Watching Football Is Not A Crime

Ik kreeg een mailtje waarin gevraagd werd om aandacht te besteden aan een supportersactie die aanstaand weekend plaats vindt. Bij deze geef ik de volledige tekst hier weer.

Kijken naar voetbal IS GEEN MISDAAD!
Daarom houden wij een FOOTBALL IS NOT A CRIME actie.

Watching Football Is Not A Crime

Wat houd de actie in:

Alle voetbalclubs uit de Eredivisie en de Jupiler league houden op hun eigen manier een actie, voor, tijdens of na de wedstrijd, in het weekend van 26/27 en 28 November.

De Mobiele Eenheid, KNVB, burgemeesters en de zogenoemde driehoek verzieken het voetbal.

We worden behandeld als misdadigers, maar we bezoeken gewoon een voetbalwedstrijd om onze club te steunen. Voorbeeld: Ajax-Feyenoord (vorig jaar beker) De wedstrijd word teneerste in twee wedstrijden gespeeld. De Feyenoord supporters hebben daarom de eerste wedstrijd in bijv Het Fust gekeken, maar de Mobiele Eenheid heeft veel te hard opgetreden tegen onschuldige mensen. Omdat er leuzen werden gezongen.

Bij de wedstrijd Ajax-Fc Utrecht heeft de mobiele eenheid veel te hard opgetreden tegen Fc Utrecht supporters, Iedereen werd geslagen, vrouwen en kinderen eerst. Ze waren gewoon op weg naar hun vervoer. Maar de Mobiele eenheid daagt de supporters in de meeste gevallen zelf uit. Want waarom staan ze er? Juist ja, om de veiligheid te handhaven en NIET om onschuldige supporters te meppen.

Dit moet stoppen! We worden er ziek en moe van hoe we worden behandeld, we worden behandeld als criminelen. We moeten actie voeren zodat we een einde kunnen maken aan de politie met gebruik van deze tactieken.

Heeft u vragen , tips of wilt u iets anders kwijt.

Wij zijn te bereiken via de mail ([email protected])

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

2 reacties op “Watching Football Is Not A Crime

 1. Batcel87

  Goed initiatief! Maar wat is de actie die ze willen houden dan? daarover wordt niks genoemd. Het zal dus maar weer afwachten worden.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Segia

  Onzin zeg, alsof de ME niet een gevaarlijke situatie kan inschatten. Ja, er worden zo nu en dan fouten gemaakt, maar dat staat in schil contrast met wat sommige idioten onder het mom van “voetbal is emotie” aanrichten. Ja, het is erg vervelend dat échte supporters daar ook last van ondervinden, maar dat ligt aan de relschoppers, niet aan de politie.

  En “maar de Mobiele eenheid daagt de supporters in de meeste gevallen zelf uit”? Laat me niet lachen zeg.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.