Man Of The Match Excelsior

De laatste Man Of The Match van 2010. FC Groningen speelde niet best tegen Excelsior, maar er was toch een speler die boven kwam drijven.

En dat was Dusan Tadic. De Serviër kreeg 56% van de stemmen. Verdiend. Luciano staat in alle lijstjes bovenaan als het gaat om de eerste seizoenshelft, maar voor mij was Tadic van de veldspelers de man van het seizoen.

Hij is soms weinig in beeld in een wedstrijd, en het scoren wilde niet echt lukken. Maar het gevaar van FC Groningen kwam bijna continu van de linkerkant. Tadic legt veel risico in z’n spel, maar opvallend is daarbij dat hij toch weinig balverlies heeft. Veel assists en veel passjes die leiden tot een assist of gevaar: daarmee is hij een speler die een belangrijke bijdrage leverde aan de derde plaast van de FC op de ranglijst.

Even een pluimpje voor mijn kant dus nog voor Tadic. Dat verdiend natuurlijk ook onze keeper. Tegen Excelsior werd Luciano toch weer tweede, zij het dit keer met een bescheiden 8% van de stemmen. Femi haalde op de valreep toch nog deze rubriek. De Nigeriaan werd derde, met 7%. Ik ben benieuwd of we hem na de winterstop vaker gaan zien.

Ik ga eerst kerst vieren (verwacht geen blogs in dit weekend van me), dan denk ik tegelijkertijd even na over wat we met de poll doen waarin de vraag was hoe hoog FC Groningen in de winterstop staat? Doordat Ajax een wedstrijd minder gespeeld heeft is die stand wat vertekend. Voorlopig is de derde plek dus de winnende uitslag van die poll.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.