Luciano drie wedstrijden aan de kant

Zoals verwacht moet FC Groningen het komende weken stellen zonder vaste doelman Luciano Da Silva. De Braziliaan maakte in het verloren duel tegen FC Utrecht een slaande beweging in de richting van Ricky van Wolfswinkel hetgeen scheidsrechter Bossen weliswaar was ontgaan, maar de camerabeelden ontgaat maar weinig. Na aanleiding van de beelden kreeg de goalie een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. Inmiddels heeft FC Groningen deze straf geaccepteerd.

Luciano zal in de uitwedstrijd tegen NAC Breda komend weekend vervangen worden door Brian van Loo. Aangezien Lucian de afgelopen weken spectaculaire reddingen met foutjes afwisselt, is het wellicht ook goed om hem even rust te gunnen. Natuurlijk speelt ook mee dat de KNVB straffen toch maar zelden verlaagt zoals de voorbije weken geconstateerd kon worden. Hoe dan ook, slaan mag nu eenmaal niet en daarom is de schorsing terecht. Naar andere gevallen kijken doen we dan ook niet en gewoon als een kerel je straf accepteren.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

8 reacties op “Luciano drie wedstrijden aan de kant

 1. Ruud

  Tja,het was ook een domme actie.
  Ik vind de schorsing, hoe jammer dan ook voor de FC, ook wel terecht.
  Alhoewel van wolfswinkel wel neergaat alsof Mike Tyson hem vol in de vretert raakt, maar ja het was een slaande beweging.
  Ben wel van mening dat er wel weer door de KNVB met twee maten wordt gemeten.
  Vlemminx krijgt een terechte gele kaart en is het hier niet mee eens waarop hij dit botviert op Lens middels natrappen, Vertonghen slaat iemand ,nadat deze hem te innig heeft geknuffeld , in zijn pielemoos en beiden komen er weer goed vanaf terwijl er toch wel zeer duidelijke beelden van zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Harry Zijlstra

  Krijgen we eindelijk weer een betrouwbare doelman in het doel van de fc. Ben benieuwd of dat z’n weerslag heeft op de verdedigers: ze hoeven nu niet bedacht te zijn op blunders van Luciano en kunnen zich 100% concentreren op de tegenpartij. Want af en toe een Sankoohtje was te doen maar die Lucianootjes heeft de fc punten en zelfvertrouwen gekost!

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   Wat Tammo80 eerder over onze FC schreef, geldt ook voor Luciano. Deze keeper heeft zoveel punten voor Groningen gepakt, met vele uitstekende reddingen. Zo jammeer dat we enkel naar de mindere wedstrijden kijken…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Harry Zijlstra

    Luciano houdt ballen tegen die iedereen al als doelpunt had geteld en die van Loo nooit van zijn lang zal ze leven had gehouden. Dat kan een blinde zien. Luciano is over het algemeen een geweldige keeper.

    Maar ik moest heel erg aan hem denken toen ik julius ceasar van inter net die blunder zag maken. Niet klemvast, grote gevolgen.

    Als je bij tijd en wijle blunders maakt die een keeper van een eerste elftal van een gemiddelde amateurclub nog niet zou maken ben en blijf je een onbetrouwbare keeper.En als je sluitpost onbetrouwbaar is lijkt het me niet onlogisch dat je als verdediger verkrampt gaat spelen.

    In elk geval zou ik als verdediger liever een keeper hebben die minder in staat is tot het doen van spectaculaire,onmogelijke reddingen maar die voldoende talent heeft, presteert naar zijn kunnen en er wel altijd staat!

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     wat is onze groninger Robben toch een wereldspeler, ongelooflijk wat die man laat zien en inderdaad blunder nr. 2 van Julio Ceasar

       /   Beantwoorden  / 
     1. Mark

      Maar wel 2-3!! Duitsers zijn ook geen echte Duitsers meer tegenwoordig en Van Gaal is dus ook geen Duitser al denkt ie dat wel te zijn af en toe.

        /  
     2. Mark

      O, ik vergat nog wat… dat ze verliezen toont nog meer aan dat Bayern zonder Robben een heel ander Bayern is; terechte conclusie René.

        /  
     3. Tammo80

      Robben is weergaloos en ze de angel was eruit toen hij gewisseld werd. Aan de andere kant, als hij weer eens over het veld rolt zonder dat er wat gebeurt dan krijg je het schaamrood weer op de kaken… Dat moet hij toch echt afleren.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.