Categorie: "Eredivisie"

FC Groningen: gelijkspel met de impact van verlies

FC Groningen verspeelde gisteren op het laatste moment een comfortabel lijkende 0-2 voorsprong tegen Excelsior. Het werd uiteindelijk toch nog 2-2, een gelijkspel dat aanvoelde als een nederlaag.

Dat kwam niet alleen omdat de overwinning bij rust al in de knip leek. Het was vooral de manier waarop het uiteindelijk toch mis ging wat voor het slechte gevoel zorgde. FC Groningen speelde in de tweede helft ver beneden peil en stand. Het riep daarmee het onheil over zich af, en waar het deze competitie toch regelmatig mee zat was dat gisteren dus duidelijk niet het geval. Het leidde uiteindelijk tot een bizarre anti-climax.

Voorbeschouwing Excelsior – FC Groningen

UPDATE 18-12, 15.50 uur: De wedstrijd gaat door!

Morgen staat Excelsior – FC Groningen op het programma. Nog wel…

Het is dus nog even afwachten of het door gaat. Mijn gevoel zegt dat deze laatste wedstrijd voor de winterstop de eerste wedstrijd van na de winterstop gaat worden, maar dat is vooralsnog een kwestie van koffiedik kijken. Duidelijk is dat als er morgen gewoon gevoetbald wordt, dat het dan onder de dreigend slechte weersomstandigheden wel eens een raar potje kan worden. Gewoon voetballen krijgt dan een iets andere betekenis.

Pedersen afwezig tegen Excelsior

Voorlopig gaan we er van uit dat Excelsior – FC Groningen morgenavond gewoon doorgaat. FC Groningen kan dan niet beschikken over Nicklas Pedersen.

De Deen heeft te veel last van een voetblessure. Precies op het moment dat hij weer helemaal klaar leek te zijn om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Hoe ernstig deze blessure is weet ik niet (krijg het idee dat het niet onrustbarend is), maar het zal toch even een teleurstelling zijn voor Pedersen.

Opvallend: “Test test test!”

Het meest opvallende moment van FC Groningen – AZ speelde zich deze keer af buiten het veld.

In het veld gebeurden er ook niet echt opvallende zaken. De eerste rode kaart van Tim Sparv was opvallend. In het verlengde daarvan ligt trouwens dat Jonas Ivens inderdaad opvallend weinig kaarten krijgt voor een verdediger. Heeft-ie er überhaupt al eentje gehad? Maar verder kon ik niet echt iets ontdekken, behalve dan dat FC Groningen weer ongeslagen bleef thuis. Maar da’s normaal…

Nee, tijdens de persconferentie kreeg de wedstrijd nog een opvallend staartje. Was al een tijdje geleden dat er ergens een memorabel moment bij een PC te noteren viel. Maar gisteren was het weer zover. Het voorval is in 24 uur tijd al weer breeduit, vanuit alle hoeken en standen, be- en veroordeeld. Gertjan Verbeek was het wachten op collega Pieter Huistra beu en vertrok koud nadat de coach van FC Groningen dan toch was aangeschoven.

‘FC Groningen richt vizier op Booymans’

Altijd leuk, een nieuwe naam die opduikt in het geruchtencircuit. V-bal.nl weet vandaag te melden dat FC Groningen interesse heeft in Ruud Boymans, de spits van VVV Venlo.

Het is een nogal ‘dun’ bericht. “V-bal kan melden dat…”, zo lees ik in het piepkleine berichtje. Maar goed, wat bespiegelingen of een discussie rond en om de draaideur is iets waar ik wel voor te porren ben.

Tim Sparv niet akkoord met schikkingsvoorstel

FC Groningen en Tim Sparv gaan in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB.

Voor de rode kaart die Sparv opliep tegen AZ werd vandaag een straf van vier wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk, geëist. Dat zou betekenen dat de Fin twee competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd gaat missen.

Onverzettelijkheid van FC Groningen wint van ‘het betere voetbal’

FC Groningen moest vanmiddag tot het gaatje gaan, maar uiteindelijk won de ploeg van Pieter Huistra met 2-0 van AZ.

Het werd een meeslepende pot voetbal waarbij alle clichés na afloop weer uit de kast konden. Zwaarbevochten, poorten van de hel, dubbeltje op z’n kant, bloed, zweet en tranen, en ga zo maar even door. Maar uiteindelijk trok FC Groningen dus aan het -euh- langste eind. Tim Matavz werd de gevierde man: de Sloveen schreef beide doelpunten op z’n naam.

Voorbeschouwing FC Groningen – AZ

Nog één keer alles, en dan lekker terugkijken op een uitstekend voetbaljaar: dat is morgen het devies voor FC Groningen in de belangrijke wedstrijd tegen AZ.

Je gaat, ondanks een fantastische eerste competitiehelft, toch met een beetje rotgevoel de winterstop in als morgen onverhoopt het eerste thuisverlies er zou komen. Dat moet dus niet! En het hoeft ook niet als de FC het niveau haalt dat het in Euroborg voorheen ook haalde. Als het in staat is om dat een keer een complete wedstrijd te doen zitten we helemaal goed.

Huistra en Verbeek: ‘ploegen aan elkaar gewaagd’

Morgenmiddag speelt FC Groningen de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. AZ is de tegenstander. Beide trainers zijn het, zo lees ik op de site van FC Groningen, vooraf over 1 ding eens.

En dat is dat het een strijd wordt van twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Als beide trainers dat zeggen, dan zal het ook wel zo zijn. Het zou van mijn kant wel heel gewaagd zijn om daar dan hier tegenin te gaan.

Dat hoeft ook niet, want ik kan me vinden in die woorden. Okay, een pot voetbal kan altijd een score op het bord brengen waar vooraf niemand rekening mee hield. Een vroege goal, een tegenstander die vervolgens even de weg kwijt is, het geluk dat alles er in vliegt; dat zijn zo een paar factoren die bepalend kunnen zijn. Maar daar kun je vooraf in ieder geval geen rekening mee houden.

‘Braziliaan vervanger voor Matavz’

Soccernews.com brengt vandaag opnieuw nieuws van het transferfront. Volgens de site bestaat er een goede kans dat FC Groningen de Braziliaanse spits Jonas Conçalves Oliveira gaat inlijven.

Weer die vraag: Hoe serieus moet je sommige berichten en/of sommige sites nemen? Die zien al snel bij een heel klein beetje rook een heel groot vuur. Soccernews.com noemt de nieuwssite O Globo als bron en “ingewijden” zouden dit bevestigd hebben. Er wordt de suggestie gewekt dat Tim Matavz al zo ongeveer in Italië en Napels zit waardoor de spitsvacature vacant is. Jonas zou die in moeten gaan vullen. Ook de naam van Excelsior-spits Guyon Fernandez valt weer in dit verband.