Categorie: "Ditjes & Datjes"

Een nieuwe blogbeheerder

Zoals jullie inmiddels gezien hebben is er een vervanger voor mij gevonden. En het is een oude bekende…

Zo was ik toch enigszins verrast dat hij die ik opvolgde mij nu weer opvolgt. Maar mooi dat de doorstart met Tammo80 daardoor lekker soepel verloopt. Ik heb precies een jaar lang deze weblog beheert. Net als bij alle dingen in het leven zaten er goede en minder goede kanten aan het werk, dat ik vooral als hobby zag (dat moet ook wel…). Maar een goed gevoel overheerst. Het was soms zoeken, proberen, aftasten, maar uiteindelijk heb ik het op mijn manier gedaan. Dat was om vanuit een positieve houding over de FC te schrijven. Ook ik kan soms fijn zeiken over wat er allemaal niet klopt bij onze FC, maar ik geloof dat er vooral veel goeds gebeurt in en om de Euroborg. Ik heb geprobeerd dat te vertalen in m’n stukjes.

Huishoudelijke mededeling

Het is de hoogste tijd voor een huishoudelijke mededeling. Die gaat over mij en deze weblog.

Zoals jullie gemerkt hebben ben ik de laatste weken minder actief. Dat heeft verschillende oorzaken. Dat ik het niet meer leuk vind is er daar niet eentje van. Integendeel. Het zijn interessante en spannende tijden als het om FC Groningen gaat. Spannend, omdat de FC een paar maanden voor het einde van de competitie nog volop meedoet om een prachtige klassering. Interessant, omdat de ploeg voor het eerst sinds de komst van Pieter Huistra met een serieuze dip zit. Komen hij en z’n team, komen wij daar op een goede manier uit?

Nieuwe twijfels om pechvogel Petter

Van een dikke nederlaag wordt je niet vrolijk als fan van FC Groningen. Maar de ellende was nog te overzien geweest als ik niet het zoveelste stukje over Petter Andersson en z’n knieën had moeten tikken.

Dat is pas om echt mistroostig van te worden. Gisteren was het opnieuw mis. Weer dat gestrek en getrek, met weer een knie. Weer die onzekerheid aan de kant en op de tribune. En helaas ook weer een trieste afgang richting een lege kleedkamer.

Man Of The Match SC Heerenveen

Je krijgt van mij de uitslag van Man Of The Match SC Heerenveen.

Er was geen discussie mogelijk, ook al was Tim Matavz een gevaarlijke outsider voor deze uitverkiezing. Maar het was toch echt Dusan Tadic die met de -wat mij betreft- welverdiende eer ging strijken. Hij kreeg 62% van de stemmen. Erg knap wat de Servier in ruim een half jaar Groningen al neerzet. En zo jong ook nog. Het begint steeds meer te lijken op een nieuwe successtory van de FC en haar scouting.

Opvallend: Geen blessuretijd, toch een recordscore

Laat ik de blogdag gewoon weer eens een keertje beginnen met een Opvallend. Daar is naar aanleiding van FC Groningen – Willem II genoeg aanleiding voor.

Ik zie dat jullie lekker doorpraten over de FC. Over de aandacht die de ploeg krijgt in Hilversum bijvoorbeeld. Of het gemis daaraan, beter gezegd. Ook over de vraag of FC Groningen kampioen kan worden, en of de droom wel of niet bedrog zal blijken te zijn, wordt fijn gebakkeleid. Daarover heb ik hier zelf al vaker geschreven. Maar dat jullie daar nog genoeg gespreksstof in zien moedig ik natuurlijk alleen maar aan. Net als zinnige en ter zake doende opmerkingen van ‘over de grens’. Prima!

Kort nieuws FC Groningen

Het is weer tijd voor wat korte berichten over FC Groningen.

Goed nieuws: vandaag verscheen Petter Andersson weer op het trainingsveld! De Zweed werkte een lichte training af met wat loopwerk, maar ook het balletje bleef niet stil liggen. Het ziet er naar uit dat de kneuzing aan de meniscus inderdaad geen al te lange pauze voor Andersson hoeft te betekenen.

Ook Koen van de Laak ‘klonk’ al weer positief en monter in een van z’n schaarse tweets op Twitter: “Knietje gaat weer langzaam de goede kant op. Gisteren uurtje gefietst en oefeningen gedaan. Voelt steeds beter. Eindelijk!” En wat verder op z’n timeline sprak @kvandelaak de hoop uit binnen 5 maanden weer fit te zijn. Dat duurt maar, snel en ruim gerekend, 20 tweets!

FC Groningen op Hyves

Hyves: ik hoor er de laatste tijd wat mindere berichten over. Maar ik kreeg zojuist een mailtje, en de boodschap daarin geef ik hierbij door.

Stephan beheert op dit moment een FC Groningen Hyve. Maar ook hij ‘hyvet’ steeds minder. Daarom is de vraag of er iemand is die hem wil opvolgen?

Lijkt me helder verder; gewoon even de volgende link aanklikken, en even gewoon reageren als het je wat lijkt om Stephan op te volgen:

FC Groningen Hyve

Acht internationals bij FC Groningen

Liefst acht spelers van FC Groningen hebben een uitnodiging van hun respectievelijke bondscoaches gehad. Ook dat is een teken dat de Trots van het Noorden in de lift zit.

Da’s gewoon bijna een halve wedstrijdselectie. Er zit zelfs een reservespeler (lang geleden dat ik dat woord zag…) bij. Voor de marktwaarde van al die spelers is dit natuurlijk prima. Een Tim Matavz die er ook buiten Nederland af en toe een paar inprikt, het speelt allemaal mee als het om de knikkers gaat. En ook voor het vertrouwen en de ervaring is het goed dat clubspelers bij de beste spelers van hun land horen.

Pieter Huistra: ‘FC Groningen is van jongs af aan mijn club’

Het is vrijdagavond, een goed moment om voorzichtig naar zondag te kijken. Dan staat SC Heerenveen – FC Groningen op het programma. Ik begin de voorbeschouwingen met een blog over Pieter Huistra.

Op de site van FC Groningen kijkt de coach vooral voetbaltactisch vooruit naar zondag. Daarover meer in de blogs van morgen over deze pot. Maar aan het eind van het artikel doet de geboren Fries een opvallende uitspraak: “FC Groningen is van jongs af aan ‘mijn club’. Als speler, jeugdtrainer en nu als hoofdtrainer.”