Hans Nijland over Matavz en transfers

Kort voor FC Groningen – FC Twente nog een snelle blog. Aanleiding is een interview met Hans Nijland op Eredivisie live.

Het is een interview met Umberto Tan in de studio en Nijland in Euroborg. Natuurlijk gaat het over de transfergeruchten rondom FC Groningen, in het bijzonder over Andreas Granqvist, Bas Dost en Tim Matavz.

Heel veel wijzer maakt Nijland ons inhoudelijk niet, hij houdt zich vanzelfsprekend op de vlakte. Er is belangstelling, er borrelt wat, FC Groningen blijft zoeken naar alternatieven als spelers weg gaan, et cetera. Maar de kracht van een filmpje tegenover een stuk tekst is dat je wat beter tussen de regels door kunt lezen. Euh, luisteren, in dit geval. Je ziet de non-verbale communicatie.

Dan is het verder een kwestie van hoe je dat interpreteert. Da’s persoonlijk: jij haalt er wellicht wat anders uit dan ik. Een gevoel ontstaat. Bij mij is dat het gevoel dat er toch wat aan zit te komen als het gaat om Matavz. Dat wordt mede bepaald door de ontwikkelingen van de laatste dagen, waarin ineens de naam van Glasgow Rangers viel. Een gerucht weliswaar, maar het haalde inmiddels ook de site van Voetbal International. Dat hoeft nog niets te zeggen. Die baseren zich waarschijnlijk op dezelfde bronnen als waar het gerucht vandaan kwam. En ook VI wil scoren met aantrekkelijke berichten.

Maar het voedt mijn gevoel wel. Nijland’s antwoorden, en met name dat wat er tussendoor zit tijdens het interview, geven een signaal af. Kijk hier zelf wat jouw gevoel er bij is, en vraag je af of Tim Matavz vandaag voor het laatst in Euroborg te zien zal zijn…?

50 reacties op “Hans Nijland over Matavz en transfers

 1. pacoo

  en wat is er nou met bas dost dan???????????????????

  En wat weer een kut uitslag alhoewel fc twente gewoon veel beter was was groningen niet teleurstellend slecht, tochhh had ik wel een beter fc groningen verwacht en het is gewoon kut om te verliezen en in het bijzonder van twente natuurlijk…. Twente was gewoon beter en het was verdiend….
  Volgend jaar beter…

    /   Beantwoorden  / 
 2. nico emmen

  en weer terug met beide benen op de grond twente enschede ole ole

    /   Beantwoorden  / 
 3. fobbee friesland

  ik zei het toch 1-2 twente was veel sterker natuurlijk had janko die penalty moeten maar hij maakt er toch 6 in 2 wedstrijden en jullie groningen weten weer wat je waard bent

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob roy

   Spuit 11 geeft ook modder. Zeg blijf jij een beetje in dat door God vergeten moeras, joh. Volgende week komen we even langs en dan kijken we of je nog zo’n grote bek hebt!!!!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. ed apeldoorn

    haha dacht je dat jullie na volgende week staan jullie waar je moet horen jullie denken zo maar even met de topclubs mee te draaien nou dat heb ik gezien haha

      /   Beantwoorden  / 
    1. nep noordeling

     JJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNKKKKKKKKKKKKKKKOOOOOOOOOOOOO

       /   Beantwoorden  / 
     1. Max

      Heb je niks beters te doen joh beetje hier op het forum komen ruzie zoeken nep noorderling?

        /  
     2. GJ

      ed äpeldoorn, fobbee friesland en nep noordeling zijn vast allemaal van de zelfde zielige figuur hij gebruikt gewoon verschillende namen (kijk maa naar de tijd om de 2 minuten das mij iets te toevallig)tja je moet wat in je leven he als het niks voorsteld… sterkte!

        /  
    2. Daniel

     Nee alsof Agovv en Heerenveen het zo goed doen zeg pfff ha ha ha ha ha laat me niet lachen.

     Fc Zwolle-Agovv 4-0.

     Ado Den Haag-Sc Heerenveen 3-1.

     Need i say more.

       /   Beantwoorden  / 
    3. Max

     echt he ze verliezen bij ado maar komen hier wel stoer doen tjappies

       /   Beantwoorden  / 
    4. Noordeling

     Volgens mij was de 1-1 van Fc Twente, buitenspel?

       /   Beantwoorden  / 
  2. GJ

   niet op reageren joh hij zoekt alleen maar ruzie. hij reageert alleen maar omdat hij een triest figuur is. zijn eigen club doet niet goed en daarom gaat hij reageren op wedstrijden waar hij niks mee temaken heeft. bovendien: voor het eerst in 1 jaar weer thuis verliezen dat kan gebeuren en is een hele knappe prestatie. ps fobbe word voor cambuur leeuwarden daar zijn ten minste echte club suporters en niet van die meelopers als bij heerenveen! sterkte met het verwerken van jullie kanslose nederlaag tegen ado! (dat is namelijk veel erger dan verliezen van de landskampioen) twente was beter en heeft gewoon meer kwaliteit dat gaf de doorslag kan gebeuren. nu richten op woensdag voor de beker (daar zitten wij tenminste nog wel in whahah!)

     /   Beantwoorden  / 
  3. pacoo

   fobbe zeker heeremveen gemist dit weekend?

     /   Beantwoorden  / 
 4. Noordeling

  Fc Twente was gewoon de betere ploeg, daar kun je gewoon heel eerlijk in zijn en Wegereef blijft toch een matige scheidsrechter die maar wat loopt te marchanderen. Vond de Fc niet onverdienstelijk spelen tegen een beter Twente……wil de Fc meedoen hebben ze in elke linie nog een versterking nodig.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ruud

  Vond wel dat Twente beter was en over alle linies gezien meer aan voetballen toekwam.
  Bij Groningen hangt alles nog teveel van toevalligheden af, weinig standaard dingen waar gevaar uit komt. (Behalve het Tadic en Stenman gebeuren)
  Wegereef wel weer als een dweil te fluiten , wat laat die kerel met zich spelen .
  Als je een overtreding maakt in de eerste minuten , dan moet je toch ook een gele kaart krijgen het moet toch niet uitmaken wanneer je deze maakt?
  En aldoor dat gesmoes met Douglas en Jansen , gatver mag ik een teiltje?

    /   Beantwoorden  / 
 6. jeroen groningen

  ten eerste twente heeft verdient gewonnen ze hebben gewoon meer kwaliteit dus is het niet zo gek dat je dan een keertje verliest tegen zo,n club ten tweede wil die lul van een fries zich hier van het blog verwijderen ga naar je eigen blog toe of hebben jullie die niet sukkels

    /   Beantwoorden  / 
 7. Max

  laat ze ze vinden het stoer om zo te doen op andere blogs

    /   Beantwoorden  / 
 8. Rene1

  Jelle ten Rouwelaar wil wel weg bij NAC, is toe aan wat anders.
  Laten ze die dan halen, die Luciano is gewoon een kutkeeper, en die van Loo al net zo.

    /   Beantwoorden  / 
  1. herman

   waar slaat dit op sjap
   luciano heeft wel voor groningen punten gepakt

     /   Beantwoorden  / 
   1. GJ

    hij is een goeie keeper! jij wil gewoon makkelijk scoren nu hij een keer een bal loslaat hij heeft al zoveel punten gepakt voor ons. 1 fout en dan meteen deze kritiek vind ik niet terecht

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     Eens. Zilveren bal en man of the match wordt je ook niet zomaar.

       /   Beantwoorden  / 
 9. Tommy Pluskut

  Niet gezien, maar weer gewonnen! En met een beetje geluk hopelijk speelt Ruiz volgende week mee tegen PSV woensdag om de beker in de Grolsch Veste.!

    /   Beantwoorden  / 
 10. GJ

  ik vind dat Groningen makkelijk 10 miljoen voor matavz kan vragen en krijgen.

  PS klasse paco dat je die ´´varkens´´ reactie hebt verwijderd, die sloeg helemaal nergens op!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Noordeling

  Uit dit interview maak je inderdaad op dat er op Tim Matavz is geboden en dat Groningen nog iets meer wil vangen en Bas Dost als zijn vervanger wil halen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Noordeling

  Ik schat in dat Matavz tussen de 4 en 5 miljoen opbrengt als hij vertrekt en dat Dost gehaald kan worden voor ongeveer 2,5 miljoen tot 3 miljoen. Met een aangever als Tadic zou Dost de ideale vervanger zijn…………toch zou Groningen aan de rechterkant nog wel iemand kunnen gebruiken met snelheid en scorend vermogen die in de counter kan toeslaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. fcg fan

   Ik schat Matavz hoger in. Ze kunnen dr net zoveel voor vragen als voor Suarez toen lijkt mij

     /   Beantwoorden  / 
  2. Arjan Gr

   Kijk Noordeling heeft er kijk op, ben het helemaal met je eens.

     /   Beantwoorden  / 
  3. kees

   laat dat nou net die figuur van Molins zijn (Malmö) die een maandje terug al werd genoemd….niks is toeval!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Noordeling

    Molins hebben we gewoon niet nodig. Als er al iemand gehaald zou moeten worden dan hebben we behoefte aan een snelle speler op rechts, die ook gemakkelijk een doelpunt maakt in de counter. Maar daar zal de landgenoot van Suarez voor zijn gehaald. Dus stop eens met het gezeur om Molins……..voegt niets toe……en er zijn veel betere Nederlandse alternatieven.

      /   Beantwoorden  / 
 13. Arjan Gr

  Nou Paco, jou verhaal was heel helder maar de reacties gaan over hele andere dingen !!!!
  Ik doe niet mee met ruzie maken hier maar ik ga mee in het gevoel van Paco omtrent eredivisie live Hans Nijland.
  Matavz heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld en bas Dost volgt hem op bij Groningen dat is het gevoel wat ik kreeg.

  We zullen zien !!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   Gaat nog wel over voetbal en FCG. ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Arjan Gr

    Gelukkig wel !!!

      /   Beantwoorden  / 
 14. Daniel

  Duitse of Italiaanse club heeft zich gemeld voor Matavz, zie fcgonline.nl!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Daniel

  Ze moeten Matavz nou niet meer verkopen dat moeten ze pas in de zomer doen maar niet nu we hebben onze Sloveense topscorer nodig.

  Het valt me trouwens op dat Timmie ook Nevland achtige trekjes begint te krijgen het opzwepen van het publiek verdedigers en keeper van de tegenstander opjagen achter (onmogelijke) ballen aanhollen enzovoort.

    /   Beantwoorden  / 
 16. René

  Luciano is een fantastische keeper en een keeper die al vaker de punten voor ons heeft gepakt. Snap echt helemaal niets van de rare opmerkingen hierover hierboven. Volgens mij gaan we inderdaad spoedig afscheid nemen van 1 of 2 spelers en daarmee bewijzen de scouts toch maar weer, steeds perfecte spelers te halen. Dost mag van mij komen, goede spits die prima past in het elftal van de FC. Hoeft hij ook minder ver te reizen :-)

    /   Beantwoorden  / 
 17. kees

  zal komen door zijn forse tackle die een penalty voor FC Twente opleverde!

    /   Beantwoorden  / 
 18. theoreticus

  Als het keepend bijtkonijn wordt verkocht, worden wij daar dan ook nog wijzer van?
  Niet dat ik me kan voorstellen dat een club voor die vraagprijs hem koopt.

    /   Beantwoorden  / 
 19. fcg1

  Hanzerudy 25 Jan 2011 om 11:15

  |

  Rang: Supporter
  Ben nieuw hier hoi

  Wou even zeggen dat ik weet dat er nog een urugayaanse speler komt namelijk maximiliano calzado. Ik weet alleen niet of welke positie het speelt. Denk niet dat hans blij is als iedereen dit weet maarja

    /   Beantwoorden  / 
   1. fcg1

    staat op soccernews

      /   Beantwoorden  / 
   2. Goliath

    Letterlijke post werd ook op het FCGforum gepost. Hoeft vooralsnog niet serieus genomen te worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

     Off Topic:
     Laatste bericht op Soccernews is dat US Palermo interesse heeft getoont naar de Belgische spits Lukaku (klinkt niet heel Belgisch) maar deze knakker moet ongeveer 30 miljoen opbrengen en zoveel heeft Palermo niet te besteden. Dus toch maar onze Tim?

       /   Beantwoorden  / 
    2. kees

     Rob-Roy: is die 30 miljoen voor die Belg (!)alsvast ( als voorbode van een aanstaande separatie van NIET-Eurolanden ) misschien in Italiaanse LIRES bedoeld?

       /   Beantwoorden  / 
    3. rob roy

     @Kees,
     In Italië is alles mogelijk. Ik denk dat ze na negen jaar nu wel een beetje gewend zijn aan de Euro. Maar ja, Palermo….Sicilië….Maffia, dáár weet je het natuurlijk nooit.
     Misschien heeft één of ander baasje in Corleone nog wel 30 miljoen lire in een ouwe sok.

       /   Beantwoorden  / 
   3. kees

    FC Update, woensdag: Nijland zegt dat “”de kans zeer reeel is dat FC Groningen de selectie deze window bij elkaar houdt” Er is belangstelling voor Matavz, maar het verschil in vraag en biedprijs is groot. HEEL GOOED Hans, laat ze maar de HOOFDprijs betalen als ze perse onze belangrijkse spits willen kopen: ik denk zelfs dat die genoemde 6-7 miljoen een te ;lage schatting is: kon wel eens vraagprijs richting 9 miljoen op gaan. Wat dat laatste betreft: het is dus voor te toekomst van het profvoetbal aantrekkelijk dat Quatar de WK krijgt over tig jaren… want die oliemijoenen, ook voor Europese spelers liggen daar en in Saoudi zo voor het OPPOMPEN. Bij FC Groningen is op dit moment de enige die pompt: (?)… de ballenjongen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     Volgens Servische online voetbalkrant ( wo 26 jan) heeft Napoli eerder € 6 mijoen geboden, dat door FCG roningen is afgewezen; de vraagprijs zou maar liefst € 9 miljoen zijn! (wat ik al eerder dacht en schreef op dit blog ). lees zelf (met dank aan FCGOnline)
     http://www.nogomania.com

       /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   klinkt als: piza calzone!!! … maar, als het waar zou zijn….wat moeten we nu met een 20 jarige midfielder?

     /   Beantwoorden  / 
 20. herm

  rotjeknor

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nolio

   Wat heeft Rotterdam hiermee te maken? (of zou Herm zo dom zijn als het achtereind van een Twentse koe?)

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    Mogelijk!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.