‘FC Groningen richt vizier op Booymans’

Altijd leuk, een nieuwe naam die opduikt in het geruchtencircuit. V-bal.nl weet vandaag te melden dat FC Groningen interesse heeft in Ruud Boymans, de spits van VVV Venlo.

Het is een nogal ‘dun’ bericht. “V-bal kan melden dat…”, zo lees ik in het piepkleine berichtje. Maar goed, wat bespiegelingen of een discussie rond en om de draaideur is iets waar ik wel voor te porren ben.

Ruud Boymans dus. Dit jaar zagen we de 21-jarige aanvaller echt goed in beeld. Wat heet; hij schopte er dit seizoen toch al negen in. En dat bij laagvlieger VVV. Ik las een vergelijking met Mariano ‘draai, schiet, goal’ Bombarda. Als je het hebt over een typische 16-meter-spits dan kun je die vergelijking maken. Maar koppend is Boymans met z’n 1.88 cm ook een goed wapen. In de laatste wedstrijd tegen de FC vond ik ‘m een lastige klant die ook voetballend, als aanspeelpunt, goede dingen liet zien.

En hij is nog jong. Met andere woorden, er zit rek in. Dat FC Groningen naar alternatieven zoekt mocht Matavz in de winterstop toch vertrekken (die mogelijkheid is nou eenmaal aannemelijk) is duidelijk. Volgens mij is Boymans dan geen slechte optie. Een nieuwe Matavz, met diens specifieke kwaliteiten, vind je ook niet zomaar. We wachten het dus weer eens af.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

39 reacties op “‘FC Groningen richt vizier op Booymans’

 1. kees

  als iedereen roept ( evenals ikzelf ) dat Matavz nu dadelijk gaat vertrekken, dan blijft ie waarschijnlijk. heb geen idee wat Booymans zou moeten kosten, en of/wanneer die transfervrij is, maar Jan van Dijk moesten we maar met een korrel zout nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Doornbosch

  Het is te hopen dat matavz blijft. Presteren we eindelijk weer eens erg goed, zul je zien dat de dragende spelers worden verkocht, en dat we zakken op de ranglijst.
  Anderzijds; als er bv 5 miljoen binnenkomt voor matavz, kunnen we gelijk fernandez/booymans en blind halen. En misschien nog een tropische verassing erbij.

    /   Beantwoorden  / 
  1. MartinWinschoten

   Jammer dat je zomaar iets roept, zonder na te denken. 1 speler weg en 4 ervoor terug. Hoe wil je de salarissen betalen dan?

     /   Beantwoorden  / 
   1. rob!

    Ze kunnen dan part-time mobiele telefoons gaan verkopen.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Noordeling

  Hebben we niet nodig, even kijken naar zijn statistieken, en je weet dat hij eigenlijk nooit zoveel scoort.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rob!

   Laat hij zich vanavond maar bewijzen door er een paar tegen die vandalen uit kerkrade in te schieten

     /   Beantwoorden  / 
 4. Noordeling

  Het lijkt me verstandig om niet meer te reageren op nieuws op soccernews.nl. Pas als sites als vi.nl, voetbalzone.nl, of voetbalrss.nl iets noemen is het vermeldenswaardig.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Noordeling

  Ik heb liever Fernandez dan heb je ook nog een speler die met zijn snelheid iets kan uitrichten in de counter.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Segia

  Precies, ik ben normaliter wel in voor wat speculeren, maar dat V-bal en in mindere mate ook SoccerNews halen hun nieuws echt van een bevriende helderziende, ofzo. Gaat nergens over.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Paco

   @Segia en @Noorderling Als je (ik) goed duidelijk maakt wat en wie de bron is en de nodige ‘maren’ inbouwen, dan is een beetje filosoferen en hardop denken niet verkeerd lijkt me. Er wordt iig volop mee gebabbeld hier.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Segia

    Mja, ik snap je redenatie ook wel, maar op basis van compleet uit de lucht gegrepen geruchten zie ik ‘t liever niet. Dan liever aan de hand van een of andere inzichtvolle special over mogelijke nieuwe aankopen ofzo.

    Maar goed, dat is natuurlijk een kwestie van smaak en ik begrijp je keuze ook best. ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

     Ik zie wel graag ook dit soort reacties hoor. Is voor mij soms ook nog steeds zoeken naar hoe deze blog er goed uit ziet. :)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Doornbosch

      Ik vind jouw blog meer dan ok paco. Ik merk dat je er veel tijd in stopt, en er echt iets van wilt maken.
      Mijn complimenten daarvoor. En speculeren over spelers die evt komen, is altijd leuk. Al heb ik liever niet dat sommige spelers vertrekken, het is altijd weer spannend wie er voor in de plaats komen.

        /  
     2. Paco

      Thx. :)

        /  
   2. Noordeling

    Ik begrijp je redenatie Paco maar Soccernews is gewoon niet serieus te nemen.

      /   Beantwoorden  / 
 7. hans

  Je kan ook Dost ophalen bij Heerenveen, lijkt me…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Noordeling

   Dost zou inderdaad een geweldige versterking zijn. Misschien is hij voor een relatief zacht prijsje te halen aangezien hij toch bij Heerenveen op de tribune zit. Toch vraag ik me af hoe hij in conflict kan geraken met Ron Jans en waarom hij hem niet opstelt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. kees

    hij is gewoon even de klas uitgestuurd…zo doen leraren dat.
    Maar serieus: morgen, 15 december (“half december” komt er uitsluitsel over die Jongeman Daley Blind…
    Gokje doen: Granqvist naar UK, Matavz naar Napoli, Blind niet naar Gr maar naar FC Twente…. denk ik, hoor. En ALS dat nou eens mocht gebeuren, dan wordt het een hele spannende transferwindow voor FC Groningen welke nieuwe spelers worden aangetrokken…als ze maar niet voor het B-garnituur gaan!

      /   Beantwoorden  / 
 8. debultjes

  Ik wil ook nog wel een paar namen noemen:
  - Denni Avdic, waar in het begin van het seizoen al over gesproken werd
  - Sjoerd Ars, gaat in 2011 zijn laatste contract jaar in bij Zwolle
  - Bas Dost, op een zijspoor bij Heereveen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. GJ

   avdic vind ik niet overtuigend hoor daat zat toen zoon filmpje bij en daar word je nie echt warm van. ars vind ik te makkelijk om dat nu te roepen dat is echt zoon eerste divisie spits (zelfde als berry powel) en Dost is zeker 1 die we goed kunnen gebruiken maar onze wester buren hebben nog niet van de crisis gehoort en betaalen 7 ton aan kruiswijk dus Dost zal ook wel zoiets verdienen dus die is financieel nooit haalbaar voor ons. en tja die boymans… vorige jaar toen vvv hier kwam heb ik echt enorm om hem moeten lachen hij kwam er in de rust in en ging er 25 min later weer uit zo slecht was die;P maar dit seisoen ontwikkeld hij zich wel supper goed 9!!! goals bij VVV!!! dat is echt knap. we zullen zien:)

     /   Beantwoorden  / 
   1. appie happie

    dost is een zeer beperkte voetballer laat maar mooi daar blijven.snapte al niet dat hij 4 miljoen moest kosten..ik heb daar liever iets leukers voor..in de vorm van technische spelers en iemand die een bal kan vasthouden.

      /   Beantwoorden  / 
 9. Hans

  Weet ook niet hoe je Dost in moet schatten. Denk wel dat hij met de voorzetten van Tadic/Stenman veel doelpunten had gescoord.
  Maar neem aan dat de FC een vervanger voor Matavz klaar heeft staan(als hij natuurlijk vertrekt)

  Ben trouwens van mening dat een extra diepe spits geen kwaad kan…als Matavz geblesseerd uitvalt hebben we geen echte vervanger (Pedersen vind ik geen echte diepe spits en is toch veel geblesseerd). Als de FC in de top wil blijven meedoen zal een extra spits echt wel nodig zijn. De helft van de FC produktie is door 2 spelers gemaakt (Matavz/Granqvist)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Noordeling

   Pedersen mist inderdaad de snelheid voor een diepe spits.

     /   Beantwoorden  / 
   1. FCG fan

    maarjaa, heeft Boymans die snelheid dan wel ?

      /   Beantwoorden  / 
 10. jappo

  Booymans lijkt mij een goede vervanger voor Matavs, en Fernandez of Schreurs of Boerrichter als eventuelel aanvulling voor de aanvalslinie.

    /   Beantwoorden  / 
 11. supporter

  Die laatste vind ik een scherpe. Boerrichter langs de flanken zou een hele goede optie zijn. Een prima speler met een hele goede voorzet en een goed schot.

    /   Beantwoorden  / 
  1. FCG fan

   We hebben al genoeg van dat soort spelers, maar als vervanger voor Tadic die toch al 4 gele heeft niet verkeerd!

     /   Beantwoorden  / 
 12. @grunn

  ik hoop toch niet dat die vent écht komt.. hij lang lang niet zo goed als matavz,, komt mischien in de buurt van fernandez die ze ook willen halen. hij heeft er 9 in geprikt dit seizoen, zegt mij nog niet erg veel,, vorig seizoen was hij ook matig

    /   Beantwoorden  / 
 13. debultjes

  Arouna Koné

    /   Beantwoorden  / 
 14. pitboel

  goede speler,die boymans, 9 doelpunten en dat in een team van vvv-venlo, waarin boymans in totaal 18 kansen heeft gehad in alle wedstrijden. zegt iets over het nivo van vvv-venlo en de capaciteiten van boymans, Goede vervanger voor matavz, die ook eerst van emmen is gekomen. dus kopen die boymans, die voor een prakkie is op te halen. Wil wel eens zien hoe vaak hij scoort in een team zoals dat van groningen, die ontzettend veel kansen krijgen inverfgelijking met vvv venlo

    /   Beantwoorden  / 
  1. appie happie

   klopt ben het met je eens.

     /   Beantwoorden  / 
 15. appie happie

  jou domme reactie mag van mij weg gehaald worden

    /   Beantwoorden  / 
  1. Noordeling

   Inderdaad dit soort mensen zou men een Ip blokkering moeten opleggen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paco

    Is weggegumd, staat genoteerd.

      /   Beantwoorden  / 
 16. appie happie

  boymans staat zijn onderhandelingen met vvv,zou er iets te gebeuren staan in onze richting…en misschien pas 2011-2012 maar dan hebben we die mooi tranfervrij..zou kunnen toch…

    /   Beantwoorden  / 
 17. Galbak

  Danny Snoevermans?

    /   Beantwoorden  / 
  1. appie happie

   die gaat naar fyenoord let maar op.

     /   Beantwoorden  / 
 18. appie happie

  ben met jou eens..powel zeer beperkte speler koc is nog te jong en heeft zijn postuur niet mee..wellicht komt daar nog wel wat uit want hij is wel supersnel..en bacuna is er duidelijk ook nog niet helemaal aan toe.maar dat komt ook nog wel.

  verder staat v. wolfswinkel ook al in de belangstelling van napoli,nou mooi toch gaat matavs gewoon niet heb ik ook veel liever laat tim maar blijven.hij doet het goed .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.