichtgeving op fcgroningen.blog.nl. Matavz maakt het seizoen hier af, daarna vertrekt hij voor 7 miljoen euro naar Napels. Omdat een en ander in elkaar grijpt qua berichtgeving zou ik zeggen dat de deal nu voor 100% rond is.

Er zullen ongetwijfeld nog een paar interessante details aan de deal zitten, maar daarvoor is het vooral wachten op het moment dat FC Groningen zelf met een persbericht cq persconferentie naar buiten komt. Normaliter zou dat vandaag het geval moeten zijn.

Verdere berichtgeving zal ik vandaag op de voet volgen (ik heb er speciaal een dagje vrij voor genomen). Ook als het gaat om andere transfernieuws omtrent FC Groningen natuurlijk.

UPDATE 14:53u: Een bericht via Twitter van @goosmdeboer, hoofd Sport bij RTV Noord: “Deal Napoli en FC Groningen over Tim Matavs. Ruim 7 miljoen, kan verder oplopen. Ingang juni. Prettig geregeld Nijland & Mulder.”

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “Napoli Today: ‘Matavz is een speler van Napoli’

 1. Milko Djurovski

  Google translate still needs some tweaking ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Santhom

  Kutzooi

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tim9

  Nou prima toch. Matavz behouden was een utopie, dit is dan een prima oplossins lijkt me.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Peter

  Nou had toch op 8 miljoen gehoopt, nu rustig kijken naar opvolger.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sandratb

  Die is er al!
  Alexander Gerndt

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.