Hans Nijland spreekt…

…en dat doet de algemeen directeur ook deze week weer in de nieuwsbrief van FC Groningen. Hans Nijland bespreekt een aantal punten die ik hier toch nog even wil samenvatten.

Om te beginnen is ook hij zeer te spreken over de steun van de supporters, in het bijzonder die van de Groningen Fanatics, die met trommels en spreekkoren de boel aanspoorden. Daarnaast is Nijland tevreden over de uitwerking van de ‘streep-maatregel’. De reacties van de supporters zondag waren volgens hem positief.

Wie gisteren trouwens de mooie repo over Nijland zag bij RTV Noord zal niet verbaasd zijn dat ook hij erg in z’n nopjes was met de uitslag. Hij spreekt van “een enorme opsteker” voor de nieuwe technische staf, eentje die vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden.

Minder te spreken -logisch- is Nijland over de supporter die het veld op kwam. Een levenslang stadionverbod voor Euroborg, en vijf jaar voor alle stadions is de straf. Dan kun je -en dit zijn mijn woorden- discussiƫren over deze strafmaat, maar dat is een gepasseerd station. De consequenties waren vooraf bekend, dus ik denk dat er geen speld tussen deze beslissing te krijgen is.

Tenslotte is er de mededeling dat zeven FC-spelers deze week uitwaaieren voor internationale wedstrijden. Pieter Huistra krijgt ze pas vrijdag weer terug (kort voor AZ dus), maar Nijland zegt trots te zijn dat er zoveel internationals binnen de selectie zitten. Zeven man, dat betekent overigens dat ook Maikel Kieftenbeld even weg is. Hij is definitief geselecteerd voor Jong Oranje.

Nijland had nog een ander punt, maar daar schrijf ik nu even een aparte blog over.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

4 reacties op “Hans Nijland spreekt…

 1. Arjan Gr

  Groot gelijk, iemand die het veld betreed terwijl hij weet dat het niet mag voor het leven een stadion verbod geven.
  Het gaat Groningen geld kosten hoogstwaarschijnlijk.
  En als die oen nou het veld op komt op het moment dat AJAX in de aanval is, neeej!! Grunn is in de aanval en deze zogenaamde suporter loopt het veld op!
  Deze man moest zich even bewijzen denk ik voor de Z-Side.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Als de Fc-Groningen hierdoor van de KNVB een sanctie krijgt opgelegd, gelijk dit bedrag bij die domme knakker claimen. Dan bedenkt die lul zich nog wele eens twee keer voor hij weer zo’n actie doet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    dat gebeurd ook zekers wel dat ze die boete doorsturen naar hem
    en dan ook nog die levenslang stadion verbod
    dus die kans omdat weer te doen krijgt die niet
    en bij uitwedstrijden over 5 jaar ook niet want daar zit je toch achter hekken en zo

      /   Beantwoorden  / 
 2. doornbosch

  Als je het goed bekijkt, is het toch belachelijk, dat groningen ook nog een straf opgelegd krijgt.
  Wat kan de fc meer doen dan iemand levenslang straffen. En iedere supporter weet dat deze straf er op staat. Dat is toch al preventief genoeg zou je zeggen.
  Moeten ze dan iedere supporter vastbinden aan de stoel?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.