Categorie: "De Jeugd"

Beloften FC Groningen voor de 11de keer op rij ongeslagen

Er zitten veel parallellen in het seizoen van FC Groningen en Jong FC Groningen. Ook vandaag weer: de beloften speelden, net als de grote broer gisteren, gelijk. Tegen Jong Feyenoord/Excelsior bleef het 0-0.

Het was ook een uitwedstrijd, eentje waarin de ploeg van Dick Lukkien tegen een tegenstander speelde waar we een aantal inmiddels bekende namen in terug zien. Van Haaren, Cabral, Simon, Mokotjo, Bahia, Fer, Martins Indi, zij allen maakten dit seizoen al minuten in het eerste. Het geeft wellicht ook aan waar de problemen van de ploeg van Mario Been liggen: Feyenoord 1 is vaak een veredeld beloftenteam. Dan is het logisch dat er problemen zijn op het allerhoogste niveau.

Gelijkspel Jong FC Groningen tegen hekkensluiter

Jong FC Groningen heeft gisteren met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Helmond Sport.

Het was een duel van de nummer twee tegen de nummer laatst op de ranglijst. Makkie, denk je dan. Maar de beloften kwamen dus niet verder dan een gelijkspel. Norair Mamedov was het weer eens die voor de Groningse treffer tekende. Hij zette de ploeg van trainer Dick Lukkien op voorsprong, maar Jong Helmond Sport maakte na een uur gelijk. Ondanks goede kansen voor de FC kwam de winnende er niet meer.

Kort nieuws FC Groningen

Even een rondje langs de velden met dit blokje kort nieuws over FC Groningen.

Zo laat Koen van de Laak via Twitter weten dat het bezoek aan de orthopeed vandaag goed verlopen is. De knie ziet er, naar omstandigheden, “aardig” uit. Op 5 januari volgt de operatie in het Martiniziekenhuis.

Het laatste nieuws over Daley Blind is dat deze toch weg wil bij Ajax. Diverse media berichten dit. Het ontslag van trainer Martin Jol heeft dus geen invloed op de eerder al genomen beslissing om Ajax te verlaten. Intussen hebben zich -volgens diezelfde media- ook diverse andere clubs gemeld voor Blind. SC Heerenveen, AZ en ook FC Twente worden genoemd. Het lijkt er op dat Blind diverse ijzers in het vuur heeft en daarom meer ‘bedenktijd’ wil. Maar eerder gaf Blind ook aan dat alleen FC Groningen een optie is. We gaan zien wat dat waard geweest is…

Vraag het aan Daley Blind

Als  je van Ajax komt moet je altijd extra aan de bak om het hier in het Noorden goed te doen. Zo is dat nou eenmaal. Maar Daley Blind is door z’n goede spel hard bezig om snel geaccepteerd te worden door de FC-fans.

Jonge fans hebben nu dé kans om Daley te interviewen! Daarvoor moet je even doorklikken naar de officiële site van FC Groningen:

Ik wil Daley Blind interviewen!

Woensdag gehaktdag

Als je snel bent kan het nog, met de FC Groningen Junior Club naar de Nederlandse 3D-film “Het Regent Gehaktballen”.

Dat is morgen (woensdag) al, dus alleen vandaag kun je je nog aanmelden. Voor 5 euro per persoon kunnen leden zich, samen met twee vrienden of vriendinnen, nog aanmelden via de website www.fcgroningenjuniorclub.nl.

(Foutje in de nieuwsbrief!! Daar staat www.juniorclubfcgroningen.nl, red.).

Woensdag om 14.00 uur wordt er verzameld bij bioscoop Pathé aan het Zuiderdiep in Groningen. De ontvangst is inclusief een consumptie.


Green White Bengels, waar zijn jullie?

Een oproep van de officiële FC Groningen-site; of alle Green White Bengel leden hun email-adres willen doorgeven! Dat is belangrijk voor de mailing en het op de hoogte houden van de activiteiten.

Ga dus even hier naar toe om je adres door te mailen. En vergeet niet vriendjes of vriendinnetjes te vragen hetzelfde te doen!

Beloften afgelast!

Zojuist werd bekend dat de wedstrijd van Jong FC Groningen (tegen PSV) vanavond toch niet door gaat. Afgelast dus.

Wanneer de wedstrijd wel gespeeld wordt is nog niet bekend.

Jong FC Groningen – Jong PSV

Voor jong FC Groningen staat vanavond een stevige pot op het menu: de beloften van PSV komen naar de Euroborg.

Vanochtend werd het veld goedgekeurd, vanavond om half 7 begint de wedstrijd. Een uur eerder, om half 6 dus, gaat de kassa open. Kaartjes kosten €2,00.