‘Matavz voor 5 jaar naar SSC Napoli’

Het is the day after, alles weer rustig aan het transferfront. Denk je… RTV Noord‘s razende reporter Frederick Stokker maakte zojuist bekend via Twitter dat FC Groningen‘s Tim Matavz een contract gaat tekenen dat hem voor vijf jaar verbindt aan SSC Napoli!

Veel informatie heb ik nog niet. Stokker verwijst door naar de site van RTV Noord, maar daar staat niets en verschijnt niets. Ik heb geen idee wanneer dat wel het geval is, vandaar dat ik nu alvast het nieuws verspreid.

Volgens Stokker gaat het om een bericht uit eerste hand, namelijk van de zaakwaarnemer van Matavz. Die meldt dat de eerstkomende dagen het contract dan toch zal worden ondertekend. We kunnen er van uit gaan dat dat inderdaad het geval zal zijn. Gezien de ontwikkelingen van gisteren mag je je twijfels houden totdat die krabbel ook echt gezet is. Maar aan de andere kant zal zo’n scenario toch niet voor de tweede keer passeren.

Dat neem ik tenminste aan. En dat de deal toch rond zou komen, maar dan dus na de deadline van gisteren, leek ook de meest voor de hand liggende optie. Dat was in ieder geval het gevoel dat ik kreeg toen Hans Nijland gisteren door de regionale omroep werd geïnterviewd. Voorlopig ben ik nog wel voorzichtig, vandaar de aanhalingstekens in de titel.

Meer nieuws zal ik hier als updates plaatsen. En terwijl ik de laatste woorden hier tik is er inderdaad dat bericht op RTV Noord. Dat kun je hier bekijken.

UPDATE wo. 21:30uur: Het nieuwe nieuws over Tim Matavz is al weer enige tijd oud. Ik ben echter net thuis, vandaar deze late update. Ik zag al wat reacties hier die de boel aardig samenvatten. De situatie is zo dat Matavz en Napoli er uit zijn, maar dat dat voor FC Groningen en Hans Nijland nog niet zo is. Naar verluid gaat het om meer dan nog wat details waar nog over gepraat moet worden. Concrete afspraken zijn er nog niet gemaakt, vandaar dat er ook nog geen definitief nieuws is omtrent de overgang van Matavz naar Napoli.

Onduidelijk is zelfs nog wanneer dat laatste er komt. We blijven dus in al dan niet blijde afwachting van het verlossende woord over de toekomst van Tim Matavz.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

16 reacties op “‘Matavz voor 5 jaar naar SSC Napoli’

 1. GJ

  en daar is die weer de bekende onrust tokker genaamt twitter…:P wrm praten ze niet gewoon in juni verder?????????

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mark

  Omdat Napoli dan achter het net zal vissen wat betreft Matavz.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   …en Nijland nu aan zijn financiële eisen vast kan houden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Ik dacht 9 miljoen en geen penny minder!!!!

      /   Beantwoorden  / 
 3. andre

  If……..
  When>>>>>>>>>>
  Why……….
  What….

  Stel voor dat Tim zijn gemidelde opkrikt met 1 goal per match (if)
  Tim geblesseerd raakt ( when)
  Er meerdere kapers op de kust verschijnen ( zie if EN DE PRIJS STIJGT…)
  What.. wat wij bedenken en niet weten, mooiste opmerking komt toch van de speler zelf, als “jeugdige” binnenkomen
  En als man naar buiten lopen…

  Dat zit wel snor met Timmy

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   André: uit het feit dat Nijland tijdens de wedstrijd van Heerenveen alweer naar Milaan afreisde geeft toch aan dat er een zeker belang bijzat om in DIT transferwindow al een contractafspraak te maken. Althans de bestaande onderhandelingen te concretiseren. Dus al die speculaties gaan allemaal in dezelfde richting op met één conclusie: Matavz gaat naar Napoli voor een mooi transferbedrag met clausules/voorwaarden die voor FC Groningen “niet ongunstig” zullen zijn. Anders had Nijland wel Basta! geroepen. PS: Ik las laatst dat de Zweedse transferwindow deze week nog open is (Larsson van Vitesse gaat naar Zweden terug)…Was die Gerndt en die Molins ook geen Zweed, toeval-lig?

     /   Beantwoorden  / 
   1. arnelio

    Zou dat dan niet alleen voor uitgaande transfers gelden, dus uit NL naar Zweden.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Noordeling

  Het laatste nieuws is dat er wel een akkoord is tussen Matavz en Napoli, maar dat er geen akkoord is tussen Fc Groningen en Napoli.

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   Matavz heeft zelf aangegeven, dat hij dolgraag naar Napoli wil, ook Groningen gunt hem deze stap, zijn zaakwaarnemer, is er al langer uit met Napoli, alleen Groningen zelf nog niet. Dat ze deze week zouden onderhandelen, was afgesproken, maar volgens de Italiaanse kranten, vandaag nog niet. Het is volgens deze kranten, alleen nog de laatste details, over de 7 miljoen, die ze geboden hebben, nu hij niet meer geleend gaat worden, is het nog onderhandelen over de prijs. Ik had graag gezien, dat Groningen wat langer zou wachten, want ik denk toch echt dat Matavz 10 miljoen waard is

     /   Beantwoorden  / 
 5. nik

  ff een beetje offtopic: wel grappig, dat matavz zondag door tvkijkers tot “man of the match” gekozen werd, terwijl duidelijk de forumleden er heel anders over denken: TADIC! (en terecht; hij speelde een superwedstrijd)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Peetje

  Nijland wil wat de transfer van Matavz betreft, het onderste uit de kan….en niet zoals bij Suarez, bijna het onderste uit de kan. En daarom duurt het, volgens mij even iets langer. De (echte) verkoopprijs van Matavz zal pas bekent worden gemaakt nadat er een nieuwe spits is aangetrokken.

    /   Beantwoorden  / 
 7. GJ

  whaha ik denk dat paco voortaan wacht op een officeel persbericht van de FC :P

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Nee! Laat die draaideur wapperen, hard! ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. GJ

    haha ik vind het prima hoor, ik vind het wel grappig!
    heb je trwns al overwogen om een boek te schrijven? stof genoeg dacht ik zo: matavz, blind allemaal bijna eindeloze soaps

      /   Beantwoorden  / 
 8. Peetje

  Thanks GJ voor je compliment!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   graag gedaan, (welk compliment eigelijk? :P )

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.