Zeven wedstrijden voor Luis Suarez

Vandaag werd bekend dat ex-FC Groningen-spits Luis Suarez een schorsing van zeven wedstrijden krijgt.

Er is al veel over geschreven, over het bijt-incident waardoor Suarez nu op de blaren moet zitten. Het was nog even de vraag of Ajax in hoger beroep zou gaan, maar de Amsterdammers hebben het schikkingsvoorstel geaccepteerd. Ik heb eerlijk gezegd geen idee over welke boeg ik het moet gooien met deze blog. Maar helemaal onopgemerkt kan ik het niet laten gaan.

Daarvoor is de Uruguayaan een te opvallende speler geweest voor FC Groningen. Eentje die hier niet lang te bewonderen is geweest, maar die in die korte periode ons toch veel gebracht heeft. Een zwak blijf ik daarom voor hem houden, ook al heeft hij tegenwoordig een wel heel verkeerd shirtje aan.

Ik zou het kunnen hebben over de aderlating die het is voor Ajax. Dat is toch, hoe je het ook wendt of keert, op dit moment een directe concurrent van FC Groningen in de competitie. Het ontbreken van Suarez zullen ze daar gaan voelen; de niet-scorende Suarez van de laatste tijd is misschien wel de reden voor het slechte presteren van de Amsterdammers. Goed voor ons. Maar ik weet niet, dat klinkt toch wat geforceerd of zo.

Wat ik zelf wel interessant vind is wat druk doet met voetballers. Het incident van Suarez zag je haast aankomen. Wekenlang zag je de frustratie over het niet vinden van de goal en het slechte presteren van z’n club toenemen. En dat kwam er in het weekend op een wel heel bijzondere manier uit. De landsaard speelt waarschijnlijk zelfs een rol. Thomas Enevoldsen gaat in ieder geval heel anders om met dit soort zaken. Maar dit is een voetblblog, en geen open huis voor amateurpsychologen.

Misschien heb je er zelf wat over te zeggen? Of misschien vind je het ook wel gewoon geen topic voor deze blog? Dan heb ik dit gewoon gezegd en gaan we gewoon weer door met business as usual.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

18 reacties op “Zeven wedstrijden voor Luis Suarez

 1. René

  volkomen terechte schorsing…. laat die man vakantie nemen. Voor de concurrentie is het goed dat Suarez geschorst is, kost Ajax nog meer punten

    /   Beantwoorden  / 
 2. herman

  Rare vent vond hem eerst een goede speler en als ik hem nu zie denk ik van dat hij vorig seizoen misschien wel vaak geluk gehad heeft gehad
  Dit seizoen loopt het helemaal niet bij saurez niet erg voor groningen

    /   Beantwoorden  / 
 3. rob roy

  Vind deze schorsing een prima zaak, voor mij had hij er nog een stuk of tien wedstrijden bijgekregen. Als je zo gefrustreerd over het voetbalveld loopt kan je maar beter een half jaartje wegwezen.
  Luis, ga een poosje naar je heimat en laat je snuiter hier een poosje niet zien. We zijn je even een tijdje meer dan zat, trouwens van heel die club in Mokum moet ik niets hebben. Doeiiii, Salaris, de groeten in Uruquay.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Tom

  Hij mocht van mij het seizoen niet meer spelen!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Koos

  Suarez moet eens even goed in de spiegel kijken en naar de beelden van zijn interview na de wedstrijd. Hij had heel anders moeten reageren en moet anders om gaan met het gebrek aan wedstrijdhouding van zijn collega’s, want daar ligt volgens mij het probleem. Hij kan niet omgaan met het gebrek aan inzet van de andere spelers die maar wat rond lopen. Ik vind dit trouwens prima, want wij worden hier alleen maar beter van. Suarez moet een poosje rust nemen, is een gevaar voor zichzelf. Blijf echter toch een zwak voor hem houden als voetballer, heeft in Groningen natuurlijk veel gepresteerd en veel geleerd. Moet misschien hij een jaartje terug komen om even weer met beide benen op de grond te komen. Ron Jans wist hier wel raad mee. Misschien moeten we Jol een doos met paraplu’s sturen, aan eentje heeft hij denk ik niet genoeg.

    /   Beantwoorden  / 
 6. trebla

  @herman 20.21:
  hoezo “niet erg voor groningen” ?
  bij verkoop zit er ook nog 10% voor de FCG in de pot maar zijn waarde zakt naar het vriespunt dus is het wel degelijk erg voor groningen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. appie happie

   volgens mij is die 10% reeds afgekocht bij de verkoop…fc kan op geen enkele manier geld van verkoop oid van suarez krijgen?? toch,of weet iemand anders het beter?

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob roy

    Bij de verkoop van Salaris aan 020 is een transferbedrag afgesproken, hoeveel dat was weet ik niet meer. Wel weet ik nog dat bij een goede prestatie van 020 in de drie daaropvolgende jaren er nog een miljoen voor de FCG bij het transferbedrag werd opgeteld. De vraag is dus nu: Heeft 020 in die drie jaar goed gepresteerd? Volgens mij niet, dus kun je concluderen dat het miljoen ook niet uitgekeerd is/wordt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. appie happie

     8 miljoen omtrent

       /   Beantwoorden  / 
  2. Koos

   10% van wat ???? Ik heb liever dat Fc Groningen Europees gaat spelen, lijkt me ook wel iets aan te verdienen en voor ons nog leuker. De krenten in de pap om zo maar te zeggen.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Max

  ajax wordt sws geen kampioen meer

    /   Beantwoorden  / 
 8. Max

  Heb ook liever dat Groningen Europees speelt, dan dat we 10 miljoen voor een paar spelers krijgen.. niet dat 10 miljoen niks is,, maar heb liever dat we aan een team bouwen dat ook europees weer een naam gaat krijgen plus dat je daaruit weer inkomsten kunt scheppen. maar ben verder eigenlijk gewoon erg tevreden over het elftal wat er nu staat, al kan het altijd beter. zoals er word gezegd zijn de richtlijnen kort, alles is duidelijk, iedereen weet wat ie moet doen, een paar kenmerken van een goed draaiend team en staf. Hopelijk dat we 3 points gaan pakken tegen roda, zou nu erg goed uitkomen..

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ruud

  Ajax draait slecht, El Hamdaoui geeft geen bal af en Suarez zit in een dip.
  Hij werkt zich de pleuris en probeert alsnog iets te forceren terwijl om hem heen slap en inspiratieloos gespeeld wordt.
  Hij kan zo’n slappe zooi ook niet aan het voetballen krijgen en dit is voor de winnaar die Suarez is niet te verkroppen.
  Hij raakt gefrustreerd en probeert van alles om de tegenstander aan het wankelen te brengen en zo toch een wedstrijd te winnen, want verliezen staat niet in zijn woordenboek.
  Suarez komt uit de sloppenwijken en heeft op eigen kracht iets bereikt wat voor weinigen te halen is, hij wilde een grote voetballer worden en op de weg daar naartoe is alles geoorloofd.
  De meeste Nederlanders hebben nooit in zo’n uitzichtloze situatie gezeten als Suarez en kennen ook deze mentaliteit niet.
  Het is niet goed te praten wat hij gedaan heeft maar ergens kan ik het dus wel verklaren.
  Ik vind trouwens de straf wel goed maar pak Bakkal ook maar eens aan, deze weet ook tussen een woud van Ajax benen de wreef van Suarez te vinden en boort de noppen er nog eens lekker in.
  En nadien lekker zielig doen.
  Ga de stappen van Bakkal maar eens na in de competitie en zie dan hoe vaak deze jongen er mee weg komt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. René

   Goed punt, Bakkal moet natuurlijk ook aangepakt worden. Lekker stiekum een ander jennen en dan net doen of je neus bloedt. Suarez blijft een fantastische speler. Noem 1 speler die zo doelgericht is in NL.

     /   Beantwoorden  / 
   1. hallo

    je zegt dat goed “in NL”
    want er zijn genoeg nederlanders in buitenland die nog beter zijn dan suares :)

      /   Beantwoorden  / 
 10. germain

  wist ik nog niet yes

    /   Beantwoorden  / 
 11. Chowan

  Smeerlabbe.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.