VVV Venlo: Kat in ‘t bakkie voor FC Groningen?

Vanavond staat FC Groningen al weer de volgende klus te wachten. VVV Venlo is in het verre zuiden de tegenstander.

Als de nummer 5 van de Eredivisie op bezoek komt bij de nummer 17 vul je meteen een tweetje in op je Toto-formulier. Zeker als je beide ploegen vanaf het begin van de competitie hebt gevolgd. De ene ploeg, in dit geval natuurlijk FC Groningen, voetbalt weliswaar wisselvallig, maar de resultaten zijn constant en goed. De andere ploeg, VVV dus, haalt nauwelijks aansprekende resultaten en wist ook voetballend zelden te overtuigen. Het zit daarom dik in de problemen. Kat in ‘t bakkie dus voor de FC…

In een rumoerige afgelopen week werd de positie van VVV-trainer Jan van Dijk ter discussie gesteld. Twee keer slechts won VVV dit seizoen: tegen De Graafschap en Heracles, beide thuis. Alle andere wedstrijden gingen verloren. Ex-FCer Van Dijk mocht uiteindelijk blijven. Z’n spelers zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om hun trainer weer wat vaster in het zadel te helpen en er alles aan doen om de punten vanavond in stadion De Koel te houden. Kat in ‘t bakkie? Kat in ‘t nauw! Eentje die rare sprongen kan maken, zeker als die in een hoek zit waar klappen vallen.

Als ik “RKC uit” zeg weten jullie allemaal wat ik bedoel. De combinatie ‘zuiden’ en ‘de nummer 17′ zorgt voor deze associatie. Eentje die een waarschuwing mag zijn, maar die daarnaast toch ook een onprettig (voor-)gevoel oplevert. Een gevoel dat sommigen van jullie absoluut zullen herkennen. “Zul je zien dat we uitgerekend daar verliezen”, ik hoor het je denken.

Maar het slechte gevoel is gewoon weg te nemen als je gewoon je verstand gebruikt. VVV staat niet voor niets zo laag. Nadat het sterspeler Honda uitzwaaide werd het al een stuk minder. En de selectie loopt niet over van kwaliteit, om het zacht uit te drukken. Het moeilijke tweede seizoen voor een promovendus, daar zitten de Venloënaren nu middenin. De spiraal draait naar beneden. Bij FC Groningen is er juist sprake van een opwaartse trend. Gesteund door de goede resultaten kan het blijven schaven aan de vorm. De ploeg heeft bovendien verschillende spelers die het verschil kunnen maken en dat tot dusver ook regelmatig deden.

Kortom, dit katje moet getemd kunnen worden. Gelukkig heeft de FC de handschoenen klaar liggen om dat ook daadwerkelijk te doen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

12 reacties op “VVV Venlo: Kat in ‘t bakkie voor FC Groningen?

 1. appie happie

  ik hoop op overwinning andres is mijn zaterdagavond naar de kloten….ga ik vroeg op bed..

  ik reken op 1-3 overwinning..met heerlijk countervoetbal als het moet…maakt mij niks uit…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Grieze

   Als je dan toch vroeg op bed gaat, kun je gelijk een uurtje extra meepakken :P .

     /   Beantwoorden  / 
   1. appie happie

    ik reken er niet op dat ik vroeg naar bed ga..:_)))

      /   Beantwoorden  / 
 2. Tjal

  In elk geval 3 punten mee naar Groningen, Ik hoop niet voor niets zo in de auto te stappen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. doornbosch

  Geen enkele ploeg is te onderschatten. Het verloop van een wedstrijd is van zoveel factoren afhankelijk.
  Maar als de instelling goed is, hoeven we natuurlijk over 90 minuten niet te verliezen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Grieze

   Zeker als je ziet dat Wiedermeijer de scheids is. Lijkt mij toch een zeer grote factor in een wedstrijd.

     /   Beantwoorden  / 
  2. theoreticus

   Mee eens, als iedereen zijn taken uitvoert en inzet toont dan moet de kwaliteit de doorslag geven en wij zijn beter.
   Dat is ook het enige waar je vanuit kunt gaan want ik heb geen flauw idee met wie en hoe vvv gaat spelen.
   En ik ga er vanuit dat sinds vorig weekend de scheidsen extra alert zijn op hun eigen falen want anders degraderen zij of worden geschorst.
   Wat wordt deze site trouwens populair; de helft van de tijd moet ik een stuk touw wegklikken, gelukkig nog niet zo erg als de dagbladsite waar ik al een herfstige week een cabrioletadvertentie moet wegklikken. (vreselijk on-topic, sorry).

     /   Beantwoorden  / 
 4. doornbosch

  Die wiedemeyer inderdaad. Is het jullie wel opgevallen, dat die man na die wanvertoning in almelo bijna een jaar lang geen eredivisie wedstrijd meer heeft gefloten.
  En schandalig gewoon, hoe de media er toendestijds mee omging. Het werd allemaal gebagitaliseerd.
  Maar als er een iemand zijn stempel heeft gedrukt op een wedstrijd is het die wiedemeyer wel.
  2 rode kaarten, oke dat was niet clever van groningen, zeker niet in een gespeelde wedstrijd. Maar ook het niet toekennen van een strafschop aan groningen, het wel toekennen aan heracles etc etc.
  Deze wedstrijd mocht gewoon niet worden gewonnen. Het zal geen opzet zijn geweest, maar het leek een verkochte wedstrijd. Zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt. Zelfs bij echte verkochte wedstrijden, wordt het niet zo bont gemaakt.
  Ik had nooit iets tegen heracles of hun supporters, maar in hun chauvinisme, vonden ze het de verdienste van heracles dat ze hebben gewonnen. Geen enkel gevoel van twijfel hoe de overwinning tot stand was gekomen.Niet te geloven gewoon. Deze wedstrijd komt zo nu en dan weer boven. 100% vergeten kun je deze aanfluiting niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   het was een nachtmerrie deze wedstrijd en daar had deze man die de fluit niet verdient een te groot aandeel in.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Noordeling

    Wiedemeier heeft opnieuw laten zien dit niveau niet aan te kunnen. Weliswaar waren de situaties dusdanig dat je je kunt vergissen.
    Volgens mij ging aan het 1e tegendoelpunt van Vvv een duidelijke overtreding(gestrekt been) t.o.v. Tadic. De strafschop tegen……..ik kan me een keer voorstellen dat je je een keer vergist…het was op het randje…….het probleem is die vergissingen bij hem zijn structureel. Mijn cijfers: Luciano 7, Kieftebeld 6, Granqvist 6, Ivens 7, Stenman 6, Enevoldsen 6, Sparv 5, Holla 6, Tadic 8, Matavz 7, Garcia 7.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

     Ik begrijp die cijfers nooit zo goed. Ik als anti Garcia fan kan niet ontkennen dat Garcia gisteren fantastisch voetbalde. Hij verdedigde mee, hij gaf prachtige passes en kopte zelfs uit een uitstekende voorzet uitstekend in. Wat mij betreft de man van de wedstrijd. Ook Kieftenbeld laat zich steeds nadrukkelijker gelden en een 6 je is dan wel erg mager en doet geen recht aan zijn inzet en spel. Sparv een 5? Blijkt dan maar weer hoe verschillend je naar een wedstrijd kan kijken.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Mark

     Bij de strafschop stond hij er nota bene twee meter vandaan! ‘t Blijft een koekenbakker. Ik snap de 5 voor Sparv ook niet. Ik denk eerder dat de fouten die ontstaan het gevolg zijn van het verschil tussen Hiariej (in vorm) en Holla (nog niet op z’n oude niveau).
     Garcia speelde weer prima inderdaad.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.