Korte berichten FC Groningen

Het is weer tijd voor een aantal korte berichten over FC Groningen.

Begin ik met de actualiteit, met Jong FC Groningen. Dat speelde voor de competitie in Den Haag tegen Jong ADO. Het werd 1-0, het werd 1-2, maar uiteindelijk werd het 2-2. Leandro Bacuna toonde aan nog altijd het net te kunnen vinden. Norair Mamedov had dat in het weekend weer eens bewezen, en ook nu prikte hij er eentje in. Jong FC Groningen blijft met dit gelijkspel op de tweede plaats van de ranglijst staan.

Dan transfernieuws. Diverse media melden dat Napoli een bod op Matavz heeft uitgebracht. Naar verluid gaat het om 5 miljoen, een bod dat Hans Nijland en FC Groningen ‘naast zich neer gelegd hebben’. Daarnaast werd bekend dat Wolfsburg met Lakic en Mbokani inmiddels voorzien is van nieuwe aanvallers.

Over SC Heerenveen-spits Bas Dost doen verschillende berichten de rondte. Dat varieert van een uitspraak van Hans Nijland in de VI, die zegt het verband tussen de FC en Dost “min of meer logisch” te vinden, tot de twitterende VI-journalist David de Vries, die meldt dat FC Groningen niet geïnteresseerd is vanwege te duur in aanschaf en salaris. Daar valt dus nog altijd weinig koffie van te brouwen.

Dan zijn er opnieuw namen gevallen van clubs die Andreas Granqvist op ‘een lijstje’ zouden hebben staan. Het gaat dan om het Italiaanse Parma en het Duitse Werder Bremen. Persoonlijk kan ik niet heel veel met al die lijstjes-berichten. Het is waarschijnlijk dat Granqvist (en Matavz) op vele lijstjes van even zovele clubs staat. Maar tegelijkertijd moet je elke nieuwe club wel even noemen en de verdere berichtgeving in de gaten houden. Waarvan akte. (Lees er meer over op de site van fcgonline.nl)

Fcgonline.nl meldt ook dat naast Club Brugge ook RSC Anderlecht op het vinkentouw zou zitten voor Jonas Ivens. Daarover lees je hier meer.

Over Fredrik Stenman is er ook nieuws, maar daar schrijf ik nog even een aparte blog over.

Er komen ook weer interlands aan. Voor drie spelers van FC Groningen was het weer eventjes feest thuis: Maikel Kieftenbeld, Femi en Matavz mogen binnenkort de lands-eer weer verdedigen. Kieftenbeld doet dat in een oefeninterland van Jong Oranje tegen Jong Tsjechië. Femi reist naar Florida om daar met Nigeria te spelen tegen Guatemala. En Matavz speelt met Slovenië vriendschappelijk tegen Albanië. Alle wedstrijden worden op woensdag 9 februari gespeeld.

En, tot slot, de veiling van Doe Een Wens, met de gesigneerde FC Groningen-shirts. Die veiling is vanavond afgelopen, er kwam een prachtig bedrag binnen van €4280,oo (als ik de rekenkunsten van lezer @Kees mag vertrouwen). Opmerkelijk is dat het topstuk het shirt van Maikel Kieftenbeld was. Dat bracht maar liefst duizend euro op. Hier kun je alle cijfertjes bekijken.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

2 reacties op “Korte berichten FC Groningen

 1. jarek

  Hmm , appart dat een shirt van kieftenbeld meer opbrengt dan een shirt van matavz of granqvist , maargoed , toch een mooi bedrag :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. theoreticus

  Ik maak me ernstige zorgen, nog een paar dagen voor de sluiting van de uitverkoop en ik heb de namen Luciano, Kieftenbelt, Holla, Hiariej, Femi, Metaj, Lachman, Kunst, Sparv, Enevoldsen, Garcia , van der Laak, Bacuna, Andersson en Pedersen nog niet gehoord.
  Discriminatie! Waarom de anderen wel in verlegenheid gebracht met andere clubs en hullie niet?
  Ik voorzie sneijders/velthuisen-achtige taferelen. Andreas die laconiek in de rij voor het lunchbuffet aan Darryl vraagt of er nog belangstelling voor hem is. Tim die aan Pedersen vraagt of hij misschien belangstelling heeft voor zijn meubilair , “anders moet het allemaal mee naar Napels, vandaar en jij blijft hier nog wel een poos”.
  Het schijnt dat Sankt-Pauli belangstelling voor Van Loo heeft en Belgische clubs openen de jacht op Garcia. Femi verdient miljoenentransfer naar Saoudi-Arabie.
  Ten slotte: Real Madrid houdt Hiariej nauwlettend in de gaten!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.