Categorie: "De Supporter"

FC Groningen op Hyves

Hyves: ik hoor er de laatste tijd wat mindere berichten over. Maar ik kreeg zojuist een mailtje, en de boodschap daarin geef ik hierbij door.

Stephan beheert op dit moment een FC Groningen Hyve. Maar ook hij ‘hyvet’ steeds minder. Daarom is de vraag of er iemand is die hem wil opvolgen?

Lijkt me helder verder; gewoon even de volgende link aanklikken, en even gewoon reageren als het je wat lijkt om Stephan op te volgen:

FC Groningen Hyve

Pieter Huistra: ‘FC Groningen is van jongs af aan mijn club’

Het is vrijdagavond, een goed moment om voorzichtig naar zondag te kijken. Dan staat SC Heerenveen – FC Groningen op het programma. Ik begin de voorbeschouwingen met een blog over Pieter Huistra.

Op de site van FC Groningen kijkt de coach vooral voetbaltactisch vooruit naar zondag. Daarover meer in de blogs van morgen over deze pot. Maar aan het eind van het artikel doet de geboren Fries een opvallende uitspraak: “FC Groningen is van jongs af aan ‘mijn club’. Als speler, jeugdtrainer en nu als hoofdtrainer.”

Korte berichten FC Groningen

Het is weer tijd voor een aantal korte berichten over FC Groningen.

Begin ik met de actualiteit, met Jong FC Groningen. Dat speelde voor de competitie in Den Haag tegen Jong ADO. Het werd 1-0, het werd 1-2, maar uiteindelijk werd het 2-2. Leandro Bacuna toonde aan nog altijd het net te kunnen vinden. Norair Mamedov had dat in het weekend weer eens bewezen, en ook nu prikte hij er eentje in. Jong FC Groningen blijft met dit gelijkspel op de tweede plaats van de ranglijst staan.

Interview over supportersbeleid met Tjeerd van Dekken

Naar aanleiding van de oprichting van het platform Recht Op Voetbal, en de blog die ik daar over schreef, besloot ik een interview te doen met Tjeerd van Dekken om nog wat door te gaan over supportersbeleid in Nederland. Met deze recente actie omtrent de Derby van het Noorden leek me dat een goed moment. Van Dekken was zo aardig om daar snel aan mee te werken.

Het is goed om te weten dat er op het hoogste beleidsniveau mensen werken die de belangen van supporters vertegenwoordigen. De 43-jarige Van Dekken is volksvertegenwoordiger namens de Tweede Kamerfractie van de PvdA en in die hoedanigheid woordvoerder Sport. FC Groningen is de favoriete club van de geboren Marumer, die het als voetballer bij SV Marum nog tot het niet onverdienstelijke niveau van de derde klasse KNVB schopte. Ondanks z’n ongetwijfeld drukke bestaan in de politiek voetbalt hij nog steeds: je kunt hem in actie zien hier in stad, op de velden van Amicitia VMC.

FC-shirts voor het goede doel

Even weg van de transferperikelen nu. Aandacht voor het goede doel: de Stichting Doe Een Wens organiseert een veiling van gesigneerde shirts van FC Groningen.

Het idee van Doe Een Wens is om voor kinderen tussen drie en achtien jaar een wens in vervulling te laten gaan. Het gaat om kinderen die een levensbedreigende ziekte hebben. De wens kan voor hen een flinke steun zijn, maar logischerwijs is er geld voor nodig. Met de opbrengst van de veiling kunnen straks weer enige wensen in vervulling gaan.

Nee dus…

Ik kreeg laatst een mailtje van lezer @kees, vaste klant op deze blog, die een leuk linkje wilde delen. Waarschijnlijk hebben jullie ‘m intussen al gezien, maar leuk is-ie inderdaad. En een beetje tragisch ook. Beetje erg…

Recht Op Voetbal

Er wordt even niet gevoetbald, morgen vertrekt FC Groningen naar Tenerife voor een trainingskamp, dus een goed moment om over supporterszaken te praten. Meer in het bijzonder: over het platform Recht Op Voetbal.

In het Dagblad voor het Noorden en op RTV Noord kreeg Recht Op Voetbal onlangs enige aandacht. We herkennen onder andere oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Groningen Roger Stinissen bij dit initiatief. Het idee is om “een online juridisch platform op te zetten waarbij supportersverenigingen en supporters informatie kunnen vergaren en, in een later stadium, kennis kunnen uitwisselen om elkaars positie kunnen versterken.” Simpeler gezegd wil R.O.V. de situatie voor supporters bij uitwedstrijden verbeteren.

Overleven in de kou van Euroborg

Goed, het wordt dus gewoon stervenskoud, vanavond in Euroborg, bij FC Groningen – Vitesse. Zo koud, dat zelfs de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) een waarschuwing afgeeft op de site van FC Groningen.

Dat doet de GHOR als de temperatuur onder de -5 zakt of de gevoelstemperatuur onder -10. En dat gebeurt in beide gevallen vanavond. Als het om de gevoelstemperatuur gaat kan een hartverwarmende voorstelling van de FC wonderen doen. Maar om toch het zekere voor het onzekere te nemen geef ik de adviezen hier nog even door:

Supportersvereniging FC Groningen vindt ambassadeur in Arjen Robben

Prachtig nieuws voor de supportersvereniging van FC Groningen: Arjen Robben wordt hun ambassadeur.

Voorzitter John Schurer maakt het nieuws gisteren bekend op een algemene ledenvergadering. Het zal spannend zijn geweest of ex-FCer Robben z’n jawoord zou geven. Maar met gepaste trots kon Schurer gisteren melden dat dat inderdaad het geval is. Robben, die bij Bayern München op zich genoeg aan z’n hoofd heeft, heeft altijd de band met FC Groningen zo goed en zo kwaad mogelijk heeft weten te behouden. Gisteren kreeg dat dus een extra element.