Huistra en Verbeek: ‘ploegen aan elkaar gewaagd’

Morgenmiddag speelt FC Groningen de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. AZ is de tegenstander. Beide trainers zijn het, zo lees ik op de site van FC Groningen, vooraf over 1 ding eens.

En dat is dat het een strijd wordt van twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Als beide trainers dat zeggen, dan zal het ook wel zo zijn. Het zou van mijn kant wel heel gewaagd zijn om daar dan hier tegenin te gaan.

Dat hoeft ook niet, want ik kan me vinden in die woorden. Okay, een pot voetbal kan altijd een score op het bord brengen waar vooraf niemand rekening mee hield. Een vroege goal, een tegenstander die vervolgens even de weg kwijt is, het geluk dat alles er in vliegt; dat zijn zo een paar factoren die bepalend kunnen zijn. Maar daar kun je vooraf in ieder geval geen rekening mee houden.

Pieter Huistra houdt een verhaal dat weinig nieuwe elementen kent. Het is haast een vast riedeltje aan het worden: scherp beginnen en eindigen en zelf geen foutjes maken. En: AZ staat nu onder ons, dat willen we graag zo houden. Huistra refereert nog aan de eerste wedstrijd (1-1 gelijk) waarin de FC veel balbezit had maar door slordigheden toch nog de drie punten weggaf.

Gertjan Verbeek heeft het over het thuisvoordeel van FC Groningen, maar hij voegt daar aan toe dat het ook extra druk op kan leveren waardoor het ook een nadeel heeftt. Interessant, leuk gevonden, maar de harde cijfers zeggen gewoon dat het echt een voordeel is voor de FC om in Eurborg te spelen.

Alles wijst op dus een close game. Beide ploegen halen uitstekende resultaten en zijn in vorm. Bij de FC is er dus het thuisvoordeel, AZ draait de laatste weken nog wat overtuigender dan de Groningers en haalde vorige week redelijk simpel drie punten bij ADO Den Haag. Dat is op dit moment een erg goed resultaat zelfs.

Over de selectie is dan nog te melden dat Nicklas Pedersen en Gonzalo Garcia morgen toch gewoon bij de selectie zitten. Gisteren was daar bij mij nog onduidelijkheid over. En Tim Matavz is gewoon fit.

2 reacties op “Huistra en Verbeek: ‘ploegen aan elkaar gewaagd’

 1. Doornbosch

  Dat huistra zegt, dat groningen in alkmaar veel balbezit had en door slordigheden de winst nog weg gaf is een visie.
  Echter wel een heel eenzijdige gekleurde visie. Iedereen die de wedstrijd heeft gezien, zou ook hebben kunnen concluderen, dat groningen erg goed weg kwam daar.
  Ja, ik ben toch echt groningen supporter. Maar enige objectiviteit vind ik wel gepast.

    /   Beantwoorden  / 
  1. jeff

   Zelf ben ik alle wedstrijden aanwezig geweest dit seizoen uit en thuis!!
   maar az uit doelde huistra zeker op het feit dat az 3 minuten voor tijd gelijk maakte en dit was idd sneu!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.