Wat in Enschede kan…

…kan in Groningen ook. Vraagteken.

Ziedaar de nieuwe poll die je rechts op deze pagina kunt vinden. Een simpel “ja” of “nee” zijn de twee antwoorden. Maar op deze plek heb je natuurlijk alle gelegenheid om je keuze toe te lichten.

Daarmee haak ik aan bij het artikel met diezelfde titel dat deze week in de Voetbal International verscheen. Alleen stond er daar geen vraagteken achter. Het wat een citaat van Gonzalo Garcia, een van de mensen die aan het woord komen in het uitgebreide stuk. Daar had ik al eerder wat over willen schrijven , maar het kwam er nog niet van. Morgen (=maandag) zal ik me er over gaan buigen.

GG ziet een FC Twente-model dus wel als realistisch voorbeeld voor de FC. Hij zou dus “ja” antwoorden bij deze poll. Maar ik ben benieuwd wat jullie er van denken. Het subtiteltje bij het artikel was trouwens wel een vraag, namelijk of FC Groningen kans maakt op de titel? Maar dat onderwerp is hier op dit blog misschien al wat uitgekauwd. Als je ook daarover toch nog wat wilt zeggen, geen probleem natuurlijk.

Je kunt de poll tot maandag 17 januari aanklikken.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

31 reacties op “Wat in Enschede kan…

 1. JK

  Alleen met heeeeel veel geluk zou het kunnen.
  In Enschede zit veel meer geld dus denk niet dat het de komende jaren lukt.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Noordeling

  Ik denk dat groeimogelijkheden die Twente doormaakt niet zijn te realiseren door de Fc. Ten eerste zou dan het stadion moeten worden uitgebreid(naar ong. 30.000 tot 35.000) die je volgens mij heel incidenteel vol krijgt en ten tweede ontbreekt in stad en achterland de grote industrie. (Sponsoren, of de Eemshaven zou industrieel behoorlijk moeten groeien)

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   dat komt allemaal wel
   als je toch dit seizoen kampioen word
   ook al vind ik het nu al knap waar we staan
   twente thuis winnen en je doet goeie zaken
   vooral als je kijkt hoe de financien er voor staan bij de clubs
   dan mag je trots zijn als groninger dat we met zo weinig financieele mogelijkheden toch redelijk mee kunnen draaien

     /   Beantwoorden  / 
 3. rob roy

  @Paco,
  Dat er in Enschede veel meer geld zit is ons door de media altijd door de strot geduwd. Als je voor een paar weken terug goed naar Nijland had geluisterd dan had je kunnen horen dat het potentieel aan sponsoren bij de FC Groningen net zo groot is als bij FC Twenthe. En vertel me eens wat voor achterland heeft Enschede. Natuurlijk……Duitsland, maar daar komt geen geld vandaan. Wij hebben de Eemshaven met een paar Megabedrijven….De Energy Valley, de Gasunie, om maar een paar te noemen. Dus op de keper beschouwd hebben wij hier veel meer mogelijkheden dan daar in Twenthe. Het antwoord moet dus duidelijk JA, zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. JK

   Enschede heeft textielmagnaten die flink wat geld storten.
   Misschien dat de Eemshaven dit voor ons kan doen maar ik denk dat daar teveel buitenlandse bedrijven komen (zonder binding met de fc.

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    Enschede heeft al jaren geen textielbedrijven meer van betekenis. En de vroegere ‘magnaten’ zoals jij ze noemt zitten allemaal met hun geld op Majorca en Canarisch eilanden, dus die binding is er ook niet meer. Alleen Jansen en Tilanus zitter er nog maar die hebben meer belang bij Heracles dan bij Twenthe. Dus dan blijft er eigenlijk niet veel meer over, alleen Grolsch zit er dan nog.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     en waar zit Stijlgroep Groningen?

       /   Beantwoorden  / 
     1. rob roy

      Geen idee. Sebaldeburen misschien???

        /  
 4. René

  JA!Het zijn soortgelijke clubs, met een soortegelijk achterland, met nuchtere mensen die weten wat ze willen en doen. Raken niet snel van slag van tegenslagen. En of er meer geld zit of niet. Geld is vaak niet de reden van succes!

    /   Beantwoorden  / 
 5. theoreticus

  Ik denk dat het enige verschil is dat Twente geen concurrerende BVO als buurman heeft die dezelfde sportieve doelstellingen heeft.
  Bij het wegzakken van de Fc eind vorige eeuw en het opkomen van de buren zijn er veel sponsors uit het grensgebied vertrokken naar Akkrum-Zuid.
  De laatste jaren is dat weer iets hersteld maar als je kijkt naar de economische groei van de Stad vergeleken met dat friese dorp dan doet de Stad het slecht.
  Ook vind ik het heel jammer en onbegrijpelijk dat waar Twente de twentse trots Grolsch als sponsor heeft de Fc niet Gasterra heeft.
  Maar dat ligt niet aan de Fc.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ron

   sorry, maar wat is Gasterra en waar doel je dan op? Geld?

     /   Beantwoorden  / 
   1. GJ

    gas bedrijf in Groningen. groot bedrijf met heel veel geld… volgens mij doen die geen zaken met de FC van wege een aantal bestuursleden die ze niet mogen/vertrouwen/geen zaken mee willen doen. (ik weet ook niet presies hoe dat zit maar volgens mij was het wel zoiets en ik denk dat het wel klopt want anders hadden de fc en gasterra echt wel zaken gedaan)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Doornbosch

     Het is heel simpel: gasterra en de gasunie zijn overheidsbedrijven.
     Die hebben geen reclame nodig.En bedrijven sponseren toch met de gedachte om er zelf beter van te worden. Bovendien ziet de persvoorlichter die ook over de sponsoring gaat fc groningen niet zitten. Die sponsort liever iets waar zijn hart meer ligt. De flames en eurovoetbal.

       /   Beantwoorden  / 
     1. hallo

      gasterra is toch sponsor van die basketbalploeg van groningen ?

        /  
     2. hallo

      ja precies je noemt het al de flames :)

        /  
     3. rob roy

      Voor alle duidelijkheid.Gasunie en Gasterra zijn geen overheidsbedrijven. Gasunie is net als NS en PTT door de overheid geprivatiseerd. Zijn dus zelfstandig opererende bedrijven, dus hebben wel degelijk belang bij reclame. Daarom sponsort Gasterra, Donar. Dat de Gasunie niet in zee gaat met de FCG is om andere redenen. De vroegere directie heeft zich daar jaren geleden al eens over uitgesproken. We moeten ons als FC Groningen dus nu richten op die bedrijven die in de Eemshaven gevestigd zijn zoals daar zijn de energiegigant RDW en nog een paar van die rijke bedrijven, allemaal ter eer en glorie van onze FCG.

        /  
     4. kees

      Vandaag in het nieuwe: Royal VOPAK gaat 9 opslagloodsen bouwen aan de Eemshaven. Dit bedrijf zit nog niet in de E(nergy)V(alley)T(op)C(lub); Het is een wereldleider in tankopslag en beursgenoteerd met een grote naamsbekendheid. Ik heb vandaag de commerciële afdeling van FCG hierover getipt…als ze zelf al niet bedacht hadden. Als hoofdsponsor of shirtsponsor zou dit bedrijf ook niet misstaan!

        /  
     5. Milko Djurovski

      Nah, nu ik weet dat Gasterra of Gasunie wel de basketballers van Flames sponsort is mijn begrip voor de non sponsoring-act helemaal weg. Ik zou nog kunnen begrijpen dat men daar bij Gasunie zegt: ja maar hoho, wij zijn een overheidsbedrijf, en als we ons binden aan een regionale club dan spreken we een voorkeur uit en dat is doet geen recht aan andere provincies en club, maar dat argument is dus van tafel.Bestuursleden die slecht liggen met Groningen is echt jammer.. ken soms zo lopen.. maar dan nóg; ik zou wel eens willen weten dat nou echt de reden is dat gasunie daar niets voor voelt.
      Quote:
      Ik denk dat het enige verschil is dat Twente geen concurrerende BVO als buurman heeft die dezelfde sportieve doelstellingen heeft. Heb ik ook wel eens aan zitten denken, de opkomst van h**renveen en de verdeling van de sponsor interesse.

      Toch, afgaande op o.a. rob Roy en mijn eigen gevoel; er zou theoretisch een prima bolwerk op te zetten zijn. de grote vraag is alleen: waarom komt dat niet van de grond?

        /  
     6. Milko Djurovski

      @ Rob Roy: had je bijdrage gemist over geprivatiseerd zijn van Gasunie/ Gasterra… vandaar. Blijf benieuwd wat de reden van voormalige directie zou kunnen zijn.

        /  
 6. arjan

  als onze Puma (parel uit midden amerika) gezond en bij ons blijft dan kan groningen nooit wat in enschede kon en kan !

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Hoeft ook niet,jongen. FC Twenthe werd één keer kampioen en daarna nooit weer, ook met jullie zogenaamde Poema. En wat de FCG betreft…..wacht maar eens af!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Nolio

   Hahaha! Puma, “leuk” gevonden hoor! Wel een beetje sneu, Twente zo afhankelijk van 1 mannetje. Maar goed, voor ieder wat wils *proest*

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    Ach ja, een kinderhand is gauw gevuld!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nolio

     Ja, het is nog maar een peuter, he? Is het niet lichamelijk, dan wel geestelijk.

       /   Beantwoorden  / 
 7. arjan

  begrijp me niet verkeerd,

  ik gun het jullie natuurlijk van harte om ook eens een kampioensfeestje te vieren, maar helaas zit het er dit jaar nog niet in.
  hartelijke groeten van
  arjan

    /   Beantwoorden  / 
 8. arjan

  sorry beste groningen-supporters,
  doe ik een keertje positief tegen jullie en dan wordt er NIET gereageerd.
  jammer, een gemiste kans !

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   @ arjan: je moet de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is, maar kom graag weer eens langs als Twente en Ajax verloren hebben in deze 2e seizoenshelft!

     /   Beantwoorden  / 
 9. Rudy

  Ben het met jouw eens en niet eens Arjan. Jullie “parel” heeft niets met het succes van Groningen te maken en ik geloof dat wat in Enschede kan in Groningen ook kan. Kijk maar hoe Twente er 10 jaar geleden voor stond. Dan is Groningen nu al een stuk verder. Verder vind ik beide clubs veel overeenkomsten hebben. waar ik het wel me eens ben is, dat het moeilijk zal worden voor Groningen, om dit jaar of binnen afzienbare tijd kampioen te worden, maar niets is natuurlijk onmogelijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. hallo

   zondag thuis winnen van twente
   doe je goeie zaken:)

     /   Beantwoorden  / 
 10. arjan

  Beste Rudy
  Gelukkig zijn we het niet helemaal met elkaar eens, maar nogmaals: ik gun ook jullie van harte de titel.
  gegroet
  arjan

    /   Beantwoorden  / 
 11. arjan

  hallo,
  na de eerstvolgende nederlaag zal ik me weer melden.
  nog gefeliciteerd met het bereiken van de volgende ronde knvb-beker.
  binnenkort groningen-twente; tijdens deze wedstrijd zal ik nog even aan jullie denken.
  na de wedstrijd meld ik me weer (gewonnen of verloren maakt niet uit).
  ik herinner me dat twente vorig jaar een puntje teveel gekregen heeft in groningen. achteraf dus net genoeg voor het kampioenschap.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.