Veel opvallende zaken rond FC Groningen – SC Heerenveen

Er waren gisteren opvallend veel opvallende zaken rond en om de wedstrijd FC Groningen tegen SC Heerenveen. Ik ga ze gewoon allemaal even bij langs.

Zo was daar de ontvangst van Ron Jans. Een erehaag bij binnenkomst werd z’n deel. Iets dat door de ex-FCer erg gewaardeerd werd. Als je aan één gezicht kunt aflezen of hij wel of niet iets meent, dan is het dat van onze vorige trainer. De complimenten voor deze ontvangst waren gemeend. Of ik moet me sterk vergissen. De ontvangst zelf was wat mij betreft gepast, mooi en terecht. In z’n kielzog was er natuurlijk ook een weerzien met Raymond Libregts en Arnold Kruiswijk, maar dat viel wat minder op.

Er waren verder opvallend weinig (geen?) ludieke supportersacties, maar die Olle Grieze die herrees in Euroborg was des te opvallend. Prachtig gemaakt!

Opvallend was ook het juichen van Maikel Kieftenbeld, meteen nadat deze de bal van de lijn had gehaald. Voor het eerst was de nieuweling echt zichtbaar belangrijk voor de ploeg, en de emotie die daarbij vrij kwam “moest er even uit”. Het kan voor hem net even het morele steuntje zijn dat hem door een toch moeilijk begin bij FC Groningen loodst. Bovendien staat hij in het elftal van de week bij Voetbal International (zo zag ik net op teevee). Ook dat zal hem goed doen.

Opvallend was toch ook dat Andreas Granqvist gewoon wéér scoorde. Het opvallende is vooral dat hij dat maar blijft doen. Dit keer weer ouderwets met het koppie. Opvallend vond ik daarbij dan ook nog dat het (verbeter me als het niet zo is!) de eerste indraaiende corner was van de wedstrijd. Tadic nam ze daarvoor steeds van links, wegdraaiend. Ik ben erg fan van de indraaier, bij voorkeur bij de eerste paal. Dan hoef je ‘alleen maar’ het kopduel te winnen om meteen gevaarlijk te zijn.

Ten slotte was er nog dat opvallende spreekkoor: ‘Pieter Huistra, je moeder is een Fries!’. Het haalde de landelijke media, dus dan weet je dat je als supporter(s) iets leuks hebt bedacht.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

20 reacties op “Veel opvallende zaken rond FC Groningen – SC Heerenveen

 1. nik

  Kieftenbeld werd in de eerste helft voortdurend gepasseerd, met enkele voorzetten als gevolg (waar verder gelukkig geen gevaar uit voort kwam). In de 2e helft heeft hij zich knap hersteld met als hoogtepunt de redding op de lijn. Een vermelding in het elftal vd week vind ik persoonlijk iets te hoog gegrepen voor deze prestatie…

    /   Beantwoorden  / 
 2. bERT

  Nog opvallender was dat Andreas Granqvist gelijk de goal claimde.
  Stenman is een wat stillere persoon. Hij vind het allemaal prima en gunt Andreas zijn goaltje. De verschillende karakters maken de voetballers hoe ze zijn. Ik had wel het gevoel dat het idee van een derby meer leeft onder de supporters dan onder de spelers, maar dat kun je de jongens met diverse nationaliteiten natuurlijk niet kwalijk nemen.

  Greeetz bERT

    /   Beantwoorden  / 
  1. angela

   ik heb juist het gevoel dat het wel speelt, vooral bij een paar jongens. o.a luciano bij de warminup zag je hoe gespannen hij was, hij ging de makkelijkste ballen doorlaten en hij stond bijna te trillen op zijn benen… en bij onze stenman. die zegt dat het misschien wel de mooiste wedstrijd uit zijn carriere is.. de speler die erg is van de derby’s en die er absoluut niet mee eens was dat ron naar hveen ging.
   en compliment voor de verdediging, word steeds stabieler, je ziet keiftenbeld en ivens groeien.

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    tuurlijk zijn de voetballers meer gespannen bij een derby
    dan bij een andere wedstrijd
    omdat ze weten dat het heel erg leeft bij het publiek zo’n wedstrijd ;)

      /   Beantwoorden  / 
 3. Hans

  Kieftenbeld speelde een goede wedstrijd. Assaidi is een lastig voetballertje. Hij hield zich knap staande, alleen de rare gele kaart voor van Boekel (wat floot die man trouwens warrig) speelde hem steeds parten. Na rust had hij rood kunnen krijgen. Maar heb respect voor Kieftenbeld…deze jongen komt er wel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. theoreticus

   Mee eens, Assaidi is idd een speler die elke back een vervelende middag kan bezorgen.
   Op een gegeven moment dribbelt Assaidi met de bal naar voren en dan komt Kieftenbeld langszij en steelt met de buitenkant voet de bal van Assaidi’s voet om vervolgens van hem weg te draaien.
   Ik vind het trouwens tijd worden dat Tadic scoort.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Noordeling

  Kieftebeld had het erg moeilijk tegen Assaidi, in de 2e helft verbeterde hij wat maar toen hij later noodgedwongen door moest schuiven naar het middenveld zag je direct dat dit zijn plaats is.
  Ik begrijp absoluut niet waarom hij in de elftal van de week stond Lachman maakte op mij veel meer indruk.

    /   Beantwoorden  / 
 5. appie happie

  tadic scoort zaterdagavond de winnende voor de fc uit tegen nec…lekker…3punten en dan woensdag erop weer 3 punten..is de playoff al bijna binnen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   denk ‘t ook… op Paco’s vijf “makkelijke” wedstrijden, zou dEZE OVERWINNING BIJ nec dan de tweede DRIEPUNTER… ik denk : tijd voor een POLL!
   op WELKE PLAATS Staat fc GRONINGEN IN DE WINTERSTOP? 3-4-5-OF 6 7???

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    @Kees Hmm, schreef laatst mooi stukkie over Luciano, maakt-ie prompt blundertje, dus weet niet of we dit moeten doen. Iets met beer en huid, goden verzoeken, etc. ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

     begrijp niets van je koudwatervrees; maar ja als je bijgelovig bent? Ik zie wel wat in die taaie Huistra…lijkt mij geen gemakkelijke man in huis, maar als coach van een winnend team: helemaal in orde: we kijken wel naar bóven, mogen de verwachtingen dan ookm niet (in het opnebaar ) gedeeld worden? -ik zeg: Groningen op 4 met de winterstop!

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paco

      Koud water ben ik geen fan van. Bijgeloof ook niet, nu we het er over hebben. Is wel een leuk idee, even een polletje. Wordt waarschijnlijk voor het komende weekend.

        /  
 6. Paco

  Vertrouwen moet hij krijgen en tanken, belangrijk!

    /   Beantwoorden  / 
 7. hans

  De moeilijkste tegenstanders komen nu: NEC, Den Haag, deze “zullen we wel even winnen”…dacht het niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   dat geldt ook voor NEC resp FC Den Haag…dus genoeg reden om positief over de kansen te blijven!

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    en als je op STATISTICS (dit seizoen) afgaat: huidige stand: plaats 11//10 punten//doelsaldo 16 voor-ACHTTIEN tegen!: NEC “thuis”: 2 gewonnen-1 gelijk-1 verloren // NEC “uit”: 5 (alles!) verloren. Hoewel Feyenoord pas nog met 3-0 in Nijmegen verloor…zie ik dus vanwege hun zwakke defensie best goede kansen voor FC Groningen. zaterdag weten we het zeker

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

     als we in ieder geval maar niet verliezen dat zou zonde zijn

       /   Beantwoorden  / 
     1. theoreticus

      Als we ons eigen spelletje spelen dus forechecking spelen en de bal afjagen dan geef ik ons veel kans. Ze lijken heel graag te willen dus laat het maar weer zien.
      Ben benieuwd of Holla speelt of Lachman. Ik hoop Holla voor hemzelf en omdat ik vind dat Kieftenbeld net een beetje begint te draaien als back en ik het dan zonde zou vinden als hij uit die routine wordt gehaald.
      En Tadic moet scoren.

        /  
  2. Hans

   Hoop niet dat we na deze 2 wedstrijden op 2 nederlagen erbij staan….grrrr…was er al bang voor

     /   Beantwoorden  / 
   1. Baksteen

    @ Hans, angst heeft nog nooit iemand ergens gebracht. dat heet doemdenken. ado thuis is winst en vvv uit ook. Roda speelt alweer gelijk gisteren, niks aan de hand. Is een leuk spelletje en we doen het helemaal niet beroerd. feestmuts op en zingen met die hap :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.