Van Dijk en Bacuna langer bij Groningen

Virgil van Dijk en Leandro Bacuna blijven FC Groningen voorlopig trouw. De talenten hebben beiden hun contract open gebroken en verlengd tot medio 2015, zo valt op de officiƫle website van de club te lezen.

Vooral Bacuna is een heus product van de jeugdopleiding. De aanvaller/middenvelder speelt al sinds mensenheugenis in het groen-wit en kwam ondertussen al meer dan 60 wedstrijden uit voor het eerste elftal.

Virgil van Dijk kwam vorig seizoen over van Willem II, maar ontwikkelt zich stormachtig. Hij heeft voorlopig zelfs een basisplaats afgedwongen onder Pieter Huistra. Het past uiteraard uitstekend in het beleid van de FC om deze jeugdige talenten (Bacuna en Van Dijk zijn beiden nog maar twintig jaar) langer vast te leggen en vervolgens met winst te verkopen.

8 reacties op “Van Dijk en Bacuna langer bij Groningen

 1. meertn81

  mooi zo, deze jongens doen goed hun best. en denk dat ze het allebei ver gaan schoppen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  goede zaak deze jongens langer te binden. Nu Anderson nog en afscheid nemen van tom.

    /   Beantwoorden  / 
 3. GRADJE

  Natuurlijk heeft men gelijk als men zegt dat ze hun best doen, echter zoals in de reeds gespeelde wedstrijden aangetoond, blijken Anderson en Bacuna geen hele wedstrijd te kunnen uitspelen.
  Van Anderson vind ik dat begrijpelijk, komt terug van een zware blessure. Bacuna nog een jonge vent, loopt de 2e helft als een lege zak over het veld, dus wat kun je daar dan nog van verwachten ?. Van Dijk heeft nog te weinig gespeeld, heeft echter wel laten blijken dat hij iets extra’s brengt.
  Maw. Van Dijk is logisch, Anderson te begrijpen indien verlengd (max. 1 – 2 jaar), Bacuna vind ik persoonlijk niet logisch.

    /   Beantwoorden  / 
 4. matthijs

  Da’s mooi meegenomen , echter de Fc begint weer te lijken op een filantropische instelling door de poorten open te gooien voor andere ploegen.Achterin staan ze regelmatig te schutteren, hoop niet dat het vanavond weer een zeperd wordt, een extra spits voorin zou geen kwaad kunnen (geeft toch meer druk naar voren en ontlast zo de achilleshiel van groenwit).Bacuna is best grillig maar in de dop een aardige voetballer, Van Dijk is een welkome versterking voor het team, maar haal in godsnaam nog een spits alles hangt nu van Texeira af!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nolio

   Hm hm, Groningen is de enige ploeg in de Eredivisie met verdedigers die wel eens een foutje maken. Sterker nog, de enige ploeg ter wereld. Ja hoor. En nog even een spits kopen buiten het transfer window, want alles hangt nu van Texeira af. Hm hm. Wie weet is er nog wel een ultra-dure clubloze ster of een iets goedkopere clubloze loser te halen, die naar Groningen wil afreizen om nog wat salaris op te strijken. Man, wat ben ik die zeik-supporters zat inmiddels.

     /   Beantwoorden  / 
   1. meertn

    ben het met je eens Nolio!

      /   Beantwoorden  / 
 5. theoreticus

  Mooi toch dat zo’n mooi bericht over onze toekomst wordt misbruikt door reaguurders om hun ego te profileren. Gradje schudt Andersson (dubbele s) uit zijn mouw om Bacuna af te serveren en Matthijs verbindt de contractverlenging met het open gooien van de poorten achterin. Ja al die poorten achterin ook!
  Ik ben blij dat de contracten van beide spelers verlengd zijn tot midden 2015. Hele goede zet van de Fc. En met winst verkopen? Ik weet niet wat voor fooi Willem2 voor v Dijk heeft gehad, Bacuna is eigen jeugd en al wordt hij voor een euro verkocht dan heb je nog transferwinst .

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan

  van Dijk zeer goede zaak. over Bacuna heb ik grote twijffels,
  wel ijverig maar weinig rendament en kan maar 1 helft volhouden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.