“Groningen moet Europees voetbal halen”

Op de jaarlijkse persdag heeft Hans Nijland de doelstelling van FC Groningen voor het seizoen 2011-2012 uitgesproken: Europees Voetbal.

In eerdere jaargangen was play-offs de doelstelling, maar voor het komende seizoen is het dus duidelijk naar boven bijgesteld. Dat komt onder andere door de gestegen begroting naar 17.1 miljoen euro en het feit dat Nederland een extra ticket heeft ontvangen om een deelnemer af te vaardigen.

Groningen is met Andreas Granqvist en Fredrik Stenman misschien twee ervaren krachten kwijt, de rest van de selectie is intact gebleven. Ook lijken de meeste posities dubbel bezet te zijn, wat andere jaren niet het geval was. Kijkend naar de concurrentie dan hebben die naar mijn mening wel ingeleverd.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

55 reacties op ““Groningen moet Europees voetbal halen”

 1. theoreticus

  Mooie realistische doelstelling maar door de verkoop van Granqvist en Stenman zijn we echt niet beter dan vorig jaar. Nu is de totale begroting met 9 ton gestegen en (lijkt mij) de post salariskosten door het vertrek van eerder genoemde spelers + Garcia ook lager uit te vallen. Ook bestaat de selektie maar uit 23 spelers, er moet dus nog ruimte zijn voor een aankoop die Nijlands woorden kracht bijzet.
  We hebben nu een jonge , deels onervaren ploeg met een aangekochte routinier die op een voor hem alleen op laag niveau ervaren plek speelt. Waarom ligt de doelstelling hoger dan vorig jaar? Alleen om die 9 ton meer of omdat vorig jaar het eerste Jansloze jaar met een nieuwe trainer was? ..Ik zou het wel slim vinden met deze selektie de 1e competitiehelft in te gaan en als de doelstelling in gevaar komt in de winterstop ons te versterken, want er lijkt nog geld te zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. René

  Prima doelstelling, Groningen heeft een duidelijk sterker elftal dan vorig meer, met veel meer mogelijkheden. Dat is volgens mij niet gebaseerd op de 9 ton extra, maar op de kracht van het elftal. Tuurlijk hebben we met Granqvist kwaliteit ingeleverd, echter als ik zie wat er voor terug gekomen is en wat er dan ook nog uiteindelijk op de bank zit.Ik zie niet veel elftallen die sterker zijn. Prima keuze trouwens van Huistra om Anderson aanvoerder te maken. Nog zie lang terug hadden sommigen het over de leegstroom van Groningen en kijk (tot nu toe) 2 spelers weg en een stuk of 6 erbij. Chapeau Groningen, ik heb er alle vertrouwen in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Waar zijn we sterker geworden dan? Wellicht de rechtsbackpositie. Maar in het centrum zijn we met het vertrek van Granqvist niet sterker geworden en we zijn de beste linkerkant van de eredivisie kwijt. In de breedte zijn we wel sterker geworden maar er kunnen maar 11 op het veld staan. Uiteraard heb ik alle vertrouwen maar om nou te zeggen dat we beter zijn dan vorig jaar, ik durf dat niet te zeggen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    ik wel :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

     lefgozert :-)

       /   Beantwoorden  / 
   2. diego

    dat zal je in de loop van dit seizen wel zien he
    op oefenwedstrijden kan je niet bepalen als we nou sterker zijn of niet

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     ik die de hele tijd roept oefenwedstrijden zeggen niets, zou dat niet gaan bepalen aan de hand van oefenwedstrijden? Echt niet, we hebben gewoon een prima elftal met veel mogelijkheden. Verdediging verdient aandacht, alhoewel ik zeer gecharmeerd ben van Virgil van Dijk. Maar verder, ziet het er qua middenveld en aanval meer dan prima uit.

       /   Beantwoorden  / 
     1. robfc

      Het niveau van de spelers bij Groningen is toch goed te noemen, bijna alle spelers hebben ons in het verleden toch ook redelijk kunnen bekoren, soms is het niet altijd goed, maar met deze selectie, moet Groningen toch beter geacht worden dan clubs als Utrecht, Ado, Roda JC, Vitesse, Feyenoord, Nec, Heerenveen, Heracles, wat eigenlijk overblijft zijn clubs als Ajax, Psv, Az, en Twente, die structureel beter kunnen zijn als Groningen, dan vind ik de doelstelling die er is neer gezet goed, je moet ook ergens in durven geloven, maar ook zeker na de supporters en sponsoren mag je wel een goede ambitie uitspreken. En als er spelers positief gaan verrassen, Andersson, Suk, Jones, van Dijk, Kappelhof, Bacuna, dan schiet je er mooi bovenuit, en kan je een goed seizoen draaien.

        /  
     2. diego

      mijn antwoord was ook gericht tegen theoreticus
      ik denk ook wel dat we sterker zijn geworden
      kijk granqvist en stenman zijn weg
      maar kijk wat we terug hebben
      burnet kappelhof johanson kwakman
      dus heel wat aan verdediging
      plus jones en van dijk
      petter anderson die weer hersteld is
      koen van de laak die binnenkort ook wel hersteld is
      van dijk ie je als verdediger of aanvaller kan gebruiken
      bacuna die topscorer was in de oefen campagne
      dus ik vraag me eigenlijk af waar op gebaseerd word dat we minder sterk zijn dan vorig seizoen
      eigenlijk alleen maar op dat granqist en stenman weg zijn
      en daar ben ik het dus niet mee eens

        /  
     3. diego

      o ja suk nog vergeten dat die er ook nog bij is

        /  
     4. robfc

      Als supporter mag je toch blij zijn met deze selectie, er zitten leuke aantrekkelijke voetballers is, en als je dat vergelijkt met andere teams, kun je leuke wedstrijden tegemoed zien. Is dit niet het geval, dan valt mij dat smerig tegen.

        /  
    2. theoreticus

     Je schiep verwarring door het over het bepalen aan de hand van oefenpotjes te hebben. Als ik op papier kijk dan zie ik dat er oa 1 speler naar een Serie A club is verhuisd en 1 naar een Belgische topclub, beide zijn ook nog Zweeds international, kijk ik naar wat er binnen is gehaald voor die 2 posities (en er kunnen er maar 2 spelen) dan zie ik een Zweeds international, een ‘gratis’ 2. Bundesligaspieler met een aantal wedstrijden cv ervaring en 1 beloftenspeler van 020.Dan heb je nog van Dijk maar die jongen komt ook nog maar net kijken en daar mag je toch niet te veel van verwachten. Tov vorig jaar hebben we nu ipv een eerste divisie middenvelder een 020 beloftenspeler als rechtsback. Ik vind ons verdedigend zeker niet sterker ogen. Plus dat daarbij nog het tandem Stenman-Tadic weg is. De tijd zal leren dat dit een historisch duo in de Fc geschiedenis is. Ik blijf dit onder ogen ziende veel vertrouwen in dit elftal hebben, we lijken meer stootkracht te hebben maar je kunt nog zoveel aanvallen als achterin tegengoals lullig worden weggegeven dan wordt het lastig voetballen.

       /   Beantwoorden  / 
 3. colin

  Ik denk dat Groningen dit jaar 7e wordt, Nou laat ik maar beginnen met mijn verhaal: Op de plaats van Granqvist Kwakman -_- he verdarrie dacht ik toen ik hoorde dat die kwam, En in de voorbereiding kreeg ik gelijk Kwakman speelde bijna elke wedstrijd matig-slecht dus laten we heel eerlijk zijn dat we daat niet sterker zijn geworden Daarintegen komt wel bij dat we met Van Dijk een sterke goeie verdediger hebben en hij lijkt me de beste opvolger voor Granqvist Op de linksback positie hebben we nu Metaj, Burnet, Johansson. Ik moet het van die laatste 2 nog zien en Metaj gaat waarschijnlijk weg Voor de rest hebben we nog een Bacuna waar ik wat van verwacht, Telkels hoor ik mensen over die jongen vloeken maar zing hem toe want hij gaat ervoor let maar op! hij wordt een van de verassingen van het seizoen, Suk speelde volgens mij ook niet al te goed maar ik gun hm de tijd en dan tot slot Jones, Nou nou nou die vondg ik tegenvallen maargoed ook hij heeft tijd nodig, Conclusie Groningen is alleen verdedigend zwakker

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   Suk en Jones hebben tijd nodig, maar beschikken over veel talent en Suk over een groot doorzettingsvermogen. Bacuna, kan de revelatie worden van de eredivisie, maar ik zal je eerlijk zeggen, ik zie het niet in die jongen. Hij heeft in de voorbereiding goed gescoort, dit mag misschien een goed teken zijn, maar als het erom gaat, mist hij de mooiste kansen. En vind ik hem onrustig, maar wie weet wordt het wat.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    Bacuna’s goal van die play-offs wedstrijd tegen ADO-thuis vergeten?
    Hij is met zijn snelheid toch wel een gevaarlijke speler- zo een moet je er ook bij hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. robfc

     Ik moet je eerlijk zeggen ik heb deze wedstrijd niet gezien, ik ben door verschillende feestjes wat eerder afgehaakt, maar ik ben zijn doelpunt tegen Vitesse zeker ook niet vergeten, maar wat ik ook niet vergeten ben is de kans tegen PSV, als hij hier koelbloediger was geweest, dan zag de voorbereiding er heel anders uit. Maar dat is allemaal als, maar ik mag hopen dat het beter gaat worden.

       /   Beantwoorden  / 
  2. René

   Ik weet niet wat jij bedoelt met je gelijk over Kwakman, dat baseer je op de voorbereiding? Hij moet wennen aan de ploeg, de gehele verdediging moet wennen. Wie mij tegenviel dat was Ivens, maar ook voor hem geldt voorbereiding. Gun Kwakman wat tijd.. Of we sterker zijn geworden in de verdediging, ja de rechtsachter positie is beter en Johanson gaat het prima doen op links. Daar heb ik alle vertrouwen in, een handige sneller linksachter. Burnett goed aanvallen, verdedigend mag hij nog wel stappen zetten. Tenminste van wat ik gezien heb. Maar ook dat is voorbereiding. Van Dijk dat ben ik met je eens, goede verdediger met overzicht en lef. Ik zou hem toch een kans geven, Huistra. Hoe kun je zeggen dat Jones tegenvalt? Verwacht je dat hij er meteen staat? Hij moet wennen, geef hem de tijd. Eindstand wederom plaats 5.

     /   Beantwoorden  / 
   1. colin

    Ja dat van Kwakman baseer ik op de voorbereiding en ik geef je gelijk over Ivens, Johansson hebben we nog niet echt kunnen zien door blessures, Burnet Aanvallend geweldig verdedigend matig, van Kappelhof weet ik niets heb ‘m amper gezien. Ik denk dat er maar 1 ploeg is die europees voetbal verdient en dat is Groningen seizoen na seizoen play-offs maar geen europees voetbal, Hoe is het mogelijk, oja over Jones hij heeft volgens mij alleen invalbeurten gehad dus ik bedoel ermee dat ik hem in de invalbeurten fysiek erg zwak vond maar ik vetrouw de scouts van groningen wel dus hij zal wel een goeie zijn

      /   Beantwoorden  / 
 4. peetje

  Alleen Ajax en PSV zijn m.i beter geworden dan afgelopen seizoen, Twente en AZ niet. En van de laatste twee blijft Twente ook dit seizoen te sterk voor Groningen, AZ niet. Conclusie; Groningen kan gewoon 4-de worden. Maar ook 7-de als het tegen zit. Ook met een “mindere” verdediging.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Noordeling

  Dat zul je wel echte versterkingen moeten halen. (keeper, snelle centrale verdediger en een nr. 10 (Schone of Assiati). Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit team bij de eerste vijf eindigt. Ik schat de fc in tussen 6 en 10. Is afhankelijk van een dosis geluk, blessures, evt. verkopen, schorsingen waar men uiteindelijk eindigt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   Hoe zit dat met Aissati, deze jongen heeft nog steeds geen club, maar is hij een vervanger voor dat Tadic vertrekt?

     /   Beantwoorden  / 
   1. René

    dat is een hele dure jongen, en dan moet je afvragen of hij wel in de groep past.

      /   Beantwoorden  / 
   2. giancarlo antognoni

    Aissati…wat heeft die bij vitesse nou laten zien…!!! Dan gaan we er echt op achteruit. NIET AAN BEGINNEN

      /   Beantwoorden  / 
   3. arnelio

    Als Tadic weggaat kan Enevoldsen gewoon weer naar de linkerkant. Vind hem daar ook het best tot zijn recht komen. Aisatti zie ik niet zo in eigenlijk. Bij Vitesse ook niet zo veel laten zien.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tammo80

   Volgens mij hebben de concurrenten zoals Utrecht (Mertens, Strootman), Roda (Janssen, Hadouir, De Fauw), AZ (Sightorson) toch flink aan kwaliteit in de selectie ingeboet. Dus ik denk dat een vijfde plaats zeker wel realistisch is (wat niet per defintie betekend dat ze ook vijfdes worden). Wie schat je allemaal hoger in dan? ajax, Twente, PSV. En dan? AZ? En dan?

     /   Beantwoorden  / 
 6. diego

  als ik zo de reacties over welke ploegen boven ons zullen eindigen
  dan zou betekenen dat groningen 5des word
  en dat is rechtstreeks europees voetbal
  ik heb het vertrouwen wel
  minder onnodige punten verspelen dan vorig seizoen
  dan moet dat ook wel lukken

    /   Beantwoorden  / 
 7. leutje weo

  ALS en met nadruk ALS er nog een nr10 zou moeten komen dan zou ik gaan voor Luigi Bruins.
  Ik hoop echter dat er niet nog een middenvelder bijkomt, tenzij Femi en Metaj vertrekken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. giancarlo antognoni

   Ben van mening dat we centraal achterin en centraal(verdedigend) op het middenveld toch wel snelheid missen…Levensgevaarlijk bij omschakeling aanval/verdedigen. Ben bang dat geregeld zichtbaar zal zijn dat de tegenstanders snel “door” komen en kansen krijgen…. Vind Bruins wel leuke creatieve speler maar niet snel en moet spelen op de plaats van Andersson…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tammo80

    Bruins komt net zo veel snelheid tekort als onze huidige spelers op het middenveld en bovendien is het een zacht ei waar zelfs Pedersen raar van wordt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. giancarlo antognoni

     Dat bedoel ik… en op de plek van Andersson zou hij geen geen 1e keus worden….

       /   Beantwoorden  / 
    2. robfc

     Ik heb Bruins ook nog nooit zien meeverdedigen, lijkt mij dus ook geen optie.

       /   Beantwoorden  / 
   2. robfc

    Hoeveel snelheid kom je te kort, daarom is het misschien zinvol, om in thuiswedstrijden met van Dijk achterin te spelen, deze is zeker sneller als Ivens.

      /   Beantwoorden  / 
 8. René

  Leuk om te lezen dat Tadic, maar ook Matazv niet zo nog nodig weg willen. Het bevalt hen hier goed. Kwakman gaf laatst nog aan dat Groningen vooruit wil verdedigen en dat hij niet de snelste is, dat betekent dat fouten op het middenveld dodelijk kunnen zijn. Groningen is zich zeer bewust van de zwakte, maar zeker ook van de kracht van dit elftal. Waar we ons hier steeds op focussen is de mogelijke zwakte van het elftal, heb ook eens aandacht voor de kracht. We hebben geen spelers meer nodig. We hebben ze. Als Bruins zo een fantastische voetballer zou zijn, waarom speelt hij op dit moment dan niet? of is weer geblesseerd. Waarom moet Assati vrezen voor een seizoen bij het 2e van Ajax. Ook geen belangstelling. Echt ik zie de toegevoegde waarde van hem niet voor Groningen. Oké leuke voetballer, maar bij degradatie kandidaat Vitesse is het niet zo heel moeilijk om op te vallen. Ik ben meer dan tevreden, laat het maar beginnen de competitie.. heb er zin in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. robfc

   Luigi Bruins heeft zelfs helemaal geen club, dat zegt genoeg. Aissati vind ik persoonlijk nogal een leuke voetballer, en die op dit moment van zijn carriere zit, nu er wat van maken, anders wordt het niet, en daarom zie ik in deze jongen nog potentie. Maar op dit moment past hij niet in het plaatje.

     /   Beantwoorden  / 
 9. waist wel ja

  martin drent terug
  op het veld hahaha

    /   Beantwoorden  / 
  1. colin

   Goed idee! ik wil trouwens die Teixera zien komen

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tammo80

    Die komt alleen als Matavz nog wordt verkocht. FC Groningen teert 6 ton op de reserves in, dus ze kunnen niet zo maar allerlei spelers aan de selectie toevoegen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. colin

     Groningen komt toch nog ‘n ECHTE spits te kort en ik hoop dat ze nog ‘n goedkope maar redelijke spits halen

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      ok, we hebben matazv, suk.. wie wil je nog meer

        /  
     2. robfc

      het is moeilijk om een spits te kopen, en dan te zeggen, je komt wel op de bank te zitten, want Matavz speelt. Een goede spits is alleen interessant als Matavz daadwerkelijk vertrekt, om iets te moeten forceren, heb je Suk en van Dijk. zijn er blessures, dan kun je wat met Pedersen of Andersson. Groningen moet alleen gaan voor het beste, en dat is een spits halen als Matavz gaat.

        /  
     3. kees

      @ Robfc: Het verschil tussen een echte spits en die andere (logische)namen van stand-ins die je noemt, is het aantal goals wat iemand over een heel seizoen maakt: Matavz zit in de categorie 12- 18, maar die anderen: ik schat 4-7 = te weinig (!) voor een goede klassering van FC groningen. Dus: als FCGroningen Europees voetbal WIL, dit komend jaar, dan zou een echte scorende spits (op de bank) heel welkom zijn.

        /  
     4. René

      @Kees een echt scorende spits wil toch niet op de bank gaan zitten

        /  
     5. kees

      René: dat is het dilemma met mensen als El Hamdaoui, Dost of de Koef. De kans is best groot dat Matavz niet een heel seizoen speelt: óf getransfered wordt ( nu of winter) of (langdurig)geblesseerd/geschorst raakt. Maar we zullen zien: zaterdag rolt de bal weer voor FC Groningen! Spannend .

        /  
 10. kees

  @Tammo: je onderschrijft de doelstelling van FC Groningen van de Persdag-en in de laatste zin zeg je nog iets (algemeens) over de concurrentie. Waar zie jij SCHeerenveen eindigen, komend jaar? ónder of bóven FC Groningen? Begrijp me goed:ik ben géén fên van die club, maar ze hebben wel een imposante aanvalslinie met verder paar goede spelers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tammo80

   Ik vind het moeilijk om voorspellingen te doen zo lang het transferwindow open is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. diego

    nou fcupdate voorspeld dat fc groningen op 6 eindigt
    en volgens hun eindigt heerenveen op 4

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     had ik ook gezien…en in VI deze week konden alle trainers hun voorspellingen doen: Ijzeren taal van geharnasde trainers: Groningen wordt soms genoemd, soms helemaal niet. En de grote trainers praten alleen over hun eigen club. Als je het zo leest wordt Twente , PSV , Ajax , en de subtop 4/8 mét FC Groningen…maar dat was (ook) geen nieuws, want NIjland had dit al gezegd op de persdag..

       /   Beantwoorden  / 
    2. Rob Roy

     @Diego,
     Zolangs dhr.Jans trainer van Akkrum-zuid is, zal deze club niet in het linker-rijtje verschijnen. Let op mijn woorden.

       /   Beantwoorden  / 
     1. kees

      we weten het na 11 september, uitwedstrijd tegen SCH … zal me een derby worden, alsof het leven ervan afhangt!!!

        /  
    3. René

     in het rechterrijtje 4 van onderen zeker, zolang deze club zo rommelt als zij doen zie ik ze eerder strijden met Vitesse om een plaats in de nacompetitie (degradatie) dan iets doen richting het linkerrijtje

       /   Beantwoorden  / 
 11. Arjan

  haha Akrum zuid (geweldige naam voor deze waardeloze verstandloze voetbalclub) dat volk is daat net zo gek als die twee advocaten.
  En dan dat volkslied van Friesland het slaat werkelijk helemaal nergens op stelletje debielen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nolio

   Ze zijn daar wat dommig. Zo worden ze geboren. In feite kunnen ze er niets aan doen :-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Roy

    Nolio,
    Dat komt omdat ze al jaren met koeien werken/omgaan. Koeien staan staan ook niet bekend om hun intelligentie, en ja, waar je mee omgaat wordt je mee besmet, vandaar dat friezen wat dommig zijn. Kan je wel merken aan de posten van Abe, ook zo’n ‘dompie’.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     en je weet dat de oudste universiteit in Nederland, die stond in Franker, maar werd al vrij spoedig omgedoopt tot iets waar meer behoefte aan was, nl. een gekkengesticht (nu nog steeds in gebruik!)…je kunt zeggen: ze hebben het geprobeerd…

       /   Beantwoorden  / 
     1. René

      je zou kunnen stellen dat de gek in Friesland voor intelligent doorging/gaat :-)

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.