Andersson aanvoerder van Groningen

Pieter Huistra heeft vandaag op de persdag Petter Andersson naar voren geschoven als nieuwe aanvoerder van FC Groningen na het vertrek van Andreas Granqvist naar Italië.

Daar kunnen de meeste supporters zich naar alle waarschijnlijkheid prima in vinden. “Hij geldt als een rolmodel binnen de spelersgroep. Hij is een speler die heeft bewezen met tegenslagen om te kunnen gaan en is bovendien de Nederlandse taal erg goed machtig,” aldus Huistra. Daarmee vergeet hij overigens dat hij ook een publiekslieveling is met cult-status.

De reserve-aanvoerders zijn Dusan Tadic en nieuweling Kees Kwakman.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

13 reacties op “Andersson aanvoerder van Groningen

 1. martin

  Geweldig voor hem, op deze manier echt op een voetstuk.. Spreekt veel waardering uit voor wie hij is.. Top!

  Op naar een geweldig seizoen met dit jaar WEL Europees voetbal, ik heb er echt zin in!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rob Roy

   Als ik het één speler van harte gun dan is het Petter wel. Petter Andersson, gefeliciteerd met deze “promotie” en we maken er met z’n allen een mooi seizoen van met als kers op de taart, EUROPEES VOETBAL!!!!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Noordeling

  Opvallend ik had juist gedacht dat Huistra hem geen basisplaats zou geven. Toch als hij fit is, en blijft hoort hij gewoon in de basis. (rechtshalf of centraal midden)

    /   Beantwoorden  / 
 3. René

  uitstekende keuze!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rolf

  Opvallend – ik dacht dat we tegen Mallorca met de basiself speelden en toen zat Petter op de bank. Wiens plek gaat hij krijgen ? Toch weer onze goalgetter Bacuna naar de bank ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Het was sowieso niet de basis want Kieftenbeld speelde in plaats van Sparv.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rolf

    Tammo, wat wordt volgens jou dan de basiself ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. jk

     Sparv ipv Kieftenbeld dan…

       /   Beantwoorden  / 
     1. Rolf

      En in plaats van Andersson….

        /  
 5. F

  sparv is nog geschorst de eerste wedstrijd, dus kieftenbeld zal wel spelen. Ik twijfel ook tussen Andersson of Bacuna nu voor mijn coach van het jaar…

    /   Beantwoorden  / 
 6. siemon oost

  het lijkt me duidelijk pedersen is de klos als anderson fit is.
  bacuna was in de play-offs in alle 4 wedstrijden met afstand groningens beste speler en ook in de voorbereiding heeft hij zich van zijn beste kant laten zien op de rechtshalf positie.
  pedersen speelde omdat anderson tijdens een van de laatste oefenwedstrijden(ik geloof tegen volendam)geblesseerd moest afhaken omdat hij in de grond getrapt had bij de warming up.
  Mijn conclusie is(voor wat die waard is)anderson speelt voor pedersen mits hij 100% fit is en hij genoeg speelritme heeft opgedaan.Dat zou er op kunnen luiden dat pedersen misschien nog wel speelt tegen roda uit maar dat daarna waarschijnlijk anderson speelt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   en in jouw visie: Pedersen als stand-in van Matavz? Ik denk nml. dat FC Groningen de speler Pedersen nog niet afgeschreven heeft ( in de zin van “geen Basisspeler meer” . Hij heeft iets goeds in zijn spel, mkaar is natuurlijk (veel) te vaak geblesseerd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. siemon oost

    ik denk dat zowel Pedersen als Suk als alternatief voor Matavz gebruikt kunnen worden(mijn voorkeur gaat uit naar Suk)en dat Pedersen zoals vermeld hierboven ook voornamelijk als alternatief voor Anderson gebruikt gaat worden.
    In de praktijk blijkt vaak door blessures en schorsingen dat de meeste spelers toch aan een behoorlijk aantal wedstrijden komen.
    Ben wel heel benieuwd wat Huistra met van Dijk gaat doen.
    Hij liep helaas voor hem op een heel ongelukkig moment in de voorbereiding een kleine blessure op maar maakte een erg goede indruk in de voorbereiding.Ik denk dat als Ivens of Kwakman het niet goed doen in de eerste 3 wedstrijden,Huistra voor van Dijk gaat kiezen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.