Recht Op Voetbal

Er wordt even niet gevoetbald, morgen vertrekt FC Groningen naar Tenerife voor een trainingskamp, dus een goed moment om over supporterszaken te praten. Meer in het bijzonder: over het platform Recht Op Voetbal.

In het Dagblad voor het Noorden en op RTV Noord kreeg Recht Op Voetbal onlangs enige aandacht. We herkennen onder andere oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Groningen Roger Stinissen bij dit initiatief. Het idee is om “een online juridisch platform op te zetten waarbij supportersverenigingen en supporters informatie kunnen vergaren en, in een later stadium, kennis kunnen uitwisselen om elkaars positie kunnen versterken.” Simpeler gezegd wil R.O.V. de situatie voor supporters bij uitwedstrijden verbeteren.

Op de eigen website wordt daar dit over gezegd: “Hopelijk is er binnen afzienbare tijd weer een genormaliseerde situatie waarbij iedereen zoveel mogelijk op eigen gelegenheid een wedstrijd van zijn favoriete club kan bezoeken.”

Op die site worden ook de missie en de visie omschreven:

“Missie: Het voor alle supporters van thuis én uitwedstrijden van betaalde voetbalorganisaties mogelijk willen maken dat:”

 • Er niet of nauwelijks drempels zijn voor bezoek aan wedstrijden.
 • Er op een zo prettig mogelijke wijze genoten kan worden van wedstrijden.
 • Mensen en organisaties die supporters belemmeren bij het op een normale manier supporteren van het voetbal de wind uit de zeilen genomen wordt.
 • Creëren van een orgaan wat de belangen van de supporters van BVO vertegenwoordigd.

En bij visie staat:

“In de toekomst dient er een situatie te zijn gecreëerd waar de supporters zich optimaal op hun gemak en veilig voelen bij uit- en thuiswedstrijden. Landen als Engeland, Schotland en Duitsland hebben in een twintigtal jaren een proces doorlopen wat op termijn leidt tot het bovengestelde doel. In Nederland zullen we ook hier de randvoorwaarden voor moeten creëren.”

Ik ga hier binnenkort verder op in middels een interview met Tjeerd Van Dekken. Groninger, maar ook kamerlid van de PvdA. Hij zet zich in voor voetbal, veiligheid en supporterszaken en heeft inmiddels kamervragen gesteld over deze materie. Hij kan ongetwijfeld een goed beeld schetsen van wat er nou precies aan de hand is en hoe de toekomst van de reizende voetbal- en FC-fan er uit ziet.

Wordt dus vervolgd.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Eén reactie op “Recht Op Voetbal

 1. hallo

  alles goed en wel
  alleen jammer dat er af en toe van die rad draaiers zijn
  en dat zijn geen supporters
  maar dat zijn wel degene die er voor zorgen dat er vervelende
  combi’s en sancties opgelegd worden
  die verpesten het voor de rest
  eigenlijk zouden supporters op moeten staan als er van die rad draaiers bij zitten
  en ze aan spreekt en zo nodig ze aangeeft bij de politie of hoe dan ook
  zodat ze ook zien dat goeie supporters niet de dupe van hun gedrag willen zijn
  de rad draaiers en de organisaties

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.