Team Stenman denkt na over aanbieding FC Groningen

Ondertussen praten, overleggen en discussiëren Fredrik Stenman en FC Groningen gewoon door over een eventuele contractverlenging. De Zweedse linksback heeft nu ook iets om over na te denken: een aanbieding van Groningse kant van drie nieuwe seizoenen bij de FC.

Ik kwam gisteren de omschrijving ‘team Dost‘ tegen, dat vind ik wel een mooie. Want het is teamwerk wat een speler met z’n zaakwaarnemer doet rond transferbesprekingen. Ook hier werd eerder al duidelijk dat het toch echt team Stenman is waar FC Groningen mee te maken heeft. Er kwamen wat tegenstrijdige berichten naar buiten: Stenman’s eigen woorden waren toch net wat anders dan het formele nieuws dat via de zaakwaarnemer naar buiten kwam. Dat was zoiets als “ik heb het prima naar m’n zin hier” tegenover “we gaan elders kijken”.

Zo bekeken heeft de speler een luxeprobleem. Verlengen zou Stenman prima vinden, maar een nieuwe club is ook aantrekkelijk. Vooral financieel: je gaat niet weg als je er op dat gebied minder van wordt. FC Groningen wil, ook dat was bekend, graag door met de betrouwbare linksback, die dit seizoen mede door dat mannetje voor hem laat zien wat er in zit.

Dat team Stenman de aanbieding, waarover verder geen details bekend zijn, in beraad heeft geeft de Groningse burger en voetbalbestuurder moed. Aan de andere kant zegt het niet veel. Het is de vooral de vraag wat de alternatieven van Stenman zijn. Er schijnt belangstelling te zijn, maar verder zijn daarover zijn geen mogelijke antwoorden bekend. Vandaar dat ook het antwoord van team Stenman, op de vraag van de FC om bij te tekenen, nog alle kanten op kan.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

22 reacties op “Team Stenman denkt na over aanbieding FC Groningen

 1. Mark

  Gaat dat net als in die reclame? I move to you, you move to me! No, sir you move to 600!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Ja zoiets zal het wel zijn…een beeetje gissen, maar het feit dat die Matavz transfer zo goed als zeker is, weten Stenman en zijn zaakwaarnemer dat de opties voor een andere club in het zomerwindow weer volop aanwezig zijn: het nieuwe contract met FC Groningen is een pro-forma: 2 of 3 jaar maakt weinig uit. Stenman zal willen blijven bij een ernstige beenblessure of andere onverwachte situatie, heeft het naar zijn zin, en met een rianter salaris dan nu: kon trouwens nog wel iets meer zijn dan 6 ton.(ik schat 7)..-waarbij die profvoetballers maar 30% belasting betalen! De gelimiteerde transfersom zal ook wel in het nieuwe contract worden gewijzigd, en het voorbereidende werk/lobby naar een eventueel nieuwe club is nu al gedaan. Als hij zo goed blijft spelen zoals nu is het alleen maar goed voor FC Groningen, want Granqvist en Ivens staan ook op punt van een zomers vertrek. Het liefst zie ik voor Stenman in de plaats een zelfde type als Kieftenbeld/Blind in de zijkanten-achterste linie. Groningen heeft zich mooi in de kijker gespeeld, dit jaar, en dit is nu een keer een van de consequenties.

     /   Beantwoorden  / 
 2. dries

  Zondag allemaal Stenman toezingen dat hij moet blijven!Weinig goede linckbacks in nederland te vinden ,mogen blij zijn als die blijft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   laten ze ABBA halen om op de middenstip op te treden!

     /   Beantwoorden  / 
 3. JK

  Ik denk dat Stengun een van de grootverdieners is bij de fc.
  Het is een prima linksback maar ik zou hem geen loonsverhoging geven bij een nieuw contract.
  Dan maar ergens een goedkoper talent weg vissen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. kees

  is genoteerd!
  Hans Nijland

    /   Beantwoorden  / 
 5. theoreticus

  Hoe weet Kees hoeveel Stenman verdient ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Heb eens een overzichtje gezien jaren terug (voor de probleemtijd bij het voetbal)van wat modale eredivisiespelers bij top en subtopclubs verdienden. 7 ton of meer bij Heerenveen/ tot ruim meer dan een miljoen € bij Ajax, Feyenoord en PSV. En eerder, toen Nijland het had over het salarisplafond, en lagere nieuwe contracten, toen was Stenman al bij FC Groningen. Nee precies weten doe ik (en jij!)het niet,maar zoals ik zei, die buitenlanders betalen hier maar 30% sport-Inkomstenbelasting, en mijn schatting is bruto voor hem zeker 5,5 a 6,5 ton in de oude (huidige) situatie. Maar dat kan door bonussen/europees voetbal nog wel hoger zijn geweest. Nu Matavz verkocht gaat worden zal de druk op FCGroningen bij contractvoorwaarden over verdiensten van spelers toenemen.
   Het is wel duidelijk dat clubs zich delaatste tijd hebben verkeken op spelerslasten bij hun begroting, vooral als sportieve successen uitbleven.
   @ Theoreticus :Weet jij nog meer dan ik :) ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. theoreticus

    Nee joh, ik heb geen idee. Vorig jaar was in het nieuws dat het gemiddelde eredivisiesalaris op zo’n 3,25 ton zit.
    Marktwerking noemen ze dat(?!).
    Ik denk dat je dan idd aardig in de buurt van jouw schatting komt met Stenman.
    Hoe het dan met het huidige salarisbeleid van de Fc zit bij de contactverlenging van Stenman, geen idee .
    Vallen bonussen ook onder salaris?

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     volgens de belastingdienst wel! :D )

       /   Beantwoorden  / 
     1. GJ

      stenman verdient echt nie meer dan 4 ton hoor

        /  
   2. Paco

    Drie ton plus premies. Schat ik (hij die nooit een financieel wonder is geweest…) ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     kunnen we elkaar een hand geven…ik kan niet eens optellen :)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paco

      Als je had gezegd dat je niet kunt aftrekken had ik je geen hand gegeven. :)

        /  
    2. theoreticus

     Is dat netto of bruto?
     En weet jij misschien wat de Fc totaal aan spelerssalarissen betaald?

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paco

      Ik denk dat 3 ton in de buurt komt. Volgens mij (weet het niet zeker) is het bijv. zo dat spelers uit Zuid-Amerika niet heel snel gehaald worden omdat dan een verplicht minimum-salaris betaald moet worden van (ik dacht) 3.5 ton. Heeft met allerlei regeltjes te maken, maar daar zijn ze voorzichtig mee omdat het scheve verhoudingen in het salarishuis geeft. Vandaar dat gemiddelde. Ook voetballers hebben de afgelopen jaren wat in moeten leveren…

        /  
 6. theoreticus

  Abba hebben ze laatst voor een miljard weer bijeen proberen te krijgen, is gelukkig niet gelukt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   dus niet alles is te koop, gelukkig!

     /   Beantwoorden  / 
 7. FCG fan

  Op fcgonline hebben ze het over een 1 of andere Halil ben Moussa ofzoiets, kan iemand mij meer vertellen over deze speler?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Peetje

  Er wordt al een tijdje door Team Stenman nagedacht over de aanbieding van Groningen. Terwijl hij het hier naar zijn zin heeft en de F.C ook nog een mooie club vindt, daarbij speelt hij een goed seizoen en staat de F.C. vierde in de Eredivisie. En, zover ik hier lees, kan hij ook meer gaan verdienen. Kortom, gedachte, gevoel en gedrag zijn positief. Ik denk dat hij op een nieuwe uitdaging/club wacht.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Iets met oude en nieuwe schoenen…

     /   Beantwoorden  / 
   1. JK

    Hij wil nieuwe schoenen? Dan tekent hij maar ergens anders hoor. Ik moet ook mijn eigen schoenen betalen :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.